Коледни размисли: защо Android, а не iPhone

Памет, бюджет, батерия, зареждане...
Обновена: 16 дек 2014 14:04 | 15 дек 2014 10:13,
144
Коледни размисли: защо Android, а не iPhone
Снимка: Reuters, архив

С наближаването на коледните и новогодишните празници расте истерията по търсенето на подаръци за близките. Един от най-предпочитаните и тази година ще бъде техниката - и по-конкретно смартфоните и таблетите.

Ето няколко причини да предпочетете устройство, работещо с Android, пред продукт на Apple:

1. Устройствата на Android се синхронизират много по-лесно с акаунтите в Gmail. Същото важи и за другите услуги на Google – Google Maps, Google Calendars и др. Разбира се, новостите в тези услуги достигат първо до потребителите с Android.

2. Повечето телефони и таблети, работещи с Android, имат сменяема батерия. Това означава, че няма да се нуждаете от сервиз и професионална помощ, когато животът на батерията се изчерпи. Всички батерии на устройствата на Apple са вградени.

3. Повечето устройства с Android имат слот за допълнителна памет. Това означава, че никога няма да сте зависими от вградената на устройството. Повечето флагмани днес могат да работят с карти до 128 гигабайта.

4. Операционната система Android предлага хиляди възможности за персонализация, като се започне с вида на иконките на приложенията и се завърши с шрифта на текстовете. Особено ценни за хората, ценящи детайлите, са така наречени уиджети, които дават възможност да изведете сумирана информация от любимите приложения, като например прогнозата за времето за близките няколко дни в няколко града.

5. Устройствата с Android се зареждат със стандартен micro или mini USB кабел, което го прави особено удобно. Така може да заредите с едно зарядно няколко устройства, независимо че са на различни марки.

6. Многообразието. Ако Apple предлага макар и няколко, но все пак iPhone-и, устройствата под Android са стотици. Може да се избере телефон с 3, 4, 5 и повече инчови дисплеи.

7. Бюджет. И ако телефоните на Apple са известни с високите си цени, то телефон с Android може да се намери във всякакъв ценови клас, и то не за сметка на характеристиките. Така например китайските Xiaomi, изместили наскоро по продажби Samsung в Китай, предлагат апарат с характеристики на флагман и цена от 350 лв.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


144
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
8
 
33
 
! Отговори
Т. Георгиев преди 9 години
А защо да си купувам Android или iPhone, след като за същите пари мога да си направя една страхотна зимна ваканция за цялото семейство?
10
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Анонимен 5Не е реклама.Скрита реклама е.Който познае на кой китайски производител на андроидни телефони е, печели аЙфон :))))
9
3
 
46
 
! Отговори
До Fu преди 9 години
Напротив! Последните две-три години точно притежатели на iPhone неспирно ме храниха за това, че съм с телефон 5" и отгоре,бил телевизор,видео стена и прочие,4" дисплей на Ейпъл бил перфектния размер!Сега повечето от същите хора са хвалят с iPhone 6+, колко удобен бил големия дисплей,сега той е перфектен...Зомбита!За всеки влак си има пътници!Дори и за закъснелите влакове!А този на Ейпъл закъснява с две години от останалите!!!!!!
8
18
 
9
 
! Отговори
Hmm преди 9 години
Директно тази статия я пращам на apple за агитацияи подронване на престижа... Друг път внимавайте какво пишете....
7
8
 
12
 
! Отговори
Gigov преди 9 години
Да певачките са с айфон понеже могат да си позволят най-доброто:)
6
9
 
12
 
! Отговори
123 преди 9 години
Ама от *** материали от незапознати с материята хора. Първо, апаратите на Apple се синхронизират чудесно с всички продукти на Google. Или поне с тези, от които има смисъл. Колкото до батерията, това че Android устройствата имат сменяема батерия има един-единствен плюс - като си залееш телефона можеш да я извадиш и да го спасиш. Това е единственото. Иначе за кво ми е да си сменям батерията, след като моята не се поврежда години наред. Слота за памет и USB кабела - ок с тях съм съгласен.
5
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Тази статия реклама ли е?
4
4
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Моята OS е много по-добра от твоята OS. Как се хранят андроидаджиите и iзомбитата заради неква си операционна система... Get a life. :)
3
6
 
34
 
! Отговори
Гошу преди 9 години
До fuАйде бе? Точно зомбираните сте такива хейтъри. Като излезе новина свързана със Самсунг всички се изреждате да плюете и хейтвате. Съвсем доскоро си спомням как се бъзикахте, че били лопати, телевизори, ама откакто вашата айшитня направи 4 години след всички телефон с голям екран и нещо секнахте с нефелните си бъзици, нали бе зомби?
2
6
 
49
 
! Отговори
iZombie преди 9 години
е да ама пък при нас чалга феновете дет одим по Син Ситито е въпрос на престиж да тупнеш айфоня на масата и сички да ти се възхитат. няма певачка коят да ней с айфон
1
39
 
34
 
! Отговори
fu преди 9 години
Как пък един път не чух някой с iPhone да почне да храни андроид. Все обратното. Ползвайте си самсунгите и стига сте хейтвали.

Спонсорирани публикации