Ще служа на българите, ако служа на европейците!

Кристалина Георгиева за взрива: Да се молим да няма повече нищо лошо
Обновена: 2 окт 2014 19:17 | 2 окт 2014 19:15, Анисия Иванова
44
Ще служа на българите, ако служа на европейците!
Снимка: Reuters

Ще служа най-добре на българите, ако приема присърце задължението да служа на всички, заяви на пресконференция Кристалина Георгиева след края на изслушването й от Европейския парламент в качеството й на кандидат за еврокомисар по бюджета и човешките ресурси. Тя уточни, че нейното задължение е към 500 милиона европейци.

България е най-големият нетен получател от ЕС и днес проблемът не е, че получаваме недостатъчно пари от Европа, а че не можем да използваме всичките, които идват. Това е проблем, който се надявам да бъде решен, добави тя, цитирана от БТА.

Още по темата
Георгиева оцени изслушването си като много конструктивен разговор, показал сериозните предизвикателства пред ЕС. В непосредствено бъдеще, в близките дни, пред нас са трудни въпроси като недостигът за разплащане по европейските проекти.

Изправени сме пред планина от дългове, които трябва да изплатим. Трябва тази снежна топка да бъде стопена, коментира Георгиева.

Най-трудният въпрос е как ще успеем да обърнем вниманието си към резултатите от вложените в проектите европейски средства, към тяхната добавена стойност и тя да бъде видима за гражданите. Трудната работа тепърва предстои, ако бъда утвърдена от ЕП.

Най-трудната задача е парите, които имаме, да дадат  максимален резултат - повече растеж, по-малко неравенство между бедни и богати хора и държави в ЕС, обобщи Кристалина Георгиева.

Еврокомисарят Кристалина Георгиева изказа своите съболезнования по повод трагедията в Горни Лом. Надявам се, че спасителните работи ще доведат до някакъв резултат, не знаем дали това е възможно.

Сега знаем, че в мислите и сърцата си трябва да бъдем със семействата на засегнатите и да се молим да няма
повече нищо лошо, посочи тя.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


44
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
24
0
 
3
 
! Отговори
Petar, NY преди 9 години
Смешна организация е Европа. Колкото и да се напъват в даден момент парите на другите хора ще свършат. Какво ще раздават после?
23
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Тая оФца никога не е служила на Българският народ и интересите му.Да сте виждали евреин да ,,работи,, за интересите на държавата в която е роден--НИКОГА няма това да се случи.
22
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Licemerka!
21
3
 
23
 
! Отговори
joro преди 9 години
волен сидеров - премиер
20
0
 
17
 
! Отговори
ZYKLON B преди 9 години
Еврейската гадина кристалина георгиева иска още "бежанци" в Българиянай-добре ако можеше да залее цяла Европа с нелегални пришълци и да заличи бялата расаБългария на българитеЕвропа на европейците14/88
19
0
 
10
 
! Отговори
Полезен преди 9 години
Не трябва молитва,а мотика т.е.Кристалинке по-малко думи,повече работа.
18
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Добре служиш ,но не на България ,а на господарите си .
17
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Кри-сталина Георгиева служи на ционистите и ЦРУ.
16
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Цялата риторика на бюрократичната ЕС върхушка е такава - много приказки, често високопарна терминология която никой не разбира и нямаша нищо общо с реалния живот. Дори самата формулировка на политиките за усвояване на фондове е по-скоро упражнение по словоблудстване отколкото нещо смислено. И именно това е и една от причините често да се финансират проекти с нулева практическа полза от тях - защото когато имаше "правила" формулирани без конкретика, можеш лесно да напаснеш проекта си към тях.
15
2
 
18
 
! Отговори
Маркс преди 9 години
Първо ще върти вувузели на янките, после ще баламосва еврогейзерите и накрая ще се срамува от българите, че биле мнооо прости, пфу!
14
2
 
27
 
! Отговори
internetlumpen преди 9 години
Много говори, нищо не казва. Бан'ца от 1 трилЯрд ойро им се прислажда. Не им завиждам на 22-мата преводачи в ефир, как успяват да преведат кухи, безмислени поредици от думи.
13
4
 
41
 
! Отговори
Кристалина е: преди 9 години
Срам и позор за целия народ(+) Една истинска и достойна патриотка(-)
12
2
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
***
11
5
 
40
 
! Отговори
pet преди 9 години
Аз се срамувам от нея!!!
10
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
тази е комуниска и ще бъде втората изгонена от ек.Първи беше серго кремълския
9
2
 
38
 
! Отговори
келепирец преди 9 години
Няма по-хубаво от 5 години несменяема чиновническа работа с евро заплатка.
8
1
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Най големият нетен получател?И какво получихме?Правото разни богоизбрани държавни чиновници да получават куп пари като заплата.Е,супер.А относно оная фирма със взривените мини-най вероятно просто са ползвали горките хорица за бързо утилизиране без пари на милион бомби.Интересно след като всички реват че армия няма как така редовно се взривява някаква фирма дето държи на склад 1милион бомби да речем или 200 000 снаряда..Загадка пълна.
7
2
 
34
 
! Отговори
в България-завинаги! преди 9 години
българите,които можете да манипулирате ,госпожо Георгиева отдавна вече напуснаха пределите на България...тук останахме най-местните,най-дивите,най-креативните и най-откачените екземпляри...затова,че не се опитвайте да ни баламосвате...ние сме решили да вървим напред "въпреки" вашата помощ...Господ да пази ,България!
6
2
 
10
 
! Отговори
Хехе преди 9 години
Дъртите комунистически ченгета трябва вече да се пенсионират. Хората имат нужда от глътка свеж въздух и млади честни хора, не от апаратчици.
5
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
ako taz posegne i svie trite prsta da udari edno "Boje pomiliu" ne krsta zada neia, kakto stana kogato Fori Svetulkata se prekrsti u SDSeto, ami imoto na patriarho sha se srineKumunutkata s Kumonutka

Спонсорирани публикации