Европа с все по-ясни условия за отмяна на санкциите срещу Москва

Руска преса: Европа никога няма да се примири, че Крим премина към Русия
Обновена: 16 яну 2015 14:04 | 16 яну 2015 09:25, Елка Василева
150
Европа с все по-ясни условия за отмяна на санкциите срещу Москва
Снимка: архив, Reuters

Европейският парламент осъди в две резолюции външната и вътрешната политика на Русия, отбелязва руският в. "Комерсант".

Депутатите регистрираха нарушения на човешките права и отделиха специално внимание на делото срещу опозиционера Алексей Навални. Освен това разкритикуваха руската "агресивна и експанзионистка политика, която застрашава единството и независимостта на Украйна, а потенциално и самия Евросъюз", посочва изданието.

Европарламентът прикани към разработване на ясни критерии, чието изпълнение би дало на Русия възможност да предотврати нови санкции и да се освободи от сегашните. Те предвиждат по-специално "безусловно изтегляне на руските въоръжени сили и подкрепяните от Руската федерация въоръжени групи от територията на Украйна", размяна на пленници и "възстановяване на контрола на украинските власти над цялата територия на страната, включително Крим".

Евродепутатите не изключват и да бъдат разширени санкциите срещу Москва - да обхванат ядрения сектор и да ограничат възможностите на руски организации да извършват международни финансови транзакции.

"Целта ни бе да изпратим до Москва сигнал, че осъждаме агресията й и трябва да оставим санкциите в сила, докато не бъдат спазвани изцяло споразуменията от Минск", коментира пред "Комерсант" парламентаристът Туне Келам.

Резултатът от заседанието не изненада Москва, отбелязва всекидневникът.

"Ако някой е разчитал нещата да се уталожат след стабилизиране на ситуацията в Източна Украйна, правел си е илюзии. Това няма да стане, докато не бъдем съвсем омаломощени и принудени да отстъпим териториите, които според Запада принадлежат на Украйна. Европа никога няма да се примири с това, че Крим премина към Русия", коментира Леонид Калашников от външнополитическата комисия в Държавната дума.

Европа засилва натиска върху Москва и същевременно формулира все по-ясни условия за отмяна на санкциите, обобщава "Ведомости", цитиран от Би Би Си.

По данни на вестника в понеделник външните министри на страните от ЕС ще обсъдят възможността да бъдат обособени "санкции за Крим" и "санкции за Донбас".

Не се очаква обаче в днешните условия Русия да смекчи позицията си за Крим. Затова ЕС се кани да предложи отслабване на санкциите при условие Москва да спазва споразуменията от Минск, ангажиментите си по газовия договор с Киев и да не пречи за интеграцията на Украйна в Европа. В отговор Европа предлага подновяване на сътрудничеството по външнополитически въпроси, сътрудничество с Евразийския икономически съюз (ЕАИС) и дори връщане към въпроса за безвизов режим с Русия.

"Разделянето на санкциите ще е чудесно решение и за ЕС, и за Москва - твърди "Ведомости". - От гледище на ЕС за страните в Европа подобни договорености са шанс да заявят позиция, самостоятелна спрямо САЩ, да запазят единството в собствените си редици и да решат трупащите се икономически проблеми. Освен това и за двете страни е от полза да се разработи стратегия за бъдещето - изход от днешната патова ситуация."
 

/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


150
Още по темата: Русиясанкцииеп
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
22
13
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Минимална работна заплата в Русия 5998 рубли - 80 евро, минимална работна заплата в най-бедната страна от ЕС България- 180 евро, килограм свинско в Русия 500 рубли- 6,70 евро, килограм свинско в България 5,60 - 2,80 евро
21
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До БЕЗ КОМЕНТАРMi shto ne bjagash v Rumanija za "visokata zaplata" be, proshljak kradliv!
20
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
НЕКА НАПРАВИМ РАВНОСМЕТКА КОЛКО ЕВРОПЕЦИ ЖИВЕЯТ ПО ГОЛЕМИТЕ ГРАДОВЕ В ЕВРОПА ПОРАЗХОДЕТЕ СЕ МАЛКО ИЗ ЕВРОПА АФРИКАНЦИТЕ И ЮЖНО АЗИЯТЦИТЕ ВЕЧЕ ДОМИНИРАТ В НЯКОИ ГРАДЧЕТА В ЕВРОПА А И ИСКАТ ДА ПРАВЯТ ШИРИЯТСКА ДЪРЖАВА В ЕВРОПА КОИ ЩЕ ЗАЩИТИ ЕВРОПА АКО СЕ НАВДИГНАТ 150МИЛИОНА ЧЕРНИ В ЕВРОПА
19
1
 
3
 
! Отговори
сова преди 9 години
Коня когато умира най много рита.
18
4
 
25
 
! Отговори
Румбо преди 9 години
Ех,тая Европа-лошо и се пише!Не може да се справи с тарамбуките,дето са я награчили отвсякъде,а тръгнала да плаши Русия!Заемането на про-американска позиция въобще не спомага за оцеляването на Стария континент!А желанието да изключат Русия от системата за международни разплащания води направо към война и то такава,след която от Европа няма да остане нищо,от САЩ-най-много 20%,от Русия-50-60%.Ама щом се натискат за ада-тяхна си работа!Като умират-богаташите ги боли най-много...
17
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До ?????????Naduhan kradets i demokratichen moshenik.
16
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До МилкоStiga be, podlogo kradliva.
15
20
 
5
 
! Отговори
????????? преди 9 години
Евразийския клозет с 50 процента ислямско население и най-богат с име Алишер Османов и още 170 милиона панелни бедняци-русофили-алкохолици. БЕЗ КОМЕНТАР.
14
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Evropa e stara, izgnila na zjivo, dolna, alchna i zlobna kolonialno zabogatjala konstructsija, koiato se podlaga sega na USA za pomosht v neokolonialistichnite i posegatelstva - osnovno kum *** kato nas, s prodazjni pravitelstva, chiito chlenove otdavna imat nesmetni imoti i dvojni grazjdanstva na Zapad, osnovno v USA. A KRIM VINAGI E BIL V RUSIJA I SEGA PROSTO SE ZAVURNA TAM. Stigaa gnusni evropejski spekulatsii. Stiga izopachavane na istinite. Grandiozni litsemeri. Vkluchitelno s marsha!
13
12
 
33
 
! Отговори
Маркс преди 9 години
Вместо Европа да натисне върху киевската хунта да спре с геноцида, тя ги финансира и въоръжава и ПОДСТРЕКАВА!* Ще си сърбаш попарата Европо, и залците ще ти засядат в гърлото широко!
12
8
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
МНОГО Е БЛИЗО ВРЕМЕТО КОГАТО В ТОЗИ ПАРЛАМЕНТ ЧОРБАДЖИИ ЩЕ СА ***, МАРОКАНЦИ,БАНГЛАДЕШЦИ,ИНДОНЕЗИИЦИ ,АЛЖИРЦИ ПАКИТА И ПОДОБНИ
11
28
 
8
 
! Отговори
Милко преди 9 години
Ей,какви сте вие измислени интернет русофили,та цял ден започнали настървено плюнки да мятат и да възхваляват Путин.Работа за вас няма ли бе,петък е-работен ден....през целите делнични дни не спират с глупостите,а уикендите изчезват...Гледайте България да е добре и ценете българското,дреме ми какво става в рашката...
10
25
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Пак русофилистичната *** изпълзя...
9
32
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Гаврата с руската *** продължава :)Недоносеното кремълско джудже стана за подигравка на световните сили!
8
8
 
39
 
! Отговори
#$& преди 9 години
Дволичието на Европа е просто прекалено! Ако някой си спомня в Крим имаше референдум, в резултат на който населението на полуострова се спаси от малолетието на една власт дошла с преврат и зверства. Крайно време е да преустановят наглостта си и спрат да определят кой какво и как..
7
7
 
32
 
! Отговори
**** преди 9 години
Много интересно,тези от ЕС хем ревът срещу Русия,и хем искат да вдигат санкциите,май не искат да гризат и тая година ябълки,за това ден през ден все за тези санкции говорят.
6
7
 
51
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Защо Европа бомбардира Югославия, а подкрепя Украйна? Ердуган много точно им каза- гледайте си работата лицемери!
5
10
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Много ги е яд!!!Но населението на Крим направи своя категоричен избор.
4
3
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
свърши са като гледам какво става в европа черните са навдигнаха и искат унищожаването на европа а те на са 10или20милиона имигранти те са пЪлчища настъпва краят на европа океана от африкански и други извъневропески имигранти ще унищожът европа социялите почнаха да намаляват и ето резултата тези атентати са нищо в сравнение това което предстои в европа трябва човек да е *** та да не вижда какво става честит САЩ- МУЛТИКУЛТУРАЛИЗЪМ
3
36
 
11
 
! Отговори
до 1 преди 9 години
Рублата лятото 32 рубли за 1 $Рублата СЕГА - 64 рубли за 1 $Този Крим диамантен излезе на тъпите руски алкохолици, ДИАМАНТЕН, За 9 месеца са назад с 300 000 000 000 $ хахахахахахаха руски дураци

Спонсорирани публикации