Коледни размисли: защо Android, а не iPhone

Памет, бюджет, батерия, зареждане...
Обновена: 16 дек 2014 14:04 | 15 дек 2014 10:13,
144
Коледни размисли: защо Android, а не iPhone
Снимка: Reuters, архив

С наближаването на коледните и новогодишните празници расте истерията по търсенето на подаръци за близките. Един от най-предпочитаните и тази година ще бъде техниката - и по-конкретно смартфоните и таблетите.

Ето няколко причини да предпочетете устройство, работещо с Android, пред продукт на Apple:

1. Устройствата на Android се синхронизират много по-лесно с акаунтите в Gmail. Същото важи и за другите услуги на Google – Google Maps, Google Calendars и др. Разбира се, новостите в тези услуги достигат първо до потребителите с Android.

2. Повечето телефони и таблети, работещи с Android, имат сменяема батерия. Това означава, че няма да се нуждаете от сервиз и професионална помощ, когато животът на батерията се изчерпи. Всички батерии на устройствата на Apple са вградени.

3. Повечето устройства с Android имат слот за допълнителна памет. Това означава, че никога няма да сте зависими от вградената на устройството. Повечето флагмани днес могат да работят с карти до 128 гигабайта.

4. Операционната система Android предлага хиляди възможности за персонализация, като се започне с вида на иконките на приложенията и се завърши с шрифта на текстовете. Особено ценни за хората, ценящи детайлите, са така наречени уиджети, които дават възможност да изведете сумирана информация от любимите приложения, като например прогнозата за времето за близките няколко дни в няколко града.

5. Устройствата с Android се зареждат със стандартен micro или mini USB кабел, което го прави особено удобно. Така може да заредите с едно зарядно няколко устройства, независимо че са на различни марки.

6. Многообразието. Ако Apple предлага макар и няколко, но все пак iPhone-и, устройствата под Android са стотици. Може да се избере телефон с 3, 4, 5 и повече инчови дисплеи.

7. Бюджет. И ако телефоните на Apple са известни с високите си цени, то телефон с Android може да се намери във всякакъв ценови клас, и то не за сметка на характеристиките. Така например китайските Xiaomi, изместили наскоро по продажби Samsung в Китай, предлагат апарат с характеристики на флагман и цена от 350 лв.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


144
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
71
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Явно мартетинговите стратегии работят при повечето хора... Защо ли срещам по всички медии реклами на поредния велик самсунг, който е най-доброто (най-често за следващите два месеца), а никой не рекламира продуктите на Епъл?! Може би защото добрият продукт се продава сам, за разлика от всички телефони с андроид....
70
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Кисело грозде100% пишеш същите глупости в дир-а. Само *** като теб може да измисли безобразното "панелен бг-станец" . Също така 100% си мигрирал в Щатите и сега се късаш от нужда да пишеш в БГ форум. балък!
69
6
 
8
 
! Отговори
Кисело грозде преди 9 години
Прави са. За бедния панелен бг-станец - по-добре евтин дървоид
68
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До До Galaxy s5еиднствената причина да не видиш СД карта в аЙфон, е, че патента е на Майкрософт, а епъл не искат да плащат за него. По-евтино е да убедят потребителите си, че нямат нужда от това...
67
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До до 57.1. Казва се bluetooth ако не знаеш- Iphona го може2. iphone не е телевизор или компютър да дели екрана! Работи със 5 програми едновременно, просто преминаваш от екран на екран.3.Ти чуваш ли се какво говориш какво значи всички?можеш ако апп ти го позволява за устройството!4.Носиш по 2 телефона в джоба ли? хахахаха5.Е и? Колко пъти и за какво го правиш? Ние си свързваме телефоните за Компютрите , същата работа.6. Обясни точно какво искаш да кажеш.
66
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Appleтова, че нямат вируси е толкова голяма глупост, че е срамно чак!
65
9
 
11
 
! Отговори
Jobs преди 9 години
Айфона е *** от вселенски мащаб.
64
6
 
10
 
! Отговори
maripic преди 9 години
Имал съм и огризката ,но за нищо не бих заменил S5!
63
5
 
8
 
! Отговори
-10 преди 9 години
Единствения плюс на телефоните ползващи андроид е че когато ги изхвърлиш няма да те боли :D-----------Това е и единствената причина поради която съм с такъв, при това с по-стара версия за по-евтинко! Не мога да разбера напъните на всички мъчещи се да си хвалят телефоните. Ясно е и на бабетата: не са проблем за теб парите, купуваш си айфон, проблема са ти, купуваш си андроид играчка, че у калъфче към нея за да изкара по-дълго :-)
62
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Cloud-а бил сигурен, хахаха. Затова на всички холивудски каки циците им станаха общодостъпни. :D Това може и да е било цел на главния *** Кук, да е искал да види на некой Брад Пит пацата, ама нъцки. :DИначе избора е труден - пипоня е скъп, самсунга е пластмасарник, а на китайските вечно им има нещо да не работи или да не става.Може би бих се ориентирал към 5S или Nexus 5, вече по-големите не ми харесват, а за софтуера - всичко зависи от този който го ползва.
61
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Единствения плюс на телефоните ползващи андроид е че когато ги изхвърлиш няма да те боли :D
60
14
 
14
 
! Отговори
До Galaxy s5 преди 9 години
Никога бе, никога няма да видиш сменяема батерия на айфон ЗАЩОТО ТЯ НЯМА НУЖДА ОТ СМЯНА. Това да не ти е тъпия Самсунг !!! Карта с памет ли, също няма да видиш защото паметта е достатъчна. И много други бъгави неща няма да видиш в епъл. Айде със здраве
59
1
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Аз съм с Нокия с фенерче - уникален телефон, няма вайфай, няма браузър, не се синхронизира с gmail, но мога да кажа, че фенерчето работи безотказно...
58
3
 
8
 
! Отговори
А преди 9 години
Изброените точки според който трябва да изберете андроид пред епъл са пълно доказателство за невежество !
57
6
 
6
 
! Отговори
galaxy s5 преди 9 години
abe koga 6te vidim 8 qdren g*yphone s 16 ili 20 mpxl camera,koga beeee,a full hd koga?a menu na bulgarski?a slot za karta pamet,a smenqema bateriq...
56
2
 
13
 
! Отговори
Бахура преди 9 години
Мдаааа, добре че нямат вируси за иОС... Както и че клауда им е супер сигурен и няма никакъв шанс от там да изтекат голи снимки на известни личности :D :D :D :D
55
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Аз наистина невидях нито един сериозен +, може и да има, но от тези не бих предпочел Android, колкото до батерията (от 4 год. ползвам Iphone до момента не съм имал проблем), паметта 64gb за тел. мисля че е повече от достатъчно
54
10
 
6
 
! Отговори
Apple преди 9 години
До зззПредполагам никога не си докосвал продукт на Apple, предвид глупостите, които написа. Цялата информация се прехвърля автоматично, посредством Wifi мрежа на всички устройства, които са сързани в тази мрежа, и които са с един акаунт, ако пожелаеш гледай си телевизия посредством iphone.. А колкото до уникалната и екзотична програма..Android предлагат наред със "уникалните" програми и уникални вируси. А смешните за теб Apple с iOS, нямат вируси. Хайде поограмоти се малко, преди да говориш...
53
5
 
6
 
! Отговори
Аз преди 9 години
до 61Това за браузването и по тесния екран просто не можеш да ме обедиш. Това с музиката като аргумент също не струва, естествено че можеш да си качваш музика от компютъра че и много повеюе непознати неща за теб (има програми който като си свалиш музика или филм на компа ти ги слага и в телефона ако искаш). Кой еУементи можеш да контролираш толкова? А и ти каза че липсвали основни операций, та кой са тези основни операции така и не разбрахме?
52
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
"С наближаването на коледните и новогодишните празници расте истерията по търсенето на подаръци за близките."Мерси, задръжте си кирливите телефончета, писал съм на Дядо Коледа, че за тези пари, по-добре да ми прати нова видеокарта за компа.

Спонсорирани публикации