Жельо Бойчев: КЕВР да има повече финансова независимост

Депутатът с критики към кандидата за председател на регулатора
Обновена: 1 апр 2015 14:07 | 1 апр 2015 11:21, Екип на Bulgaria On Air
1
Жельо Бойчев: КЕВР да има повече финансова независимост
Снимка: bgonair.bg

Административният капацитет на Комисията за енергийно и водно регулиране може да се вдигне само чрез отвоюване на финансовата независимост на регулатора, коментира депутатът от БСП Лява България и член на парламентарната енергийна комисия Жельо Бойчев в ефира на сутрешния блок на България он Ер.

Повод за изказването му е изслушването на кандидата за председател на КЕВР – Иван Иванов пред енергийната комисия. Според Бойчев Иванов е пропуснал социалния елемент и фокуса към битовия потребител относно поносимостта на цените на електроенергията.

Ние подкрепяме предложението за повишаване на авторитета на комисията, но за да се види резултата от промените, трябва да минат няколко регулаторни периода, изтъкна още Бойчев.

Чуйте целия разговор с Жельо Бойчев във видеото на bgonair.bg
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Тоз червен не може да "стъпи на малкото пръстче" на Иван Иванов. Имам предвид преди всичко като човек. За специалист въобще не става дума, защото Иванов е преподавател подготвящ дълги години електроинженерите на България. Единствено има предимство по отношение на нахалството, комунистическото нахалство. А то е безгранично! Докато Иван Иванов винаги е бил антикомунист, сиреч скаран с нахалството.

Спонсорирани публикации