Британец е първият човек, извървял разстоянието по р. Нил

Той е преминал през 6 страни в Африка за 9 месеца
3 яну 2015 07:58, Анисия Иванова
10
Британец е първият човек, извървял разстоянието по р. Нил
Снимка: архив Reuters

Британец, ветеран от войната в Афганистан, стана първият човек в света, извървял разстоянието покрай цялата дължина на река Нил, пише в. "Дейли телеграф".

Тридесет и две годишният Левисън Ууд, бивш военен от десантен полк, е вървял покрай Нил 9 месеца и е прекосил 6 източноафрикански страни. Пътуването му от Руанда, от извора на Нил, е започнало през декември 2013 г. и той е извървял 7 милиона стъпки, преди да стигне до края на целта си през септември 2014 г. /общо 6671 километра/.

Филм за подвига на британеца ще бъде излъчен по британската телевизия Четвърти канал в неделя и понеделник. По време на пътуването Ууд е имал близки срещи с опасни животни като хипопотам, змии и крокодили. Попадал е в епицентъра на сражения в Южен Судан и е преживял температури от 52 градуса по Целзий.

Той преминал планини, савана и Сахара и  установил, че хората в Африка се опитват да се измъкнат сами от бедността и че са невероятно гостоприемни към чужденците.

Най-тежката част от одисеята била през март миналата година, когато 39-годишният американски журналист Матю Пауър, придружавал Ууд от няколко дни, колабирал и починал от топлинен удар в Уганда. (БТА)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


10
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
1
 
10
 
! Отговори
БЯЛ НЕГЪР преди 9 години
До Анонимен 7При успех с тази въдица можеше да закачи дърт кокъл от цар Македон!
5
1
 
18
 
! Отговори
ХА ХА ХА преди 9 години
НЕ МОЖЕ ДА Е британец,ПЪРВИЯ винаги е македонец или турчин
4
1
 
16
 
! Отговори
ЦК на либерастите преди 9 години
Явно никой не е знаел ветеран от войната в Афганистан иначе щяха да го пушнат!
3
8
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Нил е прокопан от древните българи!
2
3
 
3
 
! Отговори
Жорето преди 9 години
Не е като да не са правени подобни неща:Бившият капитан от британската армия Ед Стафорд измина повече от 6 500 километра пеша от началото до края на известната река Амазонка. По този начин той се превърна в първия човек в света, извършил такова пътешествие.Целият преход отнел на Стафорд 859 дни. Стартът бил от южното крайбрежие на Перу, а краят - в Северна Бразилия. По време на пътуването си пътешественикът се хранил само с боб и ориз. Най-тежкият етап от приключението бил през 2008 г., кога
1
3
 
15
 
! Отговори
до неразбралите преди 9 години
Първият човек извървял Нил по брега е МАКЕДОНЕЦ!

Спонсорирани публикации