Братът на хванатия за убийството на Вероника: Без милост за него!

Във Велико Търново се съмняват, че Илиян Здравков е престъпникът
Обновена: 9 мар 2015 13:59 | 9 мар 2015 11:23,
66
Братът на хванатия за убийството на Вероника: Без милост за него!
Снимка: архив Булфото

Братът на задържания за убийството на 23-годишната Вероника във Велико Търново Илиян Здравков - Симеон, обяви, че ако е виновен, за него не трябва да има милост.

Тялото на студентката беше открито след кратко издирване в река Янтра, а преди дни беше арестуван рецидивистът Илиян Здравков. Мъжът направи пълни самопризнания и разказа, че убил Вероника, за да вземе парите й.

Още по темата
„Ако бях родител на туй момиче, щях да го убия“, обяви брат му Симеон Здравков пред „Нова телевизия“. Мъжът живее в покрайнините на Горна Оряховица, работи като кравар. Именно в неговата къща е бил арестуван Илиян.

Пред разследващите Симеон разказал, че в деня на убийството, 28 февруари, Илиян се прибрал към десет часа вечерта. Той бил спокоен, носел със себе си бяла чанта. Мъжът обяснява, че брат му е психически здрав, има пари, но обича да играе на комар.

„Не е да е оставал гладен, да не е имал пари“, казва братът и допълва, че да отнемеш човешки живот е много лошо.

„Няма никаква милост, за това младо момиче на 23 години. Ако бях родител на туй момиче, щях да го убия“, признава братът.

Родителите на Вероника са потънали в скръб. Те са научили от медиите, че убиецът на дъщеря им е осъждан няколко пъти и питат защо не е в затвора. „Не съм съгласен – убива, влиза вътре, хранят го, живее си, а ние се мъчим“, казва бащата.

Майката допълва: „Каквото и кажа, детето няма да се върне“. И все пак двамата искат най-тежкото наказание за Илиян, което е предвидено по закон – доживотен затвор.

Родителите изразяват и съмнение, че именно Илиян е убиецът на Вероника. На същото мнение са и много от хората в района. Те задават въпроса как така след три дни претърсване не бе открито тялото на момичето в бистра вода, а на четвъртия ден трупът се появи.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


66
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
39
1
 
0
 
! Отговори
Спиро Картечаро преди 9 години
Миналата година *** пак напада 18г. момиче ,което също удря в главата с Тояга . Обира го и заплашва да я убие ако вика ..държи я на колене за Косата и рови в чантата и . Взима 400 лева Таблет и Бяга . Момичето се съвзема и отива в Полицията . *** е разпознат и Арестуван ..Осъден но се Укрива . Не ви ли стана Ясно ..че този *** е Сериен Убиец . На 17 г. извършва първото Убийство с цел Грабеж .
38
0
 
3
 
! Отговори
Искрен преди 9 години
Цялата тази история е пълна с несъответствия.Този дребосък е много удобен за убиец, но е съмнително да е той.Бог да прости горкото момиче.Съболезнования на близките.
37
0
 
2
 
! Отговори
Златен лъв преди 9 години
До Ето как!И родителите денонощно са претърсвали района, многократно същото това място
36
0
 
3
 
! Отговори
Таралеж преди 9 години
Ако 3 дни са кратко издирване, колко ли ще е дълго.
35
0
 
6
 
! Отговори
дедо Ташунко преди 9 години
По времето на бай Тошко Многотомов такива ги осъждаха официално на смърт, а неофициално на работа до гроб в урановите мини. Вместо да се съкращава животеца на обикновени работници, това се вършеше от престъпници с топка и верига на краката. Номер 27 е дал най-подходяща присъда. Да бачкат до смърт и парите да се изпращат на семейството на горкото дете. Можеше да бъде дъщерята на всеки един от нас.
34
0
 
3
 
! Отговори
акуд преди 9 години
дпс по всеки възможем долен начин искат да разпалят етнически сблъсаци преди изборите
33
1
 
12
 
! Отговори
Ето как! преди 9 години
Вие наистина ли вярвате, че ченгетата сериозно са претърсвали? Или само да отбият номера?Задавам ви въпрос. Тоя мъж(обвинения) бил обявен за издирване за да излежи предишната си присъда. Тези същите ченгета, които са претърсвали, те същите би трябвало да го арестуват още преди месец-два. Те и него са "търсели" по същия начин. От някое кафене! Та значи както са "търсели" тоя Илиян преди, по същия начин са "търсели" и сега тялото на убитата. Някой от вас сериозно ли смята,че са търсели наистина?
32
0
 
9
 
! Отговори
Ето как! преди 9 години
днес.бг:"Родителите изразяват и съмнение, че именно Илиян е убиецът на Вероника. На същото мнение са и много от хората в района. Те задават въпроса как така след три дни претърсване не бе открито тялото на момичето в бистра вода, а на четвъртия ден трупът се появи."КАК ТАКА ЛИ? МНОГО ПРОСТО! Както я свършиха и в Лясковец! По същия начин, с пълна безотговорност и мързел! Вие наистина ли вярвате, че ченгеттата сериозно, ама много сериозно са претърсвали? Или само да отбият номера?
31
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Няма значение дали убийството е за грабеж или не. Убийството най-общо е умишлено или по невнимание/т.е. инцидент/. Тук имаме тежкият вариант, придружен с жестокост. Не мога да съм сигурна И.З. ли е убиеца, заради следните съображения:1/този ден ходил да търси работа, но с брадва2)имал е 30 минути до влака, спокойно е можел да ги запълни с дребни кражби, които по принцип са предвидени от съответния субект3) вместо това, видял Вероника да излиза от магазина-какво предчуствие за "възможност"?
30
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
vseki 100%-vo predpolagaem ubiec treba da bude obzaveden s ednoposo4en bilet ka sc Petr!ot predpolageamite treba da se po4ne - pusek da fu4i
29
5
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ако той не е убиеца как така картата на Вероника е била у него? Така, че нещо ме съмнява да е друг.
28
14
 
14
 
! Отговори
До 26.Нали точно той преди 9 години
- бай Тошо докара над 300 000 от тези? Събра ги от съседни държави, доведе ги в Бг, даде им жилища, по същото време, когато нашите родители чакаха по 20 г., за да получат панелка.Настани новодошлите на работа и обясни, че у нас по закон няма безработица - разбирай, всеки доживот е абониран за пари под формата на заплата и после на пенсия.Оттогава се влоши качеството на строителството у нас - катунар не става лесно плочкаджия и зидар. В животновъдството почна да измира *** (разбирай излапан)
27
0
 
17
 
! Отговори
зъл Дух преди 9 години
Аман от фуражки, тоги и *** по тия земи. Иде ми да хвана една брадва...
26
9
 
12
 
! Отговори
Алюшкин преди 9 години
Тука е като в Русия. Са убийство лежиш по-малко отколкото за кражба.
25
0
 
33
 
! Отговори
26 преди 9 години
26, Тези "постижения" се провалят и на Запад. Черните и арабите извършват 90% от престъпленията в Западна Европа и полицията е безсилна. Няма Запад, няма Изток - престъпниците са *** и трябва да бъдат тероризирани и мачкани. Това е !
24
0
 
71
 
! Отговори
hihi преди 9 години
Няма нужда от смъртно наказание за такива *** - това е прекалено лесно и удобно за тях. Трябва да ги принуждават да работят в тежки и опасни условия по 12-15 часа без право на помилване и без освобождаване, до живот. И всичко, което изкарат като пари да се дава на роднините на пострадалите. Парите не могат да върнат децата, но поне така ще има някакво макар и малко възмездие.
23
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Кога за последно в България е присъдена и изпълнена смъртна присъда? През коя година?
22
2
 
18
 
! Отговори
Дръжте се малко преди 9 години
Дръжте се малко, иначе ще изпаднете в неловкото положение на онези които твърдяха , че е невъзможно майка да убие детето си и таксиметрови шофьори блокираха София. После разбира се никой от тези протестиращи *** не се извини на столичани за това , че два дни града бе блокиран. Но за сведение ---не смятам че полицията нещо е направила---просто този *** е имал "добрата идея" да се опикта да изтегли пари--и камерата го засича. Нашата полиция върши само работа, ако друг и я свърши.
21
0
 
51
 
! Отговори
Крумови закони преди 9 години
Такива трябва да се държат на хляб и вода в 2 на 2 килия без прозорец. Така 10 години и след като е сигурно, че те са убийците, да бъдат бесени на площада. Днес излиза онова изродче, дето беше нарязало най-добрия си приятел. Добро поведение!?!?!?! Лежал е по-малко от 10 години !!!!!!!!!! Който го е пуснал бял ден да не види !ИДИОТСКА ДЪРЖАВА !
20
0
 
20
 
! Отговори
XXX преди 9 години
А от къде е знаел за торбата до с. Първомайци. Какво още го усуквате.

Спонсорирани публикации