Как си живеят севернокорейците

Играят боулинг, разхождат се в парка, ловят риба
1 авг 2014 19:00,
213

Силует на рибар и рибарска лодка, Уансън, Снимка: БТА

Хората знаят малко за Северна Корея. Освен за строгия еднопартиен тоталитарен режим на Кин Чен Ун и ограниченията, на които е подложен народът му, има малко информация за това как прекарват ежедневието си севернокорейците и как релаксират и се забавляват.

Снимките в галерията ни показват спокойна атмосфера. Хората работят, разхождат се в парка, рисуват, ловят риба. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


213
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
172
2
 
40
 
! Отговори
Щастливка... преди 9 години
Когато растях и живеех по времето на тоталитарния режим (на Тодор Живков), не знаех какво е демокрация, капитализмът беше зло, а хората нямаха право да критикуват партията....Когато системата рухна, се зарадвах, че всеки ще може свободно да изразява мнението си, дори да е силно критично, и че управляващите ще се вслушват в исканията на народа, за разлика от високомерните комунистиСега, след 25 години нескончаем преход, вече знам какво
171
2
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
всички атакисчета, отивайте в мечната си земя(препоръчително с еднопосочен билет).
170
3
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
За българките знаем, че девиза им е: "Без пари и мама на тате не дава". А за корейките знаем, че там има диктатура и не ги пускат да припечелват в европейските и американските публични домове.
169
8
 
42
 
! Отговори
191 преди 9 години
Вярно е, че и тогава имаш хора за които малборо и дънките бяха висшите ценности в живота. Имаже жени и момичета които се чукаха и го лапаха за дънки и малборо, виждам, че и ти си ги разбирал/а малборото и дънките. Но леката промишленост даваше препитение и работа на милиони хора в България, макар и на стоките да не стояха модерни марки.
168
0
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
и за текстила е вярно, затова първата работа на екскурзиантите в чужбина беше да си купят дънки, към тютюневата индустрия - марлборо, а за Балкантон - Бийтълс. сега да спим, утре пак ще сънуваш младостта си
167
7
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Снимките с текстилната фабрика ми напомнят за българия преди 30-40 години, тогава в България имаше индустрия. България никога не е била по високите технологии но леката индурстрия, платове и текстил, мебели беше на световно ниво. За съжаление тази индустрия застрашава печалбите на големите като Икеа, Адидас, Найки и модерните марки за дрехи, затова беше закрита преди са станем васали на Брюксел. Сега купуваме скъпо от Икея и внасяме скъпи дрехи произведени за стотинки в Индонезия.
166
2
 
37
 
! Отговори
НагоренПопокатепетъл преди 9 години
До Анонимен 187Анонимни ***, и аз много обичам такива като теб. Като видя някой *** да защитава очевидно фалшива и пропагандна теза, все едно съм взел допинг. Съществуването на такива *** и платени *** като теб ме кара още да влизам в този сайт и да коментирам. Аз имам предимство над всички платени ***. Мен тук всеки ме знае. И мога да пиша повече от 5 коментара на ден, защото съм регнат. А ти не си, имаш ограничение на коментарите и... си никой, поредния анонимен пръдльо :)
165
1
 
33
 
! Отговори
хубав или съветски преди 9 години
о, да, дори Междузвездни войни пуснаха да люпим семки в Лятното кино заедно с джедаите и да попиваме от мъдростта на Йода, с поорязани кадри против пропаганда, по навик, и късаща се лента на най-интересното, но нали Скайуокър син беше социалист революционер срещу Скауокър баща гаден империалист, мина номера. затова пък от соцблока само наште натегачи и подлизурковци, дето сега пак децата им уредени тук там, не излъчиха кацането на Луната, та се наложи да надничаме в Румъния
164
1
 
37
 
! Отговори
НагоренПопокатепетъл преди 9 години
До циника"тити папазов ли:), стига де, по-сериозно! Тоя е пример как може да си пълен лаик, но с нахалство и протекции се стига далеч. С тоя и "добър ден" не бих си казал"Дори да е най-големият ненормалник, го е видял с очите си. Ти ходил ли си? Видял ли си? Или говориш наизуст? А Георги Младенов да не би и той да е луд? Всички сме луди и прости, само в КНДР си живеят като царе!!! Ашколсун на тез корейци, да ходим там да живеем! Ама никой още не е тръгнал, защо ли?
163
3
 
36
 
! Отговори
НагоренПопокатепетъл преди 9 години
До циника 180Там ти е проблема - ти търсиш само американците срещу съветите. Старата идеологическа борба. Съветите правеха доста шпионски филми за Щирлиц, за този и онзи, все герои срещу западния свят. Също както САЩ и Западът правеше филми за техни герои срещу СССР и сателитите му (включително нас). Но Студената война свърши, *** *** на комунизма лъсна. Дори Китай се отрече от него. Само тези фитоци КНРД продължават с техните опити да се изкарат комунистически рай, будейки смях.
162
0
 
34
 
! Отговори
циника преди 9 години
тити папазов ли:), стига де, по-сериозно! Тоя е пример как може да си пълен лаик, но с нахалство и протекции се стига далеч. С тоя и "добър ден" не бих си казал
161
2
 
36
 
! Отговори
циника преди 9 години
В същото време американците са бълвали антисъветски филми на конвейер - с хиляди. Е, разбира се такива филми не ни показваха. Но този пример е показателен,че пропагандата отсреща неп е отстъпвала с нищо на нашата и в известен смисъл дори я е превъзхождала като интензитет и озлобление.
160
0
 
34
 
! Отговори
НагоренПопокатепетъл преди 9 години
Циника, историите за тези маршрути и придружители не съм ги чувал само от западните медии. Лично Тити Папазов и Георги Младенов (треньори по баскетбол) разказваха за тяхното посещение в Пхенян. За придружителя, който им казвал къде да ходят, какво да гледат, какво да снимат. Техните думи се припокриват едно към едно с тези на западните журналисти. И когато един факт е подкрепен от два независими източника, значи е 100 % истина - това е основен закон в журналистиката.
159
1
 
35
 
! Отговори
циника преди 9 години
хохокатепетъл,аз бях дете през 80-те години.Помня много добре,че в кината даваха американски филми,както и западноевропейски.Слушахме западна музика.със сигурност ние получавахме повече информация за Запада,отколкото той за нас.разбира се,че пропаганда от наша страна е имало.Но такава в не по-малка степен и по-голяма срещу нас имаше и от Запад.Колко съветски игрални филма например можеш да назовеш с антиамериканска насоченост?
158
0
 
34
 
! Отговори
НагоренПопокатепетъл преди 9 години
До циникаОчевидно си добре подкован около аргументацията за пропагандата. Но я си спомни България преди 1989 г. Тогава ни се казваше, че тук било небесен рай, а западът прогнивал. След 1989 половин България се изнесе към Запада, но той не дойде да живее в нашия "рай". Защо? Ха сега наложи нашия модел върху близнака ни от онова време КНДР. Хора бягат от КНДР, ама натам никой не ходи. Как ще обясниш този факт, имайки предвид злонамерената пропаганда, за която ми обясняваш?
157
3
 
32
 
! Отговори
циника преди 9 години
като стана въпрос за западните журналисти и медии,които според попокатепетъл са били недопустимо ескортирани по точно определени маршрути, искам да попитам, а защо трябва западните журналисти да имат достъп до каквото и да било. За ъсщите ли западни журналисти ли става дума, които преди 1-2 години разпространиха една песничка,пята от севернокорейски деца,в която уж се пеело "смърт на САЩ", а после се оказа,че това било детска песничка?!А бе,пропагандата ви плюе в устата,а вие поглъщате с наслада
156
2
 
31
 
! Отговори
циника преди 9 години
попокатепетъл, айде стига с това търсене на причини да реагираш според предразсъдъците си. Нямало хора в парка?! Ами ако имаше хора в парка, тогава щеше да кажеш, че снимката е нагласена, защото имало прекалено много и прекалено усмихнати хора, пратени там от Партията, за да симулират радост. Самото ти изявление е показателно,че вие напъхвате в идеологическия си калъп фактите,без значение на тяхната истинност.
155
2
 
31
 
! Отговори
циника преди 9 години
Начинът, по който се подхожда в света на съвременната пропаганда .- без да се отчитат фактите, а да се построява стереотипно образа на врага и с това да се прави целенасочено и в продължителен период от време е показателен за състоянието на т. нар. обществено мнение. то не се интересува от фактите,няма нужда от анализ и интерпретация, то просто реагира според мисловния модел, който медиите са му втълпили.
154
0
 
34
 
! Отговори
НагоренПопокатепетъл преди 9 години
До ВотанПич, говорим за огромен град от 2,5 млн души - с цял милион повече от София. И в този мегаполис няма нито един, дето да посети парка или боулинга, така ли? А ние пасем трева, нали? Ако в Пхенян има 1.5 млн. жени, би трябвало поне 100 000 от тях да са майки, да гледат малки деца, да ги разхождат в парка както е в България например. Къде са? Къде са? И защо им е този парк, след като жив човек не стъпва там? Отговори си на този въпрос. Къде са младежите в боулинга,и те ли работят на нива?
153
2
 
32
 
! Отговори
циника преди 9 години
167, попокатепетъл, за "рай" и за "ад" се говори в религиозната литература.КНДР е подложена на унищожителна пропаганда и дезинформации.Например покрай световното през 2010 г. имаше серия от статии,произтичащи от южнокорейски вестници, които бяха доказани като измама.На същите издания обаче не само не им пострада авторитета,но продължиха да захранват света с "новини" за КНДР.Естествено с наслагващи се негативни стереотипи за Пхенян.И въпреки това никой не направи опит да се усъмни в истинността и

Спонсорирани публикации