Руски политик откри Янукович в ... България

Бившият украински президент щял да става българин
Обновена: 26 авг 2014 14:06 | 26 авг 2014 09:33, Елка Василева
69
Руски политик откри Янукович в ... България
Виктор Янукович. Снимка: архив, Reuters

Бившият украински президент Виктор "Янукович и обкръжението му се намират в България", твърди Олег Митвол, лидер на руската извънпарламентарна формация "Алианс на зелените – Народна партия", съобщи радио "Руска служба за новини".

Митвол разказал в ефира на радиото, че срещнал на курорт в България близки съратници на Янукович - бившия председател на украинския Върховен съд и бившия министър на търговията. Според него те поискали разрешително за пребиваване у нас - "в една славянска страна, където обичат руснаците", и "скоро щели да станат българи".

Още по темата

"Не виждам основания Янукович да е в Москва. Той се намира най-вероятно на юг, на благодатни места", заяви руският политик.

През февруари властта в Украйна се смени, Върховната рада отстрани президента Виктор Янукович и промени конституцията.

Янукович напусна страната, без да съобщи къде се намира, но даде две пресконференция в южния руски град Ростов на Дон, посочва радиото на сайта си.

През март новите власти в Киев обявиха за издирване сваления президент, обвинен в пране на пари, посегателство върху териториалната цялост на Украйна и в гибелта на хора, загинали през февруари на столичния протестен площад - Майдана. Интерпол обаче не откри основания бившият украински лидер да бъде обявен за международно издирване.

Наред с други украински чиновници и бизнесмени Янукович фигурира в списъка с лицата, подложени на евросанкции заради подозрения в злоупотреби с държавни средства в Украйна. Средствата им в ЕС са замразени, посочва БТА.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


69
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
54
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Открил е баба си на море!Който чете само заглавието , ще си помислят, че е вярно !
53
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
50.Ти и такива като теб са заблудените, дето смятат че след 10 октомври - не идват мушеници, наркотрафиканти , продаващи всичко ,което е останало непродадено.Цялата тая *** трябва да бъде изхвърлена , ще става по-зле ! Не драпат за власт заради България !
52
0
 
4
 
! Отговори
езичник преди 9 години
славянска страна където обичат руснаците и не е в нато...сърбия.
51
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До OnzПа да идват бе, да си влагат парите тука. Ако слуховете са верни, личното състояние на Путин е колкото годишния БВП на България.
50
0
 
2
 
! Отговори
ххх преди 9 години
До До 46Да, а ти?
49
0
 
2
 
! Отговори
Bubbles преди 9 години
Разбирасе да му дадем гражданство и на този мошеник, та да стане и той депутат тука и да си въртидалаверите както иска.
48
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Вярно е и аз го видях на морето !Даже пихме по бира и си говорихме за това -каква я мислехме,а каква стана с държавата Укра .
47
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Абе да бе, някой му бил видял приятелите. Шурея казал на баджанака на брата на майка ми, че дядо ми спал със съседката на Пешо. Болшой театър за крепостни селяни. Да разсеяме малко концентрираният огън срещу Русия.
46
2
 
2
 
! Отговори
NORMALEN преди 9 години
YANUKOVIC BIL LOSH ,POROSHKO HUBAV,DOBAR I ELEGANTEN V DOBRITE SI NAMERENIA ,S KOITO UBIVA UKRAINSKI GRAGDANI V DONECK.DA GIVEE POROSHKO ,AVTOR NA GENOCIDA V UKRAINA.NO IMA NA SVETA VELIKA RUSIA KOIATO SHTE MU POMOGNE DA IZTREZNEE.
45
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Не ни стигат нашите ***, ми сега още идват.
44
0
 
3
 
! Отговори
До 46 преди 9 години
Знаеш ли какво е БВП изобщо?
43
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
На комунделите още не им е ясно, че след 05.10.2014 стават безработни. Стягайте куфарите за путинленд другари, до тук беше вашето крадене и опорни точки! Реваншизъм до дупка!
42
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
викаш да ги вкара в ...Италия например нали, при баш мафията,има и голям избор калабрийска,сицилианска и т.н. а и италианците на юг са чернички като твоите сънародници у нас де гиди главо куха
41
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
тоя който е видял хора на Янукович в България явно и той е бил тука,ми що той да може пък други да не могат и какво сте се разпеняваили толкова кой бил и кой не бил дошъл тука,всеки турист е добре дошъл,миналия месец Стивън Сегал на Свети Влас,сега друга световна звезда....като почнете с това русофобство.русофилство,американофилство.американофобство,европейщина на човек да не му се влиза да прочете нещо,се разбирачи,абе гледайте си живота и стига сте плакали на чужди гробища
40
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ne viarvam ukrainskia oligarh da si vkara parite v stranata na mafiata, mizeriata i ciganiata.
39
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Хаха, ако си вложи заграбените пари тук БВП ще нарастне с 20% :Р
38
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
vseki koito idva na pochivka v Balgaria grajdanstvo li poluchava ? Moje bi mafioti i oligarsi sa s predimstvo ?
37
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
АЗ ПЪК НЕ СЕ УЧУДВАМ. НАШИТЕ КОМУНИСТИ СА КОПИЕ НА ТОЗИ АЛЧЕН ЗЛАТОТЪРСАЧ ,ТЕ СА ОТ ЕДНА И СЪЩА КРЪВНА ГРУПА. МОЖЕ И ДА Е НА ГОСТИ НА БОЛЕН !И БЪЛГАРИЯ Я ЧАКА СЪЩАТА УЧАСТ КАТО ТАЗИ НА УКРАЙНА ЗАЩОТО И У НАС СА НА ВЛАСТ ТАКИВА КРАДЦИ КАТО ТОЗИ ДЕТО КРАДЕ ,ЖИВЯ В РАЙ ,ГОЛЕМИТЕ СИ НУЖДИ ИЗВЪРШВАШЕ САМО В ЗЛАТНА ТОАЛЕТНА И ИЗБЯГА НАКРАЯ....А НАРОДА НЕКА СЕ БИЕ ,НЕКА ГЛАДУВА ДРЕМЕ МУ....
36
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Така и САЩ дават постоянно жителство.Като вкарват пари там, не ги питат от къде ги имат.Защо не да си вложи парите в България !!
35
0
 
7
 
! Отговори
до 40 преди 9 години
Доколкото виждам от коментарите, никой не приема новината насериозно, а някои дори иронизират новината, явно само ти си захапал въдицата хахах

Спонсорирани публикации