Българка и пакистанец помагали на нелегални бежанци

Двамата са в ареста със 72-часови мерки за неотклонение
Обновена: 22 яну 2015 14:05 | 22 яну 2015 11:40, Анисия Иванова
6
Българка и пакистанец помагали на нелегални бежанци
Архив: Булфото

Полицията задържа българка и пакистанец, подпомагали чужденци да влязат и да пребивават незаконно у нас, съобщиха от МВР.

На двамата са наложени 72-часови мерки за неотклонение и са им повдигнати обвинения.

Работата по случая е започната още на 26 декември миналата година, а в нея са участвали полицаи от столичното Пето РУ и служители на „Гранична полиция“.

Тогава на паркинг до жилищен блок в ж.к. "Сухата река” полицейски екип установява в паркиран високопроходим автомобил „Мицубиши Паджеро” 12 чужди граждани. По думите им всички те били от Пакистан и Афганистан.

Шестима от тях нямали документи за самоличност и са обяснили, че предишния ден са преминали незаконно българо-турската граница. Останалите шестима показали временни документи за пребиваване в различни центрове в страната, но не и от столицата.

В хода на разследването полицаите и граничарите попаднали в следите на 35-годишен пакистанец с отказан статут на бежанец, пребиваващ на територията на град Лом, и на 35-годишната българка, жителка на същия град.

Изяснено било, че двамата - с користна цел, противозаконно са подпомогнали 12 чужденци да преминат границата и да пребивават незаконно на територията на страната.

Освен това те са организирали и транспортирането им до София, настаняването им в частни квартири, както и откарването им с автомобил до границата на страната със Сърбия.

На 20 януари българката и пакистанецът са били задържани в Пето РУ за срок до 24 часа. След доклад на събраните по случая материали в Софийската районна прокуратура на българката и на 35-годишния чужденец е повдигнато обвинение за престъпление по член от НК.

За представен пред органите на реда неистински пакистански паспорт на мъжа е повдигнато още едно обвинение по НК.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


6
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
0
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
*** и пакистанец сте искали да напишете.
4
0
 
14
 
! Отговори
!!!!! преди 9 години
Да не би нов полъх в досъдебното производство!!! Защото има сигурно над сто случая преди време, когато накратко наречните ,,каналджии'' се задържат за до 24 часа и надвечер вече са освободени, заедно с возилото, с което прекарват пришълците. На следващия ден пак се навъртат край границата, а някой са задържани по няколко пъти за месец.
3
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
защо закрихте урановите мини да поработят там една две години и да си вървят по живо и здраво...
2
0
 
22
 
! Отговори
Валентин преди 9 години
Да се отнеме гражданството на предателите и в затвора да чукат камъни.
1
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
НЕЛЕГАЛНИ ИМИГРАНТИ е /= БЕЖАНЦИ

Спонсорирани публикации