Русия се кани за огледални санкции срещу ЕС

Медведев не изключва и затварянето на руското въздушно пространство
Обновена: 8 сеп 2014 15:38 | 8 сеп 2014 10:10, Миглена Иванова
290
Русия се кани за огледални санкции срещу ЕС
Снимка: архив, БТА

Руското правителство вероятно ще въведе огледални санкции срещу Европейския съюз (ЕС), ако Брюксел разшири ограниченията срещу руската икономика, предупреди премиерът на Русия Дмитрий Медведев в интервю за в. Ведомости, съобщава ИТАР-ТАСС.

„Ако бъдат въведени нови санкции, свързани с енергетиката, както и допълнителни ограничения към нашия финансов сектор, ние трябва да отговорим симетрично", коментира Медведев.

Той не изключва и въвеждането на ограничения за преминаването на самолети над територията на Руската федерация.

"Ние вярваме, че имаме приятелски отношения с нашите партньори, така че небето над Русия е отворено за полети, но ако ние сме ограничени, трябва да отговорим“, посочва още той.

Медведев изтъква, че ако западните превозвачи не могат да ползват руското въздушно пространство, някои от тях на практика ще бъдат доведени до фалит, тъй като и без това са в затруднено положение.

Още по темата
„Надявам се, че нашите партньори ще бъдат по-умни“, заключава Медведев в интервюто.

Руският премиер обаче не изключи възможността в бъдеще да бъдат снети ограниченията за внос и на други храни, освен за млечните продукти без лактоза. Той изтъкна, че правителството не иска да навреди на гражданите, но че трябва да се опита да използва ситуацията „в интерес на страната и нашата икономика“.

Медведев казва още, че войната на санкции не спомага за установяването на мир в Украйна, а напротив, застрашава системата за сигурност в света. Той изразява надеждата си, че украинската криза „ще бъде уредена с добрата воля на украинското ръководство“.

Същевременно световните агенции съобщават, че днес най-вероятно ЕС ще разшири санкциите срещу Русия въпреки постигнатото примирие в Украйна. Предвижда се разширяването на списъка с компании, които няма да имат право да набират капитал в Европа. Сред тях са държавните петролни компании Роснефт, Транснефт и Газпромнефт, както и три компании от военната индустрия – Oboronprom, United Aircraft и Uralvagonzavod, пише WSJ.

Предвижда се забрана на продажбите на руските технологии с двойна употреба в ЕС.

Изданието припомня, че европейските лидери изтъкнаха, че може да не въведат новите санкции, ако се представят доказателства за спазването на мирното споразумение в Украйна и се намери политическо решение за прекратяването на кризата в страната.

Според Еврокомисията за набирането на такива доказателства е необходимо въвеждането на постоянен мониторинг на руско-украинската граница и оттеглянето на въоръжените групи от Украйна, включително и на руските сили, които действат на територията на страната. Примирието обаче е застрашено заради продължаващите боеве в няколко града в Източна Украйна.

Още световни икономически новини вижте в Investor.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


290
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
175
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
"Русия се кани за огледални санкции срещу ЕС"Бързо България да анексира приволжките републики!!!
174
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
до 227: ТАтяНКЕ, виж как Русия се е превърнала в империя и тогава прави изводи !...с номерата на "матрьошката" - това е от баба ми, а другото от дядо ми.
173
8
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Не ми се обиждай Гершел - пише Ленин. - Ти си прав, аз действително не можах да устоя на Лейб. Той е така брутален. Той просто ме омагьоса със своите ласки. А аз толкова се нуждая от такива, особено в този политически момент. Не мога да живея без тази нежност, а ти замина, негоднико. И ето, аз не устоях. Но ти ще ми простиш тази малка слабост, нали Гершел? Връщай се и ще видиш, че съм преизпълнен с любов към теб. Твоята малка Вова.
172
5
 
17
 
! Отговори
тя преди 9 години
От 25 години се знае , че най- благодатните туристи на нашето черноморие са руснаците.Най- не са стиснати и от тях печелиме най- много.
171
5
 
17
 
! Отговори
тя преди 9 години
Руснаците първи не предприемат нищо спрямо който и да било, винаги отговора им е ответен.
170
5
 
1
 
! Отговори
СИЛВИО преди 9 години
ОТ ТОВА , АБСОЛЮТНО НИЩО НЕ ЗАВИСИ ... ДАЖЕ НЕ МОЖЕ И ДА ПИЕ ... ПО - МИНАЛАТА ГОДИНА ГО НОСЕШЕ БЕРЛУСКОНИ , ПОНЕЖЕ СЕ БЕШЕ ОТРЕЗАЛ ОТ 100 ГР. ВОДКА ...
169
6
 
7
 
! Отговори
56п12 преди 9 години
До Анонимен 224 пич , казачоците се развиват от 1917 г . до днес и все още не могат да се доразвият .... явно тази система дето всички са собственици , но никой не носи отговорност нищо не може да развие , защото всеки краде колкото се може повече ... панимаеш ???
168
14
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Я и другия евреин след Шаломов се появи ! Това е другаря Вениаминов ако не сте запознати кой управлява Кремъл. И какви огледални мерки ще предприемат като не разполагат с нищо. Те са в ролята на озлобен комунистически смръдльо който само се заканва а действия никакви.
167
3
 
8
 
! Отговори
Пян Гъ преди 9 години
Смешно е едни да харесват Russia, а други the U.S.A. Запомняте: в тая игра няма "добри" и "лоши" - всички са лоши. Ние сме слаба ракия и хаир за нас няма отникъде. В близкосрочен до средносрочен план за нас е (малко, не много) по-изгодно да сме в ЕС. След като САЩ загубят позиции (а това ще стане), лека-полека ще трябва пак да се пренастройваме към Източните братя. Така и Западът не инвестира в БГ, дано онези го направят. Обаче няма да е нас, така че - спокойно! Да гледаме БГ, не Големите братя!
166
1
 
6
 
! Отговори
до днес преди 9 години
яко търкат наште пиндоски ***, търкайте но това няма да промени нищо.
165
2
 
14
 
! Отговори
ЕСПОР преди 9 години
Т. нар. велики сили /такава безспорно е и Русия/ да разделят псевдодържавата Украйна /едно неисторично явление/ и страдащите в това пространство хора да си отдъхнат. А ние да мислим как ще оцеляваме под ярема на поредното ново робство, което е стиснало България за гърлото...
164
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Джим Синклер (тейдер глобального рынка золота):- Россия наносит превентивный удар суверенной системой золотого рубляСама идея о том, что Россия лишь региональная держава Откуда они это взяли? Любая страна, обладающая ядерными вооружениями и средствами их доставки, в такой же степени как Россия является мировой державой.
163
2
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
до 213Затова ли най-много по българските курорти харчат руснаците? Статистиката е безпощадна - един руски турист харчи колкото 20 /двадесет/ германски. Сигурно защото всички са бедни.
162
24
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До 208Ако мерцедес спре продажбите си в Русия ще има с 2 продажби по-малко годишно. Толкоз хора могат да си позволят повече от кобила в Русия.
161
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ей, стига тоя "руски глад". Отдавна Русия изнася храни. Същото е и с многолюден Китай - вече 10 години изнасят, а не да внасят хранителни продукти.Светът се мени, не е както преди 20 години. Без Запада, Русия няма да гладува. Само дето дечицата на олигарсите няма да си хапват френско сиренце, пък така го харесват.
160
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ей пък тук едно видео,което показва укр.мин.председател Янецюк в ролята си на актьор,който репетира речта си... отново и отново,като се обучава да набляга на фразите,които съдържат думата Русия.Във видеото се чува Янецюк да казва,че западните санкции срещу Путин са "глупост".Явно операторът е бил малко небрежен.youtube/watch?v=0jzEra9z5Pw#t=44
159
2
 
9
 
! Отговори
евровакУм преди 9 години
Още хрупаме от полските ябълки,сега очаквам да ходя на работа със самолет на Луфтханза ,какво да се прави евросолидарност трябва!
158
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
208 На колко годинки си малкия , случайно да си спомняш какво се случи през 80-те
157
4
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До trafoPOSTПич, хайде малко да помислиш. Мерцедес не иска да спре продажбите си в Русия. Русия спира продажбите на Мерцедес в Русия и Мерцедес губи от това. Същото е и със стридите - Русия щрака с пръст и цели градове, както си ги описал "холандци и англичани" остават без хляб... Всичките тези фирми, плюс още хиляди огромни компании от цял свят печелят от присъствието си на руския пазар и когато руския пазар затвори за тях, какво се случва, според теб? Прочети какво стана с Виза и Мастъркард
156
4
 
3
 
! Отговори
Tayor преди 9 години
Лелееее, тия спират хурвите. Ами сега. Оставаме само на бесепарките.

Спонсорирани публикации