Дават над 4,6 млн. лв. за ваксини срещу "син език"

Има производители с налична ваксина и от март може да започне ваксинацията на животните
Обновена: 4 фев 2015 14:04 | 4 фев 2015 13:45,
2
Дават над 4,6 млн. лв. за ваксини срещу "син език"
Снимка: www.freeimages.com

4,625 милиона лева одобри кабинетът по бюджета на Министерството на земеделието и храните за закупуване на ваксината срещу "син език" - инактивирана ваксина серотип – 4, която е необходима, за да се ваксинират всички овце и говеда в цялата страна през пролетта.

Това става с решение на Министерския съвет от днес, обясни на брифинг за журналисти министърът на земеделието Десислава Танева след заседанието на кабинета.

Тя посочи, че има уверение от директора на Българската агенция по безопасност на храните (БАБХ) Пламен Моллов, че има производители с налична такава ваксина и от март може да започне ваксинацията на животните.

Танева поясни, че процедурата по избор на фирма се провежда от БАБХ и това е въпрос от техническо естество. Министърът разполага с доклад, изпратен от агенцията, в който е описана информацията по казуса.

Припомняме, че вчера на страницата на БАБХ имаше съобщение, че процедурата по избор на доставчик на ваксината е прекратена. Посочената причина е, че участниците в търга нямат нужните 4 млн. ваксини и не могат да доставят ваксините до 10 март.

На въпрос за незаконната сеч, която е една от причините за наводненията в страната, земеделският министър посочи, че със 100 хиляди хектара ще се увеличи територията на защитните гори.

Около водосборните басейни сечта е минимизирана и щадяща като превенция срещу наводненията, каза още Танева.

Още новини от Investor.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Още по темата: син език
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
0
 
1
 
! Отговори
СЗО преди 9 години
Има проблем,има оборот,няма проблем,няма оборот.Да живеят ваксините....
1
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
НОВИ 4,6 млн. лв ЗА бостан

Спонсорирани публикации