Русия се кани за огледални санкции срещу ЕС

Медведев не изключва и затварянето на руското въздушно пространство
Обновена: 8 сеп 2014 15:38 | 8 сеп 2014 10:10, Миглена Иванова
290
Русия се кани за огледални санкции срещу ЕС
Снимка: архив, БТА

Руското правителство вероятно ще въведе огледални санкции срещу Европейския съюз (ЕС), ако Брюксел разшири ограниченията срещу руската икономика, предупреди премиерът на Русия Дмитрий Медведев в интервю за в. Ведомости, съобщава ИТАР-ТАСС.

„Ако бъдат въведени нови санкции, свързани с енергетиката, както и допълнителни ограничения към нашия финансов сектор, ние трябва да отговорим симетрично", коментира Медведев.

Той не изключва и въвеждането на ограничения за преминаването на самолети над територията на Руската федерация.

"Ние вярваме, че имаме приятелски отношения с нашите партньори, така че небето над Русия е отворено за полети, но ако ние сме ограничени, трябва да отговорим“, посочва още той.

Медведев изтъква, че ако западните превозвачи не могат да ползват руското въздушно пространство, някои от тях на практика ще бъдат доведени до фалит, тъй като и без това са в затруднено положение.

Още по темата
„Надявам се, че нашите партньори ще бъдат по-умни“, заключава Медведев в интервюто.

Руският премиер обаче не изключи възможността в бъдеще да бъдат снети ограниченията за внос и на други храни, освен за млечните продукти без лактоза. Той изтъкна, че правителството не иска да навреди на гражданите, но че трябва да се опита да използва ситуацията „в интерес на страната и нашата икономика“.

Медведев казва още, че войната на санкции не спомага за установяването на мир в Украйна, а напротив, застрашава системата за сигурност в света. Той изразява надеждата си, че украинската криза „ще бъде уредена с добрата воля на украинското ръководство“.

Същевременно световните агенции съобщават, че днес най-вероятно ЕС ще разшири санкциите срещу Русия въпреки постигнатото примирие в Украйна. Предвижда се разширяването на списъка с компании, които няма да имат право да набират капитал в Европа. Сред тях са държавните петролни компании Роснефт, Транснефт и Газпромнефт, както и три компании от военната индустрия – Oboronprom, United Aircraft и Uralvagonzavod, пише WSJ.

Предвижда се забрана на продажбите на руските технологии с двойна употреба в ЕС.

Изданието припомня, че европейските лидери изтъкнаха, че може да не въведат новите санкции, ако се представят доказателства за спазването на мирното споразумение в Украйна и се намери политическо решение за прекратяването на кризата в страната.

Според Еврокомисията за набирането на такива доказателства е необходимо въвеждането на постоянен мониторинг на руско-украинската граница и оттеглянето на въоръжените групи от Украйна, включително и на руските сили, които действат на територията на страната. Примирието обаче е застрашено заради продължаващите боеве в няколко града в Източна Украйна.

Още световни икономически новини вижте в Investor.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


290
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
195
0
 
0
 
! Отговори
РОСОФИЛ преди 9 години
В РУСИЯ ИМА НАЙ ГОЛЕМИ КОЛИЧЕСТВА ТИТАН,ДРИГОТО Е МИЖАВА РАБОТА ПО СВЕТА....ВАПРОС РУСИЯ СПИРА ИЗНОСА НА ТИТАН ЗА БОИНГ,,,И,,,ЕАРБЪС.КОЛЕСНИКА И МНОГО ДРУГИ ЧАСТИ СЕ ПРАВЯТ ОТ ТИТАН ....ОТ ТИТАН СЕ ПРАВЯТ ХИЛЯДИ РАБОТИ И В РУСИЯ И НА ЗАПАД....ХАМЕРИКАНЦИТЕ ЩЕЛИ ДА ПРАВЯТ ТЕХНИТЕ КОЛЕСНИЦИ ОТ ОЛОВО ХА ХА ХА ХА.ЩОТО ТЕХНИТЕ ГЛАВИ СА ОЛОВНИ..ХА ХА ХА .ИЗМИСЛИЛИ БИЛЕ ДВИГАТЕЛ ДА СЕ КАЧВАТ НА МКС ....ВАПРОС КОЯ ГОДИНА ЩЕ ЛИТНЕ АМЕРИКАНСКИЯ ДВИГАТЕЛ В АТЛАНТИЧЕСКИЯ ОКЕАН ХА ХА ХА.САМО ПУТИН....
194
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Путин е намислил новите контрасанкции- спира износа на РУСКИНИ
193
2
 
4
 
! Отговори
анонимен преди 9 години
КАТО СА МНОГО СМЕЛИ ЗАЩО НЕ ИЗЛЯЗАТ ХАМЕРИКАНЦИТЕ САМИ ДАСЕ УПРАВЯТ С РУСНАЦИТЕ ХА ХА ХА ЦЕЛИЯ СВЯТ ПОДКОКОРОСВАТ.И НАИ ЛОШОТО ПРОДАЖНИТЕ ЕВРОПЕЙЦИ /СЛЪГИ ***.....СИ И МН..ГО Г........ВСЕКИ ДЕН ЛЕТЯТ САМОЛЕТИ ЗА САЩ СЪС ТРУПОВЕ НА ХАМЕРИКАНЦИ УБИТИ ОТ СИРИЯ ИРАК АФГАН ...НО ТОВА НЕ СЕ КАЗВА ПО НОВИНИТЕ...
192
0
 
3
 
! Отговори
анонимен преди 9 години
голям кеф.през зимата вкл.и българия без газ СТУД.ВИКАЙТЕ АМЕРИКАНЦИТЕ ДА НИ ДОНЕСЪТ ГАЗ И ПЕТРОЛ ХА ХА ХА КЕФ .Я САМО РУСИЯ.ПЪК И ДЪРВАТА СА ПАК ОТ СИБИР.ХА ХА ХА .СЕГА СЪС ХАМЕРИКАНЧЕТАТА Е МНОГО ДОБРЕ ПАПАГАЛОС. ДАВАЙ СТРАНА АГРОМНАЯ..............РУСОФИЛ......ПЪК И НЯМАТ ДВИГАТЕЛИ ЗА МКС ЩЕ ЛИ ДА СЕ КАЧВАТ СЪС БАТУТИ....ХА ХА ХА
191
1
 
3
 
! Отговори
Контрасанкции преди 9 години
Русия сама фалира туроператорите си, което означава, че в бъдеще, броят на Руски туристи в чужбина, ще бъде рязко съкратен, за сметка на Руските курорти. Губят Средиземноморските Европейски курорти и по Черно море. Санкцията, ограничение на полетите през Руска територия, означава нарастване на загубите на авиокомпаниите, на които бъде забранено използуването на Руското въздушно пространство. Последния коз е газта. Спирането на газта през зимата, означава бунтове в засегнатите държави.
190
1
 
5
 
! Отговори
BellaRus- преди 9 години
Хага. Самолетът на Малайзийските авиолинии, изпълняващ полет MH17, който се разби в Източна Украйна, се е разпаднал във въздуха, след като е бил ударен от множество обекти, които са пробили корпуса му. Това се казва в предварителния доклад на съвета за сигурност на Холандия за причините за самолетната катастрофа, цитиран от BBC.Е..ще последва ли извинение към Путин и Руската Федерация, както и към всички мирни граждани
189
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
татаро-юдейчето от снимката да не се напъва много че ще се наака
188
1
 
12
 
! Отговори
Мислеща преди 9 години
Истина е един руски турист харчи колкото поне двайсет западни туристи, а може и много повече.Ограничаването на руснаците ще фалира Европа, ето това ще стане накрая.И България барабар с Европа, да не забравяме, че винаги сме били на губещата страна.Днешният ден иронично ни подсказва, че и този път ще е същото.
187
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До 209 и 213Какво се случи? Какво се случи с Виза и Мастъркард преди 6 месеца? Кой от вас двамата скоро е ходил в Русия, за да знае колко мерцедеси има там... Само в Москва са повече, отколкото в цяла България, ама за вас това сигурно е пренебрежимо малко. И за да ви информирам - Виза и Мастър последния път, като се направиха на важни и се включиха в санкциите, получика честитка - платиха си по няколко милиарда долара, за да работят пак в Русия... Ама за вас и това сигурно е нищо.. 2 мерцедеса
186
1
 
17
 
! Отговори
Ник преди 9 години
И какво, чакат Руснаците да им предоставят доказателства. Все едно да ги питат предавате ли се. Русия най малко заслужава да бъде унижавана, ако не беше тя, сега населението на Европа щеше да е значително по малко.EC и USA си играят с огъня.
185
16
 
3
 
! Отговори
Гениално ! преди 9 години
Хитростта на руските управници наистина е впечатляваща !Ще да забранят полетите над матушката им и ще има забрана за руски самолети да летят на Европа.И тогаз мечтата на *** рушнаците да си стоят в *** ще бъде изпълнена 100 % ....да здраствует се се *** 2 !
184
7
 
3
 
! Отговори
55 преди 9 години
Пиян човек,съдран чувал!
183
17
 
5
 
! Отговори
Ани преди 9 години
Само човек любител на силни усещания би взел билет за полет над Русия.
182
13
 
6
 
! Отговори
Регина преди 9 години
Россия вызывает не только страх, но и жалостьСамая большая в мире страна умирает, и единственный вопрос состоит в том, насколько жестокими будут ее предсмертные муки
181
9
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
РУСИЯ Е ВЕЛИКА.
180
2
 
9
 
! Отговори
batmario преди 9 години
Октомври ще ни вдигат тока..............................
179
1
 
12
 
! Отговори
До редактора преди 9 години
Медведев ясно казва в интервюто- асиметричен отговор. Незнайно защо за вас това означава огледални санкции
178
13
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Русия въвежда огледални санкции срещу ЕС. Ще сложи списъка със санкциите на ЕС пред едно огледало и Путин ще чете оглдалния им образ.
177
23
 
7
 
! Отговори
до 235 преди 9 години
Очаквам да си прибере войските от Украйна и да върне Крим обратно, тъй като Русия тържествено е обещала че ще бъде гарант за териториалната цялост на Украйна и е подписала съответния меморандум през 1994 г.
176
24
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Наполовина съм руснак. Никога не съм вярвал, че руснаците ще паднат толкова ниско.

Спонсорирани публикации