Разбиха група на брутални лихвари във Врачанско

Членовете й палели имоти и нанасяли жесток побой на длъжници
Обновена: 13 авг 2014 14:19 | 13 авг 2014 14:08,
66
Разбиха група на брутални лихвари във Врачанско
Снимка: архив Булфото

Полицията разби въоръжена организирана престъпна група на лихвари във Враца, съпричастна и към поръчкови убийства в страната. Криминалистите стигнали до информацията, че групата проявява особена жестокост и бруталност, съобщиха от МВР.

Операцията по неутрализирането е извършена под ръководството на Специализираната прокуратура, образувано е и досъдебно производство.

Още по темата
Начело на групата е 35-годишният А.П., известен с прякора Главестия. Той е криминално проявен, регистриран многократно за изнудване, телесни повреди и закани за убийство, изключително безскрупулен и жесток човек, съобщават от полицията. Той се е занимавал с незаконна лихварска дейност на територията на Враца. Групата му събирала дължимите суми чрез насилие. Взелите заем получавали закани за убийство, имотите на част от тях бивали опожарени, често на длъжниците бил нанасян жесток побой.

Освен Главестия са задържани и членовете на групата му - А.А. /35г./, Ц.Ц./37г./- Квиц, И.Н./27г./- Зъбчо, В.П. /50г./ - Лунгара, М.И. /38г./- Бижуто, Б.К. /60г./-Биби и 30-годишната Н.М. – всичките криминално проявени. Криминалистите стигнали и до информацията, че групата разполага с незакононо автоматично оръжие.

В хода на операцията са били претърсени няколко адреса в Козлодуй, Оряхово, Мизия, с. Гложене и с. Галиче. Оттам са иззети голямо количество документи, записни заповеди, договори, чужди дебитни и лични карти, свидетелства за правоуправление на МПС, мобилни телефони и СИМ карти, черни маски, пушка помпа, друго оръжие и боеприпаси за него, голямо количество златни накити с неустановен произход, бухалки, белезници, крупни парични суми.

След 24-часовия полицейски арест на лидера и членовете на групата са повдигнати обвинения за престъпления. Наложена им е и мярка за задържане до 72 часа. В Специализирания наказателен съд ще бъде внесено искане за налагане на мярката „задържане под стража“ за всеки от тях.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


66
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
38
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Сега остава и да ги пъхнете в кафеза, ... ха да видим?!
37
0
 
3
 
! Отговори
Гол преди 9 години
А осъдете един
36
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
НАЙ НАКРАЯ ,че от тия пропищя и Мизия и целия окръг,ама не е от сега,тия са поне от 20 години там,и правят тия неща
35
0
 
6
 
! Отговори
Az преди 9 години
При толкова много пострадали и нищо да не се върши???Оказва се , че държава просто няма. Не знам пострадалите нямат ли роднини?Аз ако не дай боже нещо се случи с семейството ми ще раздам правосъдие, пък после по тия закони я ме осъдят я не..........Да разрешат оръжието свободно и тия отдавна нямаше да ги има.....
34
0
 
11
 
! Отговори
Иван преди 9 години
Статията е цензурирана и непълна, има още много за издевателствата Главестия, Лунгара и групата им от изверги. Подобни твари са недостойни да носят името човек, те са по-долни от зверове. Колко недостойно и жалко се държат полицията и съда, Лунгара е пикал върху полицаи, заплашвал е, чупил е ръка на един, запалвал е човек като жива факла с бензин, изнасилвал е жени и насила ги е правил ***, заплашвал е прокурорки и съдийки с изнасилване и още и още. А съда какво прави? - едно голямо НИЩО
33
0
 
11
 
! Отговори
BulgariaForward преди 9 години
До ХонорикНие обикновенните хора трябва да е прочистим!!! По-силни сме, повече сме, само трябва да се организираме. Или пък да дойде повратната точка, тогава принципа ще е на спонтанната самоорганизация - тогава да му мислят ...
32
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Значи този *** главатаря имал множество РЕГИСТРАЦИИ за тежки престъпления, но си щъка спокойно на свобода... И това ако е държава здраве му кажи. Сега сигурно пак ще го регидтрират преди да го пуснат след месец-два. Евала!
31
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До darcas....Сто доблестни български мъже трябват и оръжие........********************************Доблестните мъже отдавна заминаха да работят за доблестни пари, а тези дето останаха за жалките заплати немогат да мръднат от глад.
30
11
 
3
 
! Отговори
Пъзел преди 9 години
Евтин опит за реклама... :) Как пък в Мизия влезнаха и изеха...там от миналата седмица нищо не може да влезе :) *** промивката на мозъци ! :)То добре, че има проС народ да ви вярва...
29
6
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
ЕТО , ТОВА Е ДОБРА НОВИНА ... КАКТО ЦВЕТАНОВ ГИ БЕШЕ ПОДПУКАЛ , ТАКА И ВСЕКИ СЛЕДВАЩ ТРЯБВА ДА ДЕЙСТВА ПО СЪЩИЯТ НАЧИН , ЗА ДА СЕ ОПРАВИ ТАЗИ СТРАНА , НЕ ДА ПИСКАТ , ЧЕ БИЛО ПОЛИЦЕЙСКА ДЪРЖАВА ...
28
3
 
17
 
! Отговори
БГ преди 9 години
До до БГБайо, за такива отпрепки жал нямам, като куче го оставям на место. Иначе си прав за това че после ще търсят не е ли имало друг начин. Но щом ги оставят на свобода значи друг начин нема, това трябва да е ясно!
27
1
 
25
 
! Отговори
Хонорик преди 9 години
Дано България скоро бъде прочистена от подобни ***.
26
4
 
36
 
! Отговори
darcas преди 9 години
Вартоломеева нощ трябва за всички мутри, кредитни консултанти, събирачи на дългове, корумпирани ченгета, съдии, митничари, прокурори, банкери - 500 трупа пред парламента, наредени един до друг, снимани. Сто доблестни български мъже трябват и оръжие.
25
4
 
22
 
! Отговори
seira преди 9 години
ЛИХВАРСТВОТО Е УГЛАВНО ПРЕСТЪПЛЕНИЕ!ДЪРЖАВАТА ТРЯБВА ДА ЛИКВИДИРА "НЕБАНКОВИТЕ ФИНАНСОВИ ИНСТИТУЦИИ"!ФИНАНСОВАТА СИСТЕМА И КРЕДИТИРАНЕТО - ДЪРЖАВЕН МОНОПОЛ!КРЕДИТИ ДА СЕ ДАВАТ САМО ЗА ПОКУПКА НА ОСНОВНО ЖИЛИЩЕ, СОБСТВЕН БИЗНЕС И ЛЕК АВТОМОБИЛ!!!
24
4
 
18
 
! Отговори
БГ преди 9 години
До до 35Какво вкарва съда? Вкарва ми дедовия! Сега ще ги вкара ли в затвора? А полицията е по наплашена даже от хората, това полиция ли е? При такива акции, един в главата и точка, ще се оправдаят , че е оказал съпротива при задържане и това е! Нема съд, нема условно нема 5 нито 15.
23
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Това са хора осигуряващи гласове при избори, отношението при задържането им сигурно е било повече от любезно- все пак куките са наясно, че след 3 дена всички ще са на свобода и ако си позволят волности с такива опасни хора, може детето им да се върне напикано и заекващо. Искам да прочета новина в стил: "Инициативна група от Врачанско, изправи гръбнаците и гласните струни на няколко лихваря за здраве, ритуалът се практикува масово в града и околностите"
22
11
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
И всичките членове на ГЕРБ и кандидат за министре и депутати
21
1
 
54
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Аз не разбирам защо след като от полицията съобщават, че някакъв тип е регистриран многократно заизнудване, телесни повреди и закани за убийство и го описват като изключително безскрупулен и жесток човек, той е още на свобода? Какво очакват от него? Да се превърне в агънце ли?
20
2
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Щом е известен с някой прякор, го считай за ***.
19
1
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ако пъхате всички аборигени в тая държава с "прякори" в една газова камера май няма да е голяма загуба за обществото.

Спонсорирани публикации