VenZy с младите срещу хулиганството и тормоза

Тръгва кампания за приятелство на Cartoon Network
27 фев 2015 10:33, Александър Попов
10
VenZy с младите срещу хулиганството и тормоза
Снимка: Cartoon Network

Един от най-актуалните млади изпълнители - VenZy, призова всички деца и млади хора в България да се изправят срещу тормоза. Той стана част от кампанията на Cartoon Network "Клуб приятелство: Имаш силата - бъди приятел".

Инициативата официално стартира днес, 27 февруари, и има за цел да повиши осведомеността и да вдъхне сили на децата да се справят с тормоза, използвайки уникални анимации и истории, които да мотивират децата да поговорят за техните изживявания, да бъдат добри приятели и да си помагат.

През последните 3 дни VenZy посети няколко основни училища в София и окуражи лично над 1000 подрастващи как да се справят с проблема. Кампанията включва оригинална серия от късометражни анимации, които представят гледните точки на хулигана, обекта на хулиганство и пасивния наблюдател.

Тъй като тормозът представлява проблем, който засяга почти всички деца в един или друг момент, Cartoon Network си партнира с Фондация "Асоциация Анимус", за да информира децата и младите хора относно тези въпроси и да предостави незабавна помощ и подкрепа за тези в нужда.

За последната година на специализирания телефон 116 111 са постъпили 102 889 обаждания като 35% от тях са направени от деца под 12 години.

"Радвам се да подкрепя Cartoon Network и да вдъхна кураж на децата да се изправят срещу тормоза. Това е много сериозен проблем, засягащ деца от всички възрасти в България. Почти няма човек, който да не е бил тормозен като малък или да не е бил свидетел на хулигантсво. Лично аз съм бил свидетел на това как по-слаби или по-малки деца са подлагани на тормоз, заради различен социален статус или заради нещо друго. Тогава осъзнах, че това не е правилно. Затова се научих да съм мил и позитивен към хората около мен, изграждайки една приятелска и дружелюбна култура и отношение. Вярвам, че така успях да помогна по някакъв начин. Важно е децата да разберат, че тормозът не е приемлив и че е ОК да се открият и да говорят за преживяванията - независимо дали са били обект на тормоз или са видяли как някой е тормозен. Всички ние можем да помогнем, просто като сме приятели, мили и внимателни към другите", сподели VenZy.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


10
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
1
 
1
 
! Отговори
BlooMac преди 9 години
Г-н Ха-Ха-Ха,Cartoon Network не е образователен канал, ако смятате, че детето Ви ще прави това, което е видял по телевизията, значи нещо сте пропуснали при възпитаването му.
4
3
 
1
 
! Отговори
Ха-Ха-Ха преди 9 години
Хахахаха Картун Нетуърк срещу хулиганството и тормоза, вие гледали ли сте тоя канал... Все едно порно с кампания против секса (Не оставяйте децата си сами с тоя канал, защото не знаете какво могат да ви причинят, докато спите)
3
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Тоя VenZy май е със сини венци?!
2
3
 
3
 
! Отговори
с преди 9 години
Супер неприятна мутричка има това момче, а песните му са *** и тривиални. Не го познавам що за човек е, но определено има отблъскващ вид и глас.
1
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Какъв cartoon network срещу тормоза?!?! 90% от анимациите по тази тв са 100% агресия, да не говорим за грозната анимация

Спонсорирани публикации