В Бостън отвориха капсула на времето на 220 г.

Съдържанието било символ на надеждата на основателите на САЩ
Обновена: 7 яну 2015 19:04 | 7 яну 2015 15:39,
27

Снимка: Reuters

В Музея на изящните изкуства в Бостън в тържествена обстановка е била отворена "капсулата на времето", зазидана в стената на законодателното събрание на щата Масачузетс преди 220 години, предаде ТАСС, цитирана от БТА.

Посланието до потомците е било оставено, когато през 1795 година започнал строежът на зданието, от двама герои от Войната за независимост на САЩ - Пол Ревир и Самюъл Адамс.

От медната кутия с общо тегло около 4,5 килограма са били извадени около 20-ина старинни монети, бронзов медал с изображението на Джордж Вашингтон, вестници, документи и някои други артефакти.

"Историята на щата Масачузетс е история на Америка", заяви на тържествената церемония държавният секретар на щата, ръководителят на комисията по история на Масачузетс Уилям Галвин. По думите му предметите в капсулата са символ на "огромната надежда" на основателите на САЩ.

Галвин е обявил, че за известно време съдържанието на "капсулата на времето" ще бъде изложено в музея. След това то отново ще бъде опаковано в медния контейнер и ще бъде върнато на предишното си място в основите на сградата. Не е изключено в капсулата да бъдат добавени и някои предмети от наше време.

"Капсулата на времето" беше открита през декември 2014 г. от работници, поправяли водопровода на сградата. Те съобщиха за находката в Музея на изящните изкуства. Съдържанието на контейнера бе изследвано с помощта на рентгенови лъчи и други съвременни средства, за да не бъде повредено при отварянето.

Тържествената церемония по отварянето се е състояла в залата, в която са окачени портретите на Пол Ревир и Самюъл Адамс.

Според Галвин "капсулата" вече веднъж е била откривана при ремонтни работи през 1855 година, но е била зазидана отново.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


27
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
0
 
0
 
! Отговори
anonimen преди 9 години
po-skoro si karaaltankov!Balgaria sashtestvuva po-veche ot 1300g,moje da sme padali pod robstvo,no ne sme prestavali da sachtestvuvame kato darjava!!!cheti istoriata ni,
19
0
 
0
 
! Отговори
anonimen преди 9 години
tova e sramota !! tiia ianki niamat li si vtorichni surovini i ***,da gi ottarvat ot 4,5kg med
18
9
 
3
 
! Отговори
белозлатков преди 9 години
На всички войнстващи патриотари искам да напомня, че България става независима държава през 1908, тоест като почнете да ревете как САЩ били от два века и не са държава, първо се сетете че ние сме държава от има-няма сто години. Иначе сме велики и т.н.
17
5
 
5
 
! Отговори
До 20 преди 9 години
Каква заплата дават в на баба ти ***?
16
7
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Смешници, на баба ми *** на двора е по-стар от цялата ви държава. Някои български ръкописи са от времето, в което на територията на САЩ са се разхождали само полуголи диваци, а европейците не са подозирали за съществуването на този континент.
15
2
 
6
 
! Отговори
Маркс преди 9 години
Май тази капсула няма да бъде отворена отново...
14
1
 
4
 
! Отговори
До 6 преди 9 години
"да не ги гръмне някой психопат със свободен достъп до оръжие"Единствения начин един мъж да е свободен е оръжието, в противен живота ти е свързан с волята на бюрократи, престъпници, и т.н.Либералната догма че оръжията убиват трябва да остане в историята. Оръжията не убиват, оръжията спасяват животи. Те спасяват животи когато разгневен престъпник или ислямист реши че животи не струва и тогава всички сълзи които рониш, и да стенеш и да му целуваш краката няма да ти помогнат.
13
2
 
7
 
! Отговори
стоян петров преди 9 години
Доколкото ми е известно живеем в 21 век и всички се интересуват от това каква заплата получават, а не на колко години е държавата им. Китай като е на 5 000 години и като всеки китаец може да си проследи родословието 2 500 години назад, какво да правим? Да им целуваме задниците ли?
12
1
 
6
 
! Отговори
До 6 преди 9 години
"да не ги гръмне някой психопат със свободен достъп до оръжие"Работата е че обикновенните хора нямат достъп до оръжие в Европа затова пък ислямисти и престъпници имат.
11
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Всички цивилизации и империи си имат цикличност. Историята ни учи за Гърци, Египтяни, древни Китайци, Римляни....че дори Велика България на 3 морета. Има подем и развитие, след което следва упадък, някои изчезват или се трансформират и други поемат шафетата.... САЩ в момента ми прилича на кърлеж в униформа с нацитско мустаче, който яростно се бори да смуче от всякъде... даже карикатура ще нарисувам
10
8
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Vseki koito nishto si niama tyrsi uteha v istoriata. Ne e vazno kolko istoria imat a kakvo sa postignali za teq 200 godini. Kyde sme nie , kyde sa te ?
9
10
 
1
 
! Отговори
от сидни ав$$тралия преди 9 години
ми ти кат си много сложен кой си къде си?
8
0
 
14
 
! Отговори
Много си прост Синди преди 9 години
До от сидни ав$$тралияМного си *** Синдиии , много.......
7
19
 
14
 
! Отговори
от сидни ав$$тралия преди 9 години
1000 робство и още колко ***?Факултето е най голямата капсула на времето на Балканите. Щото заради тая капсула следващите 200-300 години няма да мръднете и на сантиметърПоздрави от Новия Свят
6
7
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
220 години история.!И претендират да обсебят света!!!
5
12
 
8
 
! Отговори
до1 преди 9 години
от които 1000 години робство,голяма история.
4
19
 
16
 
! Отговори
Баба Къна преди 9 години
До 1 АнонименНямаш си на представа колко си ***. Тези, с 200-годишната си история са коректорите на световната история, поне от 100 години насам, а и държавата ни - честно казано - не е на митичните 1300 години. Една държава се брои за такава само когато разполага с независимост. Хайде, сега си вземи сметалото и от тези 1334 години извади близо 700 години и ще стигнеш до верния отговор на колко години е тази "наша" държава.
3
2
 
7
 
! Отговори
Ясенчо преди 9 години
До ЯсенРуснаците плащат в ЕВРО, за разлика от американците, които ви плащат в левчета.
2
6
 
35
 
! Отговори
Йордан преди 9 години
Здравейте,Като отговор на коментар 1, аз също мисля, че и ние с над 1300 години история, в днешния ден сме срам за предците си... Дано да грешаПоздрави
1
7
 
26
 
! Отговори
Ромпърт преди 9 години
А в България все още народа живее с мисълта, че "преклонената главица сабя не я сече", също както по времето, когато в Бостън са построили тази сграда.

Спонсорирани публикации