Експериментът в Dnes.bg: 160 акта за нарушители в бус лентата

Какъв бе отговорът на институциите след нашия репортаж?
Обновена: 4 май 2016 15:45 | 3 апр 2015 11:37, Александър Попов
77
Експериментът в Dnes.bg: 160 акта за нарушители в бус лентата
Николай Крушарски. Снимка: bgonair.bg

Преди седмица, в редовната ни рубрика "Експериментът в Dnes.bg", ви показахме как в рамките само на три минути заснехме 35 нарушители. Шофьори, които избягваха задръстванията и без страх от глоба навлизаха в бус лентата в района на Орлов мост в столицата.

Партньорите ни в рубриката - телевизия Bulgaria On Air, потърсиха отговора на институциите след нашия експеримент.

Оказва се, че движението в бус лентите в пиковите часове и по натоварените булеварди е едно от най-честите нарушения на шофьорите. Водачите нарушават правилата, за да пестят време от пътуването, но затрудняват нормалното движение на градския транспорт.

Още по темата

"От началото на годината над 160 водачи са наказани за шофиране в бус лентата. Законът е предвидил да се налагат глоби до 50 лв. със съставяне на акт или издаване на фиш на място. Пътната полиция в София ще се опита да хваща нарушителите още на място", заяви пред Bulgaria On Air Николай Крушарски от Пътна полиция София.

За момента няма точен брой на шофьорите, които трябва да бъдат санкционирани. Изглежда камерите не са достатъчни да спрат шофьорите да карат в бус лентите, призна той.

"Правим специализирани полицейски операции срещу неправилното движение в бус лентите. След стартирането на работата на мобилните камери и издаване на електронен фиш контролът и в тази насока ще се засили", допълни Крушарски.

Превишената скорост и отнемането на предимство са другите чести нарушения. От началото на годината са издадени в столицата 6163 акта.

Ако и вие сте станали свидетели на абсурди, нарушения или добри практики - сигнализирайте ни или ни пратете видео с ваш експеримент на info@dnes.bg.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


77
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
2
 
52
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
160 акта мога да направя за час, а те за 3 месеца значи аз за 1ден ще свърша повече работа от тях за 1 година
1
2
 
50
 
! Отговори
Н. Генов преди 9 години
160 акта от началото на годината, при условие че минават 35 за 3 минути ми се струва недостатъчно.

Спонсорирани публикации