Майкрософт разработва нов и по-бърз браузър

Ще се казва Спартън, ще дебютира най-рано в края на януари
Обновена: 30 дек 2014 15:56 | 30 дек 2014 15:56,
12
Майкрософт разработва нов и по-бърз браузър
Снимка: Reuters, архив

Американският софтуерен гигант Майкрософт (Microsoft) разработва нов браузър, който засега носи името Спартън (Spartan). Това съобщи вчера интернет списанието "Зед Ди Нет", цитирано от ТАСС.

Според източници Спартън ще се отличава с висока скорост и до силно ще напомня други браузъри като Файърфокс (Firefox) и Хром (Chrome). Планира се той да излезе на пазара едновременно с новата операционна система на Майкрософт - Уиндоус 10 (Windows 10).

Спартън не е поредната, 12-а поред версия на популярния Интернет eксплорър (Internet Explorer), подчертава "Зед Ди Нет". Той ще има две модификации - за мобилни телефони и за персонални компютри, уточнява БТА.

Едновременно с пускането на новия браузър и Уиндоус 10 ще бъде представена и 11-ата версия Интернет eксплорър.

Спартън все още е работно име на браузъра и не е изключено да бъде променено, допълва електронното издание. Представянето му се планира най-рано за 21 януари.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


12
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ау недей!
7
4
 
3
 
! Отговори
Огмиос преди 9 години
Някой може ли да ми каже какво остана свястно попадайки при майкрософт?!?Развалиха скайпа, даже и самата операционна система скапаха! В старанието си да направят нещо по-добро, развалят всичко до което се докоснат!
6
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Патриотhahaahha
5
3
 
15
 
! Отговори
Патриот преди 9 години
Даже един много хубав виц по тема прочетох:"След ,като интернет експлорара има смелостта и куража да те попита дали искаш да го направих твоя браузар по подразбиране ,то ти трябва да имаш смелостта и куража да поканиш всяко момиче на среща!
4
10
 
12
 
! Отговори
Патриот преди 9 години
След като пробвах други браузари ,като хром,лисицата и опера ,тогава разбрах защо интернет екслорара е станал пословичен ,като най-бавния и гнусен браузър!
3
1
 
19
 
! Отговори
До 1 преди 9 години
Като българите са некадърници, ти какво правиш тук? А ако се разровиш малко ще откриеш колко много софтуер е написан от българи. Дори има книги написани от българи. Това, че ти ти некадърен, не прави другите такива.
2
9
 
9
 
! Отговори
Иван преди 9 години
Аз съм доволен от експлорера 11, крома ми се мота по 5 мин докато отвори нещо и докато си накичи екстрите
1
33
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
В MS работят само некадърници. Българи, пакистанци, китайци, всякаква ***. Хора амбициозни, които са усвоили изкуството да минават тестове и интервюта с цел да докопат хубавата работа. Но те не разбират от програмиране. А в програмирането не можеш да мамиш. Накрая всичко лъсва. Затова MS никакъв хубав браузър няма да направят. Ще похарчат 10-20 милиона по проекта и нищо няма да излезе.

Спонсорирани публикации