Русия се кани за огледални санкции срещу ЕС

Медведев не изключва и затварянето на руското въздушно пространство
Обновена: 8 сеп 2014 15:38 | 8 сеп 2014 10:10, Миглена Иванова
290
Русия се кани за огледални санкции срещу ЕС
Снимка: архив, БТА

Руското правителство вероятно ще въведе огледални санкции срещу Европейския съюз (ЕС), ако Брюксел разшири ограниченията срещу руската икономика, предупреди премиерът на Русия Дмитрий Медведев в интервю за в. Ведомости, съобщава ИТАР-ТАСС.

„Ако бъдат въведени нови санкции, свързани с енергетиката, както и допълнителни ограничения към нашия финансов сектор, ние трябва да отговорим симетрично", коментира Медведев.

Той не изключва и въвеждането на ограничения за преминаването на самолети над територията на Руската федерация.

"Ние вярваме, че имаме приятелски отношения с нашите партньори, така че небето над Русия е отворено за полети, но ако ние сме ограничени, трябва да отговорим“, посочва още той.

Медведев изтъква, че ако западните превозвачи не могат да ползват руското въздушно пространство, някои от тях на практика ще бъдат доведени до фалит, тъй като и без това са в затруднено положение.

Още по темата
„Надявам се, че нашите партньори ще бъдат по-умни“, заключава Медведев в интервюто.

Руският премиер обаче не изключи възможността в бъдеще да бъдат снети ограниченията за внос и на други храни, освен за млечните продукти без лактоза. Той изтъкна, че правителството не иска да навреди на гражданите, но че трябва да се опита да използва ситуацията „в интерес на страната и нашата икономика“.

Медведев казва още, че войната на санкции не спомага за установяването на мир в Украйна, а напротив, застрашава системата за сигурност в света. Той изразява надеждата си, че украинската криза „ще бъде уредена с добрата воля на украинското ръководство“.

Същевременно световните агенции съобщават, че днес най-вероятно ЕС ще разшири санкциите срещу Русия въпреки постигнатото примирие в Украйна. Предвижда се разширяването на списъка с компании, които няма да имат право да набират капитал в Европа. Сред тях са държавните петролни компании Роснефт, Транснефт и Газпромнефт, както и три компании от военната индустрия – Oboronprom, United Aircraft и Uralvagonzavod, пише WSJ.

Предвижда се забрана на продажбите на руските технологии с двойна употреба в ЕС.

Изданието припомня, че европейските лидери изтъкнаха, че може да не въведат новите санкции, ако се представят доказателства за спазването на мирното споразумение в Украйна и се намери политическо решение за прекратяването на кризата в страната.

Според Еврокомисията за набирането на такива доказателства е необходимо въвеждането на постоянен мониторинг на руско-украинската граница и оттеглянето на въоръжените групи от Украйна, включително и на руските сили, които действат на територията на страната. Примирието обаче е застрашено заради продължаващите боеве в няколко града в Източна Украйна.

Още световни икономически новини вижте в Investor.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


290
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
115
8
 
7
 
! Отговори
Урунгел преди 9 години
до 150А пък едно време 100% одобряваха и Сталин. Да се чуди човек какви са били хората избити в лагериге...Дръвник
114
6
 
21
 
! Отговори
Garibaldi преди 9 години
Като ви чета коментарите соросоидчета,които си присвоихте и синия ГУНДИ от ***, направо ви се чудя на тъпите глави.Кой може да сложи Русия на колене? Никой! Само добива на злато от водите на река Енисей тя купува двете годишни реколти на Аржентина.Какво да кажем в Сибир,където от чакъла промиват тонове злато.Да не говорим за нефт,газ и други богатства заради които Хитлер пожела,ама не можа да притежава.Защото Русия е непобедима и си го запишете някъде на видно място това.Анадъмъ!!
113
8
 
8
 
! Отговори
Урунгел преди 9 години
до 148Северна Корея, Венесуела и Куба... :D :D :D Все държави да пример!
112
7
 
18
 
! Отговори
До 147 анти бляд преди 9 години
Хмммм, колко е рейтинга на Путин и колко е този на Обама или френския му колега примерно? Май на народа му харесва твърдата ръка на Путин, а меките западни китки не ги одобряват и собствените им избиратели.
111
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До 145 Япония и Южна Корея, Тайван, Филипини също, за да закръглим бройката. Сега изброй кой е ЗА Русия - държави, които си съперничат помежду си, та даже се и въоръжават един против друг - Индия и Китай.
110
18
 
9
 
! Отговори
анти бляд преди 9 години
СССР беше много по-мощен, отколкото е русия сега и се разпадна безславно. Руснаците да внимават много, защото дори още едно подобие на Студената война и ще им се разпадне жалката ***, управлявана от едно джудже-психопат-диктатор и шепа жалки олигарси, които покрай него си напълниха гушите, за сметка на руския народ. Много е жалко, че руският народ няма смелостта да се вдигне и да измете цялата кремълска ***, която ги управлява. За народа единственото спасение е да бяга на запад...
109
5
 
18
 
! Отговори
До 144 преди 9 години
Пише се "евреи" и принципно не отговарям на необразовани индивиди като теб, но хайде едно изключение :) Срещу Русия са САЩ, провинцията им Канада, пуделите им от ЕС и английската колония Австралия. Можеш сам да дръпнеш чертата и да видиш колко процента от населението и територията на Земята е това.
108
12
 
7
 
! Отговори
Урунгел преди 9 години
Медведе, върви да плашиш гаргите! :D
107
3
 
18
 
! Отговори
До 126 преди 9 години
Всичките ви коментари показват колко сте неграмотни и нямате никаква представа за новата Русия. Все едно да коментираш колко е лошо на някаква планета от слънчевата система, без даже да си чувал за нея. Никой от съвременните "писачи" по нашите сайтове не описва реално живота в Русия, не я дават по телевизора, дрънкат глупости по разни форуми БЕЗ НИКАКВА РЕАЛНА ПРЕДСТАВА. И се правят на велики. А СТЕ СМЕШНИ И ЖАЛКИ.
106
19
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
На русофилите тук пак започнаха да им се привиждат еврей, ***, илюминати и т.н. Пълен смях! Не можаха да разберат, че когато целият свят е срещу теб и те подкрепят само държави от 5-тия свят, като Северна Корея и Куба, то значи проблемът със сигурност е в теб.
105
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До ivailo1403 Края на 80те видяхме кой клекна :))))))))))))))
104
11
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До zeus Никой не е наложил повече русофобия от самата Русия. Каквото си направиш сам - и господ не може да ти го причини!
103
7
 
22
 
! Отговори
zeus преди 9 години
Налагането на русофобия се е превърнало в задача номер едно за еврейските НПО в България. Станали са толкова нагли, че дори подправят историята и пълнят учебниците с небивалици и откровени лъжи. Медиите по цял ден тиражират лъжи, базирани на слухове, истината се е превърнала в табу. Светът се е побъркал и има нужда от рестарт, от ново начало без имперските интереси на САЩ и еврейската жажда за пари и ресурси на всяка цена.
102
20
 
6
 
! Отговори
ГИ4О преди 9 години
Когато една държава се ОПЪЛЧВА на целия свят, каквато е Русия, загубите за нея ще са огромни и накрая Путин ще "обере пешкира"!... а 133 мисли с "гръбначния мозък"! "Натовски ***" нищо не завземат ..... Русия завзема (окупира територии) като Крим, част от Молдова, Донецка и Луганска област!!!!!!!!!
101
16
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
даже дъщерите на путин са емигрирали - повече от коментари няма нужда
100
13
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
СССР имаше много повече ресурси от русия, в азербайджан Туркменистан Казахстан и въпреки това фалира рухна и се разпадна. сегашна русия има алкохолизиранто население по малко от населението на Бангладеш и нищо не произвеждат и не желаят да работят.който открадне някакви пари ги изкарва на запад заедно със семействата си. даже дъщерите на путин са емигрирали
99
11
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
от 1917 русия се управлява от юдеи, ленин троцки зиновиев дзержински андропов путин Медведев. олигарсите също- березовски милер абрамович.
98
4
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ами Русия може и наистина всеки ден да получава по 200-300 млн. от ЕС за нефт и газ-но това са залежи на НЕЙНА територия и тя не води войни за тях-те са НЕЙНИ-и затова натовски и други *** се навъртат като чакали покрай територията й-за да ги ВЗЕМАТ.
97
14
 
4
 
! Отговори
Шоп преди 9 години
Алооо, 60 години като заобикаляха СССР да не би да умрехме, бе ... Много насериозно сте се зели. Между другото, тези изцепки са в подкрепа на тезата ми, че малайзийския самолет е свален дори не без да искат, а съвсем нарочно. Така се удря по европейската гражданска авиация и едновременно отрязаха Украйна от едно приходно перо, каквото са таксите за прелитане.
96
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
127 ми АДМИРАЦИИ ДАНО НЕ ТЕ ИЗТРЕЯТ

Спонсорирани публикации