Атентаторите от Париж са засечени в Северна Франция

Двамата носели бойни оръжия
Обновена: 8 яну 2015 15:21 | 8 яну 2015 13:13, Елка Василева
168
Атентаторите от Париж са засечени в Северна Франция
Шериф и Саид Куаши. Снимка: Reuters

Двамата братя Саид Куаши и Шериф Куаши, заподозрени като извършители на кървавото нападение срещу седмичника "Шарли ебдо", са били видени днес сутринта в Северна Франция, съобщи Франс прес, като се позовава на източници, близки до разследването.

Двамата били в сив автомобил Рено Клио и носели бойни оръжия.

Още по темата

Собственикът на бензиностанция близо до град Вилер-Котре в департамента Ен "официално разпознал двамата мъже, заподозрени като извършители на атентата срещу "Шарли ебдо", посочил един от източниците.

Двамата били с маски, автомати калашников и гранатомети, заявил друг източник.

Както Dnes.bg писа, френската полиция публикува по-рано снимките на двамата заподозрени за нападението срещу редакцията на списание „Шарли ебдо“.

За издирване са обявени двамата братя Саид Куаши на 34 години и Шериф Куаши на 32 години.

Шериф Куаши вече е бил съден по обвинение в тероризъм през 2008 г. за помощ на бунтовниците в Ирак. Той е лежал година и половина в затвора, пише Би Би Си.

По предварителна информация нападателите може би са част от групировки, свързани с Ал Кайда и Ислямска държава, посочва ТАСС. По думите на очевидци терористите са крещели „Аллах Акбар“ и че са отишли „да отмъстят за унижението на пророка /Мохамед/“.

Третият заподозрян за нападението - 18-годишният Хамид Мурад, по данни на пресата се е предал на полицията и твърди, че не е причастен към престъплението. Негови приятели написаха в социалните мрежи, че Хамид Мурад е бил в училището си в момента на нападението. Официално арестът му не е потвърден.

По-рано днес беше съобщено, че в рамките на разследването на кървавото нападение срещу "Шарли ебдо", при което загинаха 12 души, са задържани седем души от обкръжението на двамата братя.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


168
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
73
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Това е само началото в Париж!
72
16
 
10
 
! Отговори
Джордж преди 9 години
Аз съм американец и щте ви кажа истината.Русия и Китай щте поставят на колене скоро икономиката на западните държави и на Америка.но лошото е че Европеиския съюз се разпада когато в гърция спечелят сириза.и гърция и англия и испания и португалия щте излезат от евросъюза и тогава няма да има евросъюз.А Русия и Китай щте са водещтеите в икономическата и военната област.очаквам крах на запада...
71
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Волене бягай да спасяваш родните ти братя и те като тебе са с Фесове
70
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Кой не яде свинско?Яла ги виж манерките в Кърджали.И свинско ядат и сланина и вино пият.Важното е да не ги види баба им,че няма да им даде парички.А като видят ходжата си удрят главите в земята,но пак се оглеждат за алкохол ,комар и жени.Хубавото е че от нашите манерки не става терористи,че ще плъзнат по другите градове да се взривяват,понеже в нашият няма смисъл.
69
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Евреите управляват света.Те биват руски,фенски,американски и тн.Евреите насъскват и едните и другите понеже за тях всичко е пари.Войната е пари,петрола е пари,революциите са пари и тн.А олигарсите не са нищо повече държатели на големи пари и власт,били те руснаци,американци,европейци или араби.Света се управлява от парите и интересите.А хората в държавите са само средство за постигане на цели.Тоест ЕГН-та.Така че...
68
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Анонимен 93Писаното от теб доказва, че има хора с промити от пропагандата главии че си заслужава да се влагат пари в западната пропаганда.По темата.Това си е вътрешна работа на службите.Искат да влязат в Либия с военни действия
67
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Глобализацията се изражда в ислямизъм, защото 3 милиарда мюсюлмани е доста повече от 1 милиард християни. Повечето мюсюлмани са бедни и се борят за правата си.
66
2
 
5
 
! Отговори
Aнонимен преди 9 години
Призовавам ислямска държава да взриви в България Парламента Министерски съвет и Президентството.Управляващтата вихрушка станаха милионери за 4 години а народа МИЗЕРУВА ГЛАДУВА и е БЕЗРАБОТЕН.Аз съм безработен от 2 години по вина на държавата а вчера ми отказаха парична социална помощт като безработен.Освен да ям сняг през зимата а през лятото да ям трева друг изход не виждам.Джихадисти взривете Парламента Министерски съвет и Президентството.Тази милионерска мафиотска престъпна вихрушка да измре.
65
3
 
4
 
! Отговори
до неразбралите преди 9 години
На такива Путин им пускаше вакуумните бомби ... и край!
64
1
 
3
 
! Отговори
художника преди 9 години
Не мога да повярвам, че такива хора са раждани от майки. Че са били някога деца, че са вярвали в "Дядо Коледа". Защо и как са се превърнали в зверове? Не ми казвайте, че е от бедност и невежество.Бедният е по-благороден от богатия. Невежият е по-смирен от умния. Май тук става дума за АЛЧНОСТ и ПРОСТОТИЯ.
63
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Руската икономика се срива стремително. Санкциите на запада са жестоки и неотменими във времето Само за последните 4 месеца рублата се е девалвирала спрямо еврото с 60%, а близо 600 милиарда долара са изтеглени от Русия. Бягат както западни, така и руски капитали! Путин е пътник - факт. След провала в Украйна рейтингът му падна почти до нула! Руснаците мразят Путин и искат да живеят като европейци и американци. Върпос на седмици е руския народ да се вдигне масово и диктаторът ще бъде пометен.
62
7
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Незабавно излизане от ЕС и НАТО, ориентиране към Русив и присъединяване на България към Евразийския Икономически Съюз.
61
2
 
2
 
! Отговори
Има ли нормални? преди 9 години
Отвратен съм от някои коментари. до Анонимен 65 - *** си потърси работа, като седиш от две години безработен. От интернет трудно се изкарват пари. Какво значи "безработен по вина на държавата"? Какви усилия положи ти за тия две години в намирането на работа? Какъв си по професия? Какви умения имаш? За колко пари си склонен да работиш? Като тук не можеш да си намериш работа пробва ли навън? Дразня се от коментари като твоя, който изтъква маловажния си проблем, сякаш никой не разбира заплахата...
60
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
"Европа ни мислила доброто" ти луд ли си бе?Сложиха квоти над животновъдството,тютюнопроизводството,млекопреработването,винарството и лозарството.Обезлюдиха се цели райони в България,останали без традиционните си поминъци.Цялата ни икономика е в сферата на услугите. Никво производство(всичко си внасяме).Накараха ни да си развалим граничните съоръжения и ни задължиха да приемаме бежанци от арабские държави.Мога да изброявам до утре.От такава садо-мазо любов благодаря.По добре да ни мразят.
59
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Изглежда яко ги тресе страхът от Путин, щом и тук плъховете се плюнчат и цвъкат под тази статия която няма абсолютно нищо общо с Путин.
58
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Свърши ерата на Бойко Борисов!Тарикатлъци, измами и бабаитски пози.Народа се усети, вече! Разбра кой го будалка сутрин с едни, след обяд с други приказки, а той все гладен си ляга.Идва му времето да се скатае при дъщеря си в САЩ и повече да не се появява тук! Там да се фукляви пред емигрантите! Те, известно време ще му се радват на гяволъците!
57
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Не се радвайте ако Путин изхвърчи.Путин е уравновесена личност,макар и властна.Доказа го с действията си.В Русия има поне 100 човека които ако вземат властта ще стане страшно.Путин не е по лош от Обама или европейските лидери.Просто знае че е силен и не иска като Елцин да направи Русия слаба и зависима.Той действа правилно за страната си и според руснаците.В Русия всички помнят как живяха когато бяха слаби и зависими и как живеят днес.А трудностите ги обединяват,както никой друг народ.
56
3
 
4
 
! Отговори
ЕС права и политики преди 9 години
Франция влиза в религиозна война и се разпада. Мюсюлманите вече превъзхождат числено християните.
55
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
ГЕРБ са ***. Долу ГЕРБ.
54
2
 
4
 
! Отговори
АНТИЦИОНИСТ преди 9 години
Няколко милиона мишлетагледат шока на франсетата,а кукловодите потриват ръцетеи си пият питиетата!

Спонсорирани публикации