Как Google знае толкова много за нас?

Вижте как се събират данните и какво знае компанията за вас
17 ное 2014 16:15,
22
Как Google знае толкова много за нас?
Снимка: Reuters, архив

Когато използваме Google, ние правим сделка с компанията, пише сайтът Бизнес инсайдър.

Ползвайки пощата Gmail, YouTube, Google Maps или простото търсене, ние се съгласяваме доброволно да споделим информация за себе си. Google получава тази информация и я продава на рекламодателите.

Колкото повече Google знае за нас, толкова по-лесно ще е за тях да ни „предоставят“ като идеалния клиент за рекламодателите. Те от своя страна са готови да платят повече за реклами, които са идеално насочени към потенциалните им клиенти. Така например, ако обичате да пътувате, търсите активно в интернет къде да прекарате своята почивка, често ще виждате реклами на самолетни полети и хотели.

Google използва различни методи, за да разбере всичко за потребителите си. Има информация, която се дава доброволно от всеки потребител – това се случва при регистрирането в услугата им за електронна поща или нов мобилен телефон, работещ с операционна система Android. За интересите ни говорят и клиповете в YouTube, които гледаме, както и от търсенето в търсачката на Google.

Доста трудно е да се разбере какво знае компанията за потребителите си, но, ако последвате този линк, може да видите информацията за вас.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


22
Още по темата: googleАндроидинформация
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
1
 
1
 
! Отговори
ГОТИН преди 9 години
До ШопВ БАХАМА МАМА ДЕМОКРАЦИЯТА НЕМАТ НУЖДА ОТ НЕИЗВЕСТЕН КАМИОН ИЛИ ПОВРЕДЕН АСАНСЬОР ТАМ ТИ ПРАЩАТ КВАРТАЛНОТО ЧЕНГЕ КОЕТО ТЕ ЗАСТРЕЛВА ДЕМОКРАТИЧНО СЛЕД КОЕТО ДЕМОКРАТИЧЕН СЪДИЯ ГО ОПРАВДАВА И МУ ДАВАТ МЕДАЛ ДЕМОКРАТИЧНО. ЗА ДА СЛУЖИ ЗА ПРИМЕР НА ОСТАНАЛИТЕ КВАРТАЛНИ ЧЕНГЕТА ДА НЕ ТРЕПВАТ КОГАТО ТЕ ЗАСТРЕЛВАТ ДЕМОКРАТИЧНО!!!
18
0
 
1
 
! Отговори
до 16 преди 9 години
Вземаш ли си редовно хапчетата?. Как от гугъл скочи в руски асансьор?. Доста хора в България са останали без мозък.
17
0
 
3
 
! Отговори
БГ преди 9 години
Аз съм за тотално следене на всеки от всеки. Да се споделя онлайн кой какво прави, колко получава, къде харчи и прочие. Тогава няма да има и нужда от закони само от морал!
16
0
 
6
 
! Отговори
Бате Бойко преди 9 години
Пия, пуша, *** и гледам порно. Голям праз. Няма какво да крия! Щом Гугъл искат да го знаят - аз няма от какво да се притеснявам.
15
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
е и?то за информацията се плаща... ние ползваме гугъл за какво ли не. защо и те да не ни полвзат за какво ли не?! който го е страх от мечки да не ходи в гората. ся гугъл бил проблемът на бабишкерите от прованса, че са неон...одени и си падат яко по мутрогенерала...
14
22
 
10
 
! Отговори
Шоп преди 9 години
Не е важно какво знаят, а какво могат да направят с информацията. В демократичните страни - нищо. В путлерова Русия - може да те бутне камион, да те застрелят в асансьора или да те отровят с полониев чай. И на русофилите това им харесва много.
13
1
 
8
 
! Отговори
vesko02 преди 9 години
Ако се интересувам от българска политика ще ме обявят ли за абсолютен ***.
12
4
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
РЕКЛАМИТЕ ДА СИ ГИ ГЛЕДАТ ГУГАЛИСТИТЕ. Adblock Plus ВЪРШИ ИДЕАЛНА РАБОТА. НЯМА РЕКЛАМИ НЯМА МРЕКЛАМИ. ПЪЛЕН БЛОКАЖ ИМ ПРАВИ.
11
1
 
54
 
! Отговори
1 преди 9 години
Когато нещо е безплатно, продуктът си ти.
10
5
 
8
 
! Отговори
Striker преди 9 години
Хм, ако сте толкова глупави да ползвате с регистрации всичко...От къде на къде ще ми иска регистрация в Гигъл, за да коментирам в ютюб?!? Търсачката им почти не я ползвам вече, поща също. Трябва малко да се замисли човек и ще бъде с една идея по-малко следен, особено от тез крадльовци:)
9
1
 
7
 
! Отговори
до 2 преди 9 години
"Ако някой знае начин как да го науча въпреки, че не ми харесва да каже."Що не пробваш по изпитаната методика на дядо ти Ляпчев - со кротце, со благо и со малце кютек. Все пак, няма по-добър учител от житейската ситуация, в която човек е изправен до стената...
8
7
 
8
 
! Отговори
??? преди 9 години
Или този линк е някаква глупост или Гуглето не знае абсолютно нищо за мен !Което е много радващо :)
7
7
 
8
 
! Отговори
езичник преди 9 години
съжалявам за израза но сулю и пулю никой няма да тръгне да ги следи и да трупа информация за интересите им. това че фигурират са подробности.
6
4
 
17
 
! Отговори
ЦРУ преди 9 години
"Така например, ако обичате да пътувате, търсите активно в интернет къде да прекарате своята почивка, често ще виждате реклами на самолетни полети и хотели."Точно така, мислете си, че Гугъл събира информацията за вас, за да ви улесни живота хахха
5
0
 
55
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Във фейса хората си казват сами всичко, което е тъпо.
4
6
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Гугъл са мошеници. Спряха ми рекламите на сайта заради вграден клип от Ю Туб. Пък видеото го качих аз. Моето видео си стои в Тубата редом с техния адсенс а моят адсенс изгоря и Гугъл ми откраднаха стотина евро. Чакам с нетърпение рекламната мрежа на Яндекс.
3
2
 
15
 
! Отговори
@1 преди 9 години
Всъщност това не значи, че Гугъл не значи нищо за теб, а че тъй като вероятно си се отказал да ти предлага реклами по интереси и да те профилира, те следи неофициоално. Все пак в базите им данни са всички твои търсения, клипчета, писма. Вероятно знаят повече за теб от теб самия. Кога ли ще пуснат услугата "гугъл гадател"? Хората са предвидими същества, особено при обема информация, с които разполагат от Гугъл за всеки от нас. Останалото е въпрос на алгоритми
2
15
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Всъщност знаят доста за мен верно е.Малко е тъпо.Знаят, че използвам редовно три езика.Всъщност сега уча четвърти и ако не броим английският може да станат 4 езика.С английският обаче съм много зле. Този език не ми харесва.Ако някой знае начин как да го науча въпреки, че не ми харесва да каже.
1
1
 
32
 
! Отговори
mda преди 9 години
Последвах линка и гуглето ми каза че не знае на колко съм години, какъв пол съм, какви интереси имам и тн... Явно не съм им от таргет групата :)

Спонсорирани публикации