Хитър крадец отмъкна лаптоп и пари от баба в Шумен

Подвел жената, че търси квартира на дъщеря си
Обновена: 21 яну 2015 14:03 | 21 яну 2015 13:44, Красимир Ангелов
10
Хитър крадец отмъкна лаптоп и пари от баба в Шумен
Снимка: Булфото, архив

Неизвестен мъж открадна пари и преносим компютър от 78-годишна жена от Шумен чрез нов вид измама, съобщават от Областната дирекция на МВР.

В понеделник възрастната жена и нейна позната провели разговор с мъж на възраст около 40 години, който им обяснил, че търси квартира за дъщеря си.

Малко по-късно измамникът отишъл в жилището на възрастната жена, за да огледа апартамента й. След огледа мъжът обяснил, че харесва помещението и двамата се разбрали той да предплати 150 лева капаро.

Тогава мъжът обяснил, че трябва да слезе до автомобила си и да донесе багаж. Минути по-късно мъжът се върнал в апартамента и обяснил на жената, че от колата му изтича вода и помолил пенсионерката да му напълни няколко бутилки с вода, за да може да се прибере.

Жената се отправили към кухнята, за да пълни шишетата с вода, а когато се върнала, в стаята, мъжът бил напуснал апартамента, като взел със себе си 80 лева, които били в портмонето й, и преносим компютър.
 
По случая е образувано досъдебно производство. Работата по установяване на извършителя продължава.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


10
Още по темата: шуменизмама
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
1
 
0
 
! Отговори
анонимен преди 9 години
брокерските къщи са пълна порнография договорът които пишат е неграмотен от начало до край няма документ че си минал през дадена брокерска фирма вземат си комисионната на ръка и не дават никакъв документ много ми е интересно какви данъци плащат
6
1
 
1
 
! Отговори
Има брокерски фирми преди 9 години
ползвайте услугите на реномираните.За да дойде този при бабата, значи е разбрал, че тя предлага квартира.Сигурно е публикувала обява в някой вестник, а нищо чудно и да е разлепила собственоръчно написани обяви по улиците - някои хора постъпват така, за да не платят комисиона на брокер.В стабилните брокерски къщи сключвате договора в присъствие на юрист,прави се приемателен протокол,наемателят представя лична карта.Фирмата е длъжна да информира НАП и хазаинът ще не ще плаща данък върху наема
5
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Съгласен с номер 5, 100% мазния метъл Варги го е направил :)
4
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Това сигурно е бил добре познатия ни VARG. :D
3
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Хахаха, аз полиция с прокурорско не пускам у нас!!! ...униформите се купуват от битака или шият на ръка, пък листчета мога да си печатам всякакви на принтера в къщи!
2
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Наистина е търсил квартира но му се е отдала възможност и се е възползвал!В тази връзка като пускате чужд човек вкъщи поискайте му първо лична карта !
1
2
 
8
 
! Отговори
Бела Жига преди 9 години
Тия Опели много гният бе

Спонсорирани публикации