Коледни размисли: защо Android, а не iPhone

Памет, бюджет, батерия, зареждане...
Обновена: 16 дек 2014 14:04 | 15 дек 2014 10:13,
144
Коледни размисли: защо Android, а не iPhone
Снимка: Reuters, архив

С наближаването на коледните и новогодишните празници расте истерията по търсенето на подаръци за близките. Един от най-предпочитаните и тази година ще бъде техниката - и по-конкретно смартфоните и таблетите.

Ето няколко причини да предпочетете устройство, работещо с Android, пред продукт на Apple:

1. Устройствата на Android се синхронизират много по-лесно с акаунтите в Gmail. Същото важи и за другите услуги на Google – Google Maps, Google Calendars и др. Разбира се, новостите в тези услуги достигат първо до потребителите с Android.

2. Повечето телефони и таблети, работещи с Android, имат сменяема батерия. Това означава, че няма да се нуждаете от сервиз и професионална помощ, когато животът на батерията се изчерпи. Всички батерии на устройствата на Apple са вградени.

3. Повечето устройства с Android имат слот за допълнителна памет. Това означава, че никога няма да сте зависими от вградената на устройството. Повечето флагмани днес могат да работят с карти до 128 гигабайта.

4. Операционната система Android предлага хиляди възможности за персонализация, като се започне с вида на иконките на приложенията и се завърши с шрифта на текстовете. Особено ценни за хората, ценящи детайлите, са така наречени уиджети, които дават възможност да изведете сумирана информация от любимите приложения, като например прогнозата за времето за близките няколко дни в няколко града.

5. Устройствата с Android се зареждат със стандартен micro или mini USB кабел, което го прави особено удобно. Така може да заредите с едно зарядно няколко устройства, независимо че са на различни марки.

6. Многообразието. Ако Apple предлага макар и няколко, но все пак iPhone-и, устройствата под Android са стотици. Може да се избере телефон с 3, 4, 5 и повече инчови дисплеи.

7. Бюджет. И ако телефоните на Apple са известни с високите си цени, то телефон с Android може да се намери във всякакъв ценови клас, и то не за сметка на характеристиките. Така например китайските Xiaomi, изместили наскоро по продажби Samsung в Китай, предлагат апарат с характеристики на флагман и цена от 350 лв.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


144
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
111
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Айфон-ите си ги мушнете в гъзовете,купувате ги за "престиж",хората са ви описали някои от предимствата на Андроид ....но не всички разбира се!
110
1
 
3
 
! Отговори
тапйдет преди 9 години
Забравих и за кожената имитация на задния панел, скапаните капачета по дупките, пулсомери , все безполезни неща, никой незнаещ колко читаво работят.
109
4
 
4
 
! Отговори
? преди 9 години
Ако Samsung или Andrid бяха по-добър продукт, питам защо всички медии и репортери държат Ipad таблети в ръцете си , както и всички политици?
108
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
А , защо не windows phone?. С какво са по добри Apple и Android от windows phone?, с нищо.
107
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Всички които лаят срещу Apple продуктите, са едни панелнни БГ бедняци. Които друго освен Дроид немогат да си позволят. Това е истината! Ако беше по добър, шефовете ми които имат компания за няколко милярда $ , щяха да са с Дроид или Самсунг в джоба, а те не са!!!
106
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Не ми е изобщо работа да смятам колко приложения имам качени. Такива проблеми не съм забелязал при IOS и евтинката Lumia 625 която имах. Докато *** и пульо качва в маркета на Гуглето ще е така. Абе разграден двор...P.S. Пак казвам че съм с андроид.
105
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До _nib_На пушка означава, че си купувам Андроидче 2Ghz и 2 рам и се кефя че не влачи, в следващият момент хващам на брат ми 4S и установявам че работи доста по-мазно и леко и моя, и почвам да се мисля че съм баламурник че купувам Андроиди през 6 месеца и че нещо не ми излиза сметката.
104
0
 
3
 
! Отговори
_nib_ преди 9 години
Кaкво знaчи че стaр модел телефон рaботи нa пушкa.Нa пушкa рaботи и мойтa нокия н95 8гб,и lg optimus 3d i samsung galaxy s4.Зaвиси дaли си рaзбирaш от телефонa и с колко приложения си го нaтряскaл.
103
6
 
3
 
! Отговори
junkie преди 9 години
хахахахахах мога само да се изсмея на тази статия :)
102
5
 
5
 
! Отговори
Жорката преди 9 години
Кисело е гроздето - кисело! :)
101
8
 
4
 
! Отговори
disappear преди 9 години
Странно ми е как човек ще се убеди че роботчето е по-добро от ябълката като прочете тази статия.Хората са като овце,предложат им нещо четери ядрено с няколко гб.памет и гледат като хипнотизирани,въпреки че не проумяват въобще с какво тези характеристики ще допринесът за соб.им удоволетворение.Рекламата им е загладила и последните мозъчни клетки,в действителност едва няколко % от хората притежаващи смартфони са изпитали наслада от у-то,другата част са роби на суетата
100
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Между другото пластмасовите " *** '' на SAMSUNG LG или която и друга марка си изберете са много по устойчиви на удар и падане от тенекиените корпуси на ябълките. Имам горчив опит от това. Но всеки си има вкус и изисквания.
99
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Еее не е коректно написана статията. Автора е пристрастен, а това не е професионално. Глупаво е да се оплюва Iphone, защото продажбите говорят друго. Все едно да кажа че най-смотаната марка за коли е Toyota, нищо че през последните години продават най-много! Иначе ползвам и двете, андроид след първия ъпдейт се наложи да го преинсталирам. В момента цикли и мисли при почти всяко копче, докато иос-а лети.
98
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Как сравняваме софтуер с хардуер?!
97
5
 
6
 
! Отговори
tapjdet преди 9 години
P.P.S. И да не забравя: Ако не можеш да си купиш ИФоня, купи си Windows Phone, прекрасни телефончета за половината пари на пластмасовите Самсуни - ДОЛУ КИЧА :)
96
7
 
6
 
! Отговори
tapjdet преди 9 години
...5. Никога не е било проблем да намериш зарядно или кабел за ИФоня. А да заредиш с един кабел няколко устрйства-нама как да стане-кабелът е един.6. Вярно, има само 3 ИФоня ама направени и работещи.7. Съгласен съм, че цените са малко остри, но стара 4S-ка още работи на пушка и я ъпдейтват, а роботчето което и е набор, отдавна е в кофата. P.S. С роботче съм... и засега не мисля за ябълката, засега...
95
10
 
7
 
! Отговори
tapjdet преди 9 години
Да отговоря по точки:2. Телефоните с роботчето толкова бързо почват да лагват, че незнам някой да доживее смяна на батерия3. ИФоня също има 128GB, и понеже разликата карта/памет не е толкова голяма, не мисля че трябва да се обсъжда.4. Персонализация на Андроид=кич и циганийки по екрана. Уиджети и лаунчери, които слагаш за да замажеш *** на китайските производители.
94
2
 
7
 
! Отговори
Горан преди 9 години
До 1-вия коментар от Fu: Ооо, хранят го, хранят го и андроида притежатели точно на iPhone :))) И, то здравата го хранят. Поне в моя случай, имам приятели, които дори не са имали Android смартфони, купиха си iPhone и край, вече това е за тях друг вид смартфони няма :)))))
93
7
 
5
 
! Отговори
До 109 преди 9 години
Още ли не се сещаш че тия повече ядра дето ги слагат на телефоните ползващи смотания андроид е за да имат скорост на работа близка до иос ? Всичко е заради БЪГАВИЯ андроид. Балък !
92
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До АнонименКИА ли храниш ? Извини се да не дойда... :)

Спонсорирани публикации