Коледни размисли: защо Android, а не iPhone

Памет, бюджет, батерия, зареждане...
Обновена: 16 дек 2014 14:04 | 15 дек 2014 10:13,
144
Коледни размисли: защо Android, а не iPhone
Снимка: Reuters, архив

С наближаването на коледните и новогодишните празници расте истерията по търсенето на подаръци за близките. Един от най-предпочитаните и тази година ще бъде техниката - и по-конкретно смартфоните и таблетите.

Ето няколко причини да предпочетете устройство, работещо с Android, пред продукт на Apple:

1. Устройствата на Android се синхронизират много по-лесно с акаунтите в Gmail. Същото важи и за другите услуги на Google – Google Maps, Google Calendars и др. Разбира се, новостите в тези услуги достигат първо до потребителите с Android.

2. Повечето телефони и таблети, работещи с Android, имат сменяема батерия. Това означава, че няма да се нуждаете от сервиз и професионална помощ, когато животът на батерията се изчерпи. Всички батерии на устройствата на Apple са вградени.

3. Повечето устройства с Android имат слот за допълнителна памет. Това означава, че никога няма да сте зависими от вградената на устройството. Повечето флагмани днес могат да работят с карти до 128 гигабайта.

4. Операционната система Android предлага хиляди възможности за персонализация, като се започне с вида на иконките на приложенията и се завърши с шрифта на текстовете. Особено ценни за хората, ценящи детайлите, са така наречени уиджети, които дават възможност да изведете сумирана информация от любимите приложения, като например прогнозата за времето за близките няколко дни в няколко града.

5. Устройствата с Android се зареждат със стандартен micro или mini USB кабел, което го прави особено удобно. Така може да заредите с едно зарядно няколко устройства, независимо че са на различни марки.

6. Многообразието. Ако Apple предлага макар и няколко, но все пак iPhone-и, устройствата под Android са стотици. Може да се избере телефон с 3, 4, 5 и повече инчови дисплеи.

7. Бюджет. И ако телефоните на Apple са известни с високите си цени, то телефон с Android може да се намери във всякакъв ценови клас, и то не за сметка на характеристиките. Така например китайските Xiaomi, изместили наскоро по продажби Samsung в Китай, предлагат апарат с характеристики на флагман и цена от 350 лв.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


144
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
51
3
 
9
 
! Отговори
жгьгюа преди 9 години
Аз съм с Нокия 925 от половин година и не съм имал друг смартфон така, че нямам голяма представа от другите ОС, но съм си играл с доста телефони на приятели и не работят така бързо като Уиндоус, а и лично моят никога не е забивал. Като започнат да говорят как чакали да им падне батерията, когато забие, ми става смешно. Старата ми нокия с фенерче от 5лв. (дето ги даваха в мтел) никога не е забивала, аз ще дам 1000+лв за телефон дето забива и ще го чакам цял ден да му свъши батерията.
50
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Анонимен:"Какво може андроид което не може Iphone?" Най-елементарното - екрана на едно галакси е съвсем удобно за браузване, за разлика от тесния дисплей на азФона. По лек е. Може да контролираш всичко - какво какава музика си качваш от компютъра например. Може да управляваш всички елементи на устройството, докато това са забранени неща за азФона. Андроидските телефони са просто харуер, който мже да използваш за каквото се сетиш(вкл. за дистанционно на телевизора). АзФона и органичен
49
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Анонименмай си изостанал с година. Вече има Linux OS за смартфони и да за съжаление е Ubuntu :(
48
0
 
2
 
! Отговори
ala-bala преди 9 години
До АнонименЩях да напиша същото, но си ме изпреварил
47
3
 
19
 
! Отговори
до Аз преди 9 години
До Аз1.За по-малко от 3 минути мога да направя трансфер на файл с обем 1 гигабайт между два телефона без наличието на нет или Wi-Fi...2.Мога си разделя екрана на 2 и едновременно да работя с 2 програми...3.Мога да си управлявам всички медийни устройства с Ir порта в телефона.4.Мога да си заредя частично втория телефон с този ,който има пълен заряд...5.Мога да си свържа хард диск с телефона...6.Мога да си пусна съответната програма и телефона да ми прочете на бг коя да е ел.книга и др.
46
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Windowsphone е много по-добър от андроид, но няма да се хареса на хлапетата свикнали с шаренийките на android, нито на снобарите с ябълката
45
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До 42. Като например? Какво може андроид което не може Iphone? Щото много говориш?
44
1
 
11
 
! Отговори
хаха преди 9 години
Кой е измислил смартфона? Нокия приятел, още преди повече от 10 години имаше телефони с операционна система, когато блекбъри правеше грозни джобни компютри, има голяма разлика. :)
43
10
 
9
 
! Отговори
android е боклук преди 9 години
Аз имам нокиа лумиа 920. За 2 год и половина е блокирал няколко пъти само, батерията ми държи по 2 дена с пуснат wifi и data. Работи толкова бързо колкото и като беше чисто нов. Android е прекалено отворена ОС и се скапва лесно. Отделно всеки ъпдейт натоварва повече и трябва да си сменяте телефона всяк година. Купувйте нокиа, но само високия клас. Ефтините не стават
42
6
 
4
 
! Отговори
до 48 преди 9 години
Абсолютно правилно. И нека се знае кой е измислил смартфона.
41
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
За съжаление точка 2 вече не е вярна. Устройствата с Андроид все повече заприличват хардуерно на Айфон, за съжаление.
40
13
 
7
 
! Отговори
свежо в спора преди 9 години
Да кажа и аз - докато андроид - ните и i-маниаците се карат ние с berry-тата си гледаме кефа :)))
39
8
 
23
 
! Отговори
хммм преди 9 години
бях един от *** който си купи Айфон 6. Точно след 2 седмици го продадох, батерията му е катастрофа, направо ужас, неможеше да ми стигне за нормално използване с интернет музика и разговори един ден. Аз съм голям реалист и повярвайте ми така е. Направо започваш да се дразниш, не е нормално подобен продукт да е с такъв минус. Сега съм с моторола дроид турбо, направо удря ейпъл в земята. Айфон има само един голям плюс-не ти се налага никога да го търсиш-той винаги си стои на зарядното.
38
5
 
3
 
! Отговори
Аз преди 9 години
До 42Можеш ли да изброиш тези неща който липсват или просто си говориш ей така без нищо да разбираш, но пък да напишеш и ти нещо.
37
7
 
8
 
! Отговори
Бг преди 9 години
Тези 7 точки по според който трябва да предпочетете android пред Apple са отчайващо смешни :DТова с батерията например хахаха някой ползвал Apple да каже някога налагало ли му се е да си сменя батерията ?Това със синхронизация в Гугъл също не е вярно. И в Apple-а си вкарвам акаунта и имам всичко ! И още нещо приложенията на Гугъл за Apple са по добри от android приложенията !Купете си това за което имате пари но в никакъв случай не се подвеждайте по критерий като тези !
36
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Съжалявам наистина, че Убунту все още няма вариант за смартфони.
35
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Това е точно като Мерцедес-двигатели от Пежо и Форд шасита от Рено !! Там е части от Самсунг-диспея и чаркалаците и зглобката е Китай
34
10
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Групости на търгалета. И да плащат за такива статии- няма как Галакси с5 дето ви седи на бюрото да замести айфон 6плюс дето ми седи в джоба
33
0
 
3
 
! Отговори
до 36 преди 9 години
Ако това стане ще е супер, тогава може би ще привлекат още повече девелъпъри - основният проблем на майкрософт в момента. Принципно Ubuntu излязоха с тази идея - едно ядро за всички устройства, различен интерфейс за тях, но май нещо не им се получи. Другият проблем, е че всеки си сменя телефона обикновено с нов, но със ОС-а с който е бил до момента - говоря за масовия потребител, power user-ите и IT-тата не ги броя, ние сме друга порода потребители, често експериментиращи с различни неща.
32
6
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Даже и китайците разбраха каква шитня е Айфоня и престанаха да си продават бъбреците за него

Спонсорирани публикации