Атентаторите от Париж са засечени в Северна Франция

Двамата носели бойни оръжия
Обновена: 8 яну 2015 15:21 | 8 яну 2015 13:13, Елка Василева
168
Атентаторите от Париж са засечени в Северна Франция
Шериф и Саид Куаши. Снимка: Reuters

Двамата братя Саид Куаши и Шериф Куаши, заподозрени като извършители на кървавото нападение срещу седмичника "Шарли ебдо", са били видени днес сутринта в Северна Франция, съобщи Франс прес, като се позовава на източници, близки до разследването.

Двамата били в сив автомобил Рено Клио и носели бойни оръжия.

Още по темата

Собственикът на бензиностанция близо до град Вилер-Котре в департамента Ен "официално разпознал двамата мъже, заподозрени като извършители на атентата срещу "Шарли ебдо", посочил един от източниците.

Двамата били с маски, автомати калашников и гранатомети, заявил друг източник.

Както Dnes.bg писа, френската полиция публикува по-рано снимките на двамата заподозрени за нападението срещу редакцията на списание „Шарли ебдо“.

За издирване са обявени двамата братя Саид Куаши на 34 години и Шериф Куаши на 32 години.

Шериф Куаши вече е бил съден по обвинение в тероризъм през 2008 г. за помощ на бунтовниците в Ирак. Той е лежал година и половина в затвора, пише Би Би Си.

По предварителна информация нападателите може би са част от групировки, свързани с Ал Кайда и Ислямска държава, посочва ТАСС. По думите на очевидци терористите са крещели „Аллах Акбар“ и че са отишли „да отмъстят за унижението на пророка /Мохамед/“.

Третият заподозрян за нападението - 18-годишният Хамид Мурад, по данни на пресата се е предал на полицията и твърди, че не е причастен към престъплението. Негови приятели написаха в социалните мрежи, че Хамид Мурад е бил в училището си в момента на нападението. Официално арестът му не е потвърден.

По-рано днес беше съобщено, че в рамките на разследването на кървавото нападение срещу "Шарли ебдо", при което загинаха 12 души, са задържани седем души от обкръжението на двамата братя.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


168
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
33
2
 
11
 
! Отговори
бай иван преди 9 години
тия двамата са членове на ДПС. мернах ги на общински предизборен плакат миналата година.
32
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ще ги "хванат" както трябва техните спец части(застреляни,самообесени или нещо подобно).Цял свят знае,че терорист не се залавя а се трепе като куче.Дано и този път полицията на която и да е страна си свърши работата както трябва,като ги разстреля ***.А за затвора са техните приятели и всички които са знаели за техните намерения и убеждения.Франция не е България за да имат права всички ***.Нека Хелзинският комитет сега да се опита да ги защити тези(даже и с думи)
31
8
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Франция плаща цена за подкрепата си за империалистическата петролна политика на САЩ.
30
1
 
4
 
! Отговори
до 21 преди 9 години
А ти да си чувал за сунити и шиити? На шиитите религията им забранява категорично да се самоубиват за каквото и да било. Тези които се самовзривяват и воюват за свещения халифат са само сунити. Шиитите не се борят за халифат, защото знаят, че ако има такъв на територията на Иран, то те ще бъдат прислужници на сунитите, както беше дълги години в Ирак под мъдрото ръководство на Саддам, който избиваше тези които не са сунити с газ за най-малкото неподчинение.
29
7
 
4
 
! Отговори
Aонимен преди 9 години
Призовавам ислямска държава да взриви в България Парламента Министерски съвет и Президентството.Управляващтата вихрушка станаха милионери за 4 години а народа МИЗЕРУВА ГЛАДУВА и е БЕЗРАБОТЕН.Аз съм безработен от 2 години по вина на държавата и вчера ми отказаха парична социална помощт като безработен.Освен през зимата да ям сняг а през лятото да ям трева друг изход не виждам.Джихадисти взривете Парламента Министерски съвет и Президентството.Тази милионерска мафиотска престъпна вихрушка да измре.
28
1
 
5
 
! Отговори
бг преди 9 години
До въй въйабсолютно те подкрепям,защото това,което става вече не е проблем само на Израел,а на целият свят!Света може само да се учи от Израел,защото видя,че евреите са имали право и с терористи не може да се преговаря!
27
0
 
5
 
! Отговори
Българин преди 9 години
Мдаааа! И тия викат че Източна Европа им била проблема...!? Ами да си ги отглеждат тия черни крака още...после ние сме им виновни...Ами може да сме им виновни...то тия "стрелци" ако са тука не ги виждам да изкарат до края на деня...
26
0
 
10
 
! Отговори
въй въй преди 9 години
Анонимен 20- не знам какъв е тулски, но е факт, че най-добре се оправят с тия диваци евреите! И една от простотиите на диваците е да унищожат държавата Израел, а след това и да ислямизират Европа. Явно с Израел не могат да се справят и са обърнали приоритета си-да ислямизират Европа. За разлика от диваците ,евреите не идват да ни учат как да се обличаме, какво да четем и какво не, как да се дупим като се молим ,как да се обличат жените ни и т.н. Така че- врагът на нашия враг е наш приятел!
25
3
 
5
 
! Отговори
FBI преди 9 години
В тази история нещо не пасва , парво беше ресторант после дюнер , повече прилича на перфектен Проект на на Тайните служби на USA , доста обаркана криминална история
24
2
 
4
 
! Отговори
бг преди 9 години
Света трябва да се събуди от хипнозата си да вземе мерки-нетолерантни срещу ислямизма,мюсулманите,срещу новия световен ред,срещу масоните и техните разклонения!
23
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
*** диваците са тея *** , дано ги хванат и да ги строшат от бой. Бой до нас**ане и трошене на всяка кост , да *** като прасета на кланница.
22
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Исляма предупреди че това било само началото така че.............. .
21
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
ИД изпълнява някаква поръчка. Иначе не е възможно толкова време да прави каквото си поиска.САЩ имат нужда от ИД, защото от ИД са против Асад. Турция само обещава да се намеси против ИД, но не го прави, защото турците искат първо ИД и кюрдите да се избият взаимно. И така ИД си действа. Иначе дори и да иска Турция не може да е на страната на ИД, въпреки, че ги въоръжава, защото в Турция живеят около 30 млн. шиити.
20
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Imat sila, imat smelost da kreshtiat i da ubivat, no niamat akal da se setiat che ako si zabraviat dokumentite v kolata shte gi hvanat po barzo otkolkoto ochakvat.
19
0
 
17
 
! Отговори
бг преди 9 години
Исляма за разлика от християнството мрази друговерците и ги смята за врагове!Исляма е фалшива и изкуствена религия,която има дяволска разрушителна същност!Исляма третира жените като слуги едва ли не без права,фанатизира децата от малки и ги препасва с оръжие,като им внушава омраза
18
0
 
12
 
! Отговори
мнение преди 9 години
Странното е, че такива *** атентати винаги са дело на мюсюлмани, а веднага след това някакви други мюсюлмани се появяват по ТВ и обясняват, че тия всъщност-атентаторите не са мюсюлмани!!?? И че по мирни хора от истинските мюсюлмани нямало и че трябвало да им пазим правата и да сме толерантни и да ги обичаме и да им търпим виенето по джамиите и какво ли не още! Та, ама на ХОРАТА им писна от диваците- в Германия вече доста протести имаше. Май скоро ще се появят и кръстоносните походи !
17
1
 
6
 
! Отговори
охаа преди 9 години
До Tulski Да допълня Да си чувал за някакви джихадисти в Иран ? Иран е ислямска държава,ама законите й са железни Е озъби се на ИД ,че ще срещнат иранската армия и джихадистите веднагически свиха опашките Същото и в Чечня,дето Кадиров,който също е мюсюлманин ,хубаво наритва разни джихадисти Всяка религия е крайно опасна като е крайнорадикална
16
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
tulski tisi podloga na 4ifudite kolko polu4ava6 za propaganda
15
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Тези ако отидат при ИД може да бъдат екзекутирани.Не се знае какви са.Защото от ИД признават само сунитите за техни хора, всички други ги ликвидират.ИД искаше да влезе на територията на Иран, а иранците в мнозинството си са шиити, и Иран предупреди ИД, че ако доближи на по-малко от 40 км. от границата с Иран, то иранската армия ще навлезе на иракска територия и няма да спре набега докато не ги изтреби до край. И ИД веднага се уплаши и се отдалечи от границата с Иран.
14
9
 
3
 
! Отговори
ateist преди 9 години
teq teroristi dori nesa muslumani 6te ispluva istinata sled godini tovae ed a dolna provokaciq koqto pravi islqma mi6ena a koy q si pomslete koy iska dase sizdadevelikiq izrael

Спонсорирани публикации