Жената на Сертов убедена: Той никога не би посегнал на живота си!

"Изчезването му не се дължи на проблеми в семейството, битови причини или болест"
Обновена: 10 дек 2014 14:12 | 10 дек 2014 14:11,
46
Жената на Сертов убедена: Той никога не би посегнал на живота си!
Петко Сертов Снимка: архив, БТА

Съпругата на обявения за издирване бивш шеф на ДАНС Петко Сертов е убедена, че изчезването му не може да се дължи на каквито и да било проблеми в семейството, битови причини или болест.

Още по темата
Емилия Сертова е убедена, че съпругът й при никакви обстоятелства не би посегнал сам на живота си. 

„В дните, след като стана известно за изчезването на съпруга ми, в общественото пространство се разпространяват множество лишени от основание тези, които считам, че биха могли да насочат разследването в неправилна посока, и това да доведе до загуба на ценно време и ресурс, така важни в първите дни на разследването“, посочва тя в изявление до БТА.  

Сертова се надява, че тиражирането на подобни тези се дължи на липса на информация за действията и резултатите от разследването и не цели създаването на предварителна нагласа в  обществото за възможните причини за случилото се. 

Искрено се надявам, че органите на МВР няма да се подведат от  невярната информация и ще положат максимални усилия за  намирането на съпруга ми, посочва Емилия Сертова.  

Тя отново се обръща с молба към органите на МВР, в името на човечността, преди публично огласяване на факти от  разследването, семейството на Петко Сертов да бъде уведомявано за тях.

Сертов беше обявен за национално издирване в събота на обяд, след като съпругата му подала сигнал. Той напуснал дома си в петък следобед, като оставил мобилните си телефони вкъщи. От вчера вече го търси и Интерпол. По-рано от СДВР обявиха, че последно Сертов е засечен със сив "Опел", той е изтеглил пари в района на НДК, след което следите му се губят.

Полицията обмисля възможността да търси Сертов с хеликоптер в Южна България, заяви главният секретар на МВР Светлозар Лазаров. Той допълни, че близки на Сертов казали, че той ходел в този край на страната.

Когато напуснал дома си в петък, Сертов не е взел дрехи със себе си. Носел само всички лични документи, в това число и международния си паспорт. Затова полицията проверява всички гранични пунктове, но досега няма данни Сертов да е регистриран да влиза в съседна на България страна.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


46
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
32
1
 
1
 
! Отговори
ГРАЖДАНИН преди 9 години
А МОЖЕ БИ ВЕЧЕ Е ПРИ БРАТЯ ГАЛЕВИ ???
31
0
 
4
 
! Отговори
тъпня преди 9 години
Пак занимавате обществото с неща, които по никакъв начин не го засягат !
30
0
 
1
 
! Отговори
antene 9 преди 9 години
zaglushavat vi pak.prastat vi v minaloto, za da ne pitate na segashnoto i badesteto v dance.te sa s 2 stapki pred vas pak.
29
0
 
2
 
! Отговори
nabludatel na MVR. преди 9 години
Stiga gluposti sa pisali ,kade ?? bil ,xaxa ama to se znae ,i vatreshno ministerstvo igraiat teatar,kade e kontrarazoznaveneto na NR> Balgaria, haide ,da ne se lajeme.
28
1
 
4
 
! Отговори
Само питам преди 9 години
А ако е МЕШОБИРНАТ....
27
3
 
2
 
! Отговори
* преди 9 години
Обесил се е на дърво без клони
26
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Топ полицай като Петко Сертов няма как да бъде пуснат жив,ликвидирането на подобна фигура не може да стане без знанието и подкрепата на сегашното правителство.Цветанов и Борисов са замесени.Това убийство само показва колко е силно задкулисието във бг
25
1
 
4
 
! Отговори
656 преди 9 години
Дабър вечер!
24
1
 
7
 
! Отговори
7 преди 9 години
Разследващите да свържат Южен поток, с всекидневните покушение срещу висши държавни служители."България трябва да бъде наказана'???!!! И понеже не може да се "влезе"- член сме на ЕС- то с "аберацио иктус"- всяване индиректно на тотален смут в държавата.Разглеждайте под лупа нещата и си спомнете минали коварства; чайове, полоний, чадъри...
23
0
 
9
 
! Отговори
hayvanko преди 9 години
Bai Petko be naj-inteligentnia predsedatel na DANS i prostacite ne mu go prostiha.
22
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Родната къща на изчезналия бивш шеф на ДАНС Петко Сертов в Копривщица е била запалена на 9 февруари 2011 г. Вече почти четири години полицията не е изяснила извършителя на палежа, нито мотивите му.Има и друг любопитен детайл. Ден след палежа на къщата на Сертов бе сложена бомбата в редакцията на вестник "Галерия". Това престъпление също остана неразкрито, въпреки клетвите на Борисов и Цветанов, че ще направят необходимото, за да издирят виновните
21
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До УЖАСА ГЕРБДобри въпроси.Респондента е Боко Тиквата.От премиер-бандит не съм очаквал друго.Но ИлИктУратУ...........ех село мое ненагледно.
20
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Вземат 29 лева добавка на пенсионерите. ГАРАНТИРАНО ОТ ГРОБ.
19
4
 
19
 
! Отговори
Рязан Кольо преди 9 години
Кой знае под коя слива Цвъко и Боко са му ритнали трупчето.
18
3
 
16
 
! Отговори
elkataneva преди 9 години
Той със сигурност не би посегнал на живота си,но тези на които обеща,че ако си отвори устата за тях няма да е никак добре, ще го "самоубият",ако не са го направили вече.Американските спец.лагери,където се "обучават" българските управници имат голям опит в тази работа,тези...се гордеят,че ги учат как да убиват.
17
4
 
15
 
! Отговори
Смело с ръце преди 9 години
Да се провери следната връзка: фалита на КТБ, спирането на Южен Поток и належащото връщане на нЕкои суми, взети от нЕкои другари. Както и твърдата лихва от 7,62 при невръщането им...
16
1
 
32
 
! Отговори
анонимен преди 9 години
Интересно!Цитира са сума за изтеглени 8 000 лв. от банка, а в друга статия пише от банкомат.Суми над 5 000 лв. се изплащат след предварителна заявка, а от кой банкомат е възможно да се изтеглят 8 000 лв. в рамките на един ден.Пишат се откровени глупости относно това изчезване.
15
3
 
6
 
! Отговори
българин преди 9 години
вместо да високоумства,да кляка на колене и да моли Бог горещо да го открие и да му спаси душата и да не допуска да посяга на живота си или други да му посягат,полицията може само да го открие но не може да го спаси от това което си е наумил да прави...
14
1
 
36
 
! Отговори
МИЛЬО преди 9 години
ПО *** ГЛАВЕН СЕКРЕТАР НЕ СЪМ ВИЖДАЛ ЩЯЛ ДА ГО ИЗДИРВА С ХЕЛИКОПТЕР В ЮЖНА БЪЛГАРИЯ .
13
1
 
19
 
! Отговори
между другото преди 9 години
какво е казал на близки познати и на банкерите откъдето е теглил 8000лв.,бе другари безполезни милиционери и после хуквайте да го търсите и хеликоптери да включвате,като търсите на слуки,ей аман от службари без грам мозък...

Спонсорирани публикации