Филтър блокира сайтове с детска порнография

За целта МВР ще си сътрудничи с мобилен оператор
Обновена: 16 сеп 2014 14:10 | 16 сеп 2014 12:58, Веселина Йорданова
17
Филтър блокира сайтове с детска порнография
Снимка: архив, Ройтерс

МВР ще ограничава достъпа до детска порнография с филтър, който блокира сайтове, съдържащи подобни материали.

Вътрешното министерство подписа днес споразумение за сътрудничество с един от мобилните оператори.

МВР шефът Йордан Бакалов каза, че Интерпол поддържа система със списък със сайтове с детска порнография, а от компанията, като интернет доставчик, ще блокират достъпа до тях у нас, предаде БТА.

Филтърът се предлага безвъзмездно.

Ако клиент на оператора иска да влезе в такъв сайт, ще бъде препратен към стоп страница, на която ще бъде описано защо сайтът е блокиран.

Бакалов посочи, че това ще помага много на МВР в борбата с „такива уродливи явления" и добави, че е привърженик на законодателното уреждане за блокирането на сайтове с детска порнография.

Подобни интернет филтри за детска порнография съществуват в 14 европейски държави. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


17
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Дайте този филтър на моя доставчик да блокиратИП който ги флууди ...
7
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Колкото до Tor - проблемни са exit nod-овете , там се декриптира трафика. Не ги съхранява, но може да се следи този компютър в реално време. Ако е голям умник, може да хо заплашат, че той ще отговаря за всичко, което е отваряно през tor през него. Четете TORRENTFREAK.
6
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Често като си ползват vpn хората пак ще бъдат хванати 1. Често ползват подобни nick-ове 2. Някъде остават логвани и зажравят да излязат или оставят бисквитки 3. Швеция също е срещу детската порнография, за торенти може и да не съдейства, но за таз гадост обръщат света .
5
3
 
7
 
! Отговори
МИЛИЦИОНЕРИ преди 9 години
Изтеглете си privitize vpn който ви тунелира ( криптира) трафика и връзката минава през Швеция. Скороста е перфевтна а свързването става с един клик. Милиционерите ще ви хванат дедовия.Тechnitium пък е безплатна програма за маскиране на MAC адреса.
4
5
 
28
 
! Отговори
ааа преди 9 години
След като Интерпол има списък на такива сайтове, ми е много интересно защо не ги издирят от къде се хостват и директно да ги затриват. Излиза че Интерпол имат интерес сайтовете да съществуват и да биват посещавани. Нищо чудно и именно Интерпол да е създател на тия сайтове с цел някой да споделя реални записани кадри от него с подобно съдържание, и да ги следят по тоя начин. МВР да вземат не само да филтрират такива сайтове ами и да има арести за *** който правят секс с малолетни.
3
9
 
22
 
! Отговори
Momo преди 9 години
Така се започва.Днес ще блокират сайтове с детска порнография, утре ще е някое онлайн казино, а вдруги ден ще спрат достъпа до Туитър, Фейсбук и ЮТуб.Да не споменавам, че всеки поне малко грамотен може да заобиколи въпросната забрана с proxy, vpn или Tor.
2
2
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ми... то МВР по принцип ни следи постоянно в какви сайтове влизаме, правим се на ударени само. В момента в който пиша това, ако искат от полицията до 15 минути може да ми дойдат пред вратата да ме питат къде и защо влизам... Смешно ми е как се правят, че уж не следели...
1
3
 
16
 
! Отговори
Big Brother преди 9 години
1984!

Спонсорирани публикации