Втората черна кутия: Лубиц е действал умишлено

Вторият пилот започнал снижаване и увеличил скоростта
Обновена: 3 апр 2015 14:18 | 3 апр 2015 13:20, Елка Василева
28
Втората черна кутия: Лубиц е действал умишлено
Снимка: Reuters

Анализът на данните от втората черна кутия на самолета на Джърмануингс, катастрофирал във Френските Алпи, потвърждават, че вторият пилот умишлено е разбил самолета, казаха следователите, цитирани от Франс прес.

Още по темата

Лубиц е променил настройките на автопилота

„Намиралият се в кабината пилот с помощта на автопилота снижава самолета до височина от 100 фута /30 метра/ и след това променя настройките на автопилота, така че да увеличи скоростта на снижаване на лайнера“, се казва в доклада на френското бюро за разследване на авиокатастрофите.

Втората черна кутия беше намерена в четвъртък и беше изпратена за разшифроване в Париж.

След разшифроването на намерената по-рано първа черна кутия, на която са записани разговорите в кабината, стана ясно, че трагедията е станала по вина на втория пилот – 28-годишния Андреас Лубиц, който умишлено е насочил самолета към земята. Лубиц се е възползвал от това, че командирът на екипажа е бил излязъл от кабината, и блокирал вратата.

Самолетът на Джърмънуингс, изпълнявал полет от Барселона за Дюселдорф, се разби във Френските Алпи на 24 март. Загинаха всичките 150 души, намирали се на борда му.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


28
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
21
2
 
3
 
! Отговори
Nuclear преди 9 години
A така, да видим сега феновете на конспирациите какво ще измислят....
20
3
 
11
 
! Отговори
Илия преди 9 години
Аз пък се чудя, какви са тия тъпотии с черни кутии в 21 век? Нима не може тази информация да се изнася на момента през сателит и да се записва в момента? Та ние тия технологии си ги имаме и в къщи, за какво ти е кутия, с какво записва вътре с касетка ли, баси глупостта.
19
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Sustoto moze da bude izvurseno i ot specialni armeiski sistemi...ina gi ot pone 20 godini......povece izglezda kato posledno preduprezdenie kum pravitelstvata na GERM i FR , ce ne e dobre da se pie nostno kafe v Minsk...
18
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
тази история от лъжи стана толкова абсурдна. какво стана със сигнала за бедствие, който е изпратен от самолета. Или този човечец е изпратил сигнал за бедствие, за да покаже, че е луд и ще забие самолета в земята?
17
6
 
2
 
! Отговори
до 16 преди 9 години
Има ли вероятност че горивото просто е свършило,,,
16
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Всичко на този свят може да се фалшифицира.Трябват само пари ,балъци и още балъци.
15
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Германците разчитат черните кутии за един ден, а на Порошенко и холандците и година им е малко та още мълчат като ...Що не помолят германската кака да им помогне или не им отърва?
14
3
 
9
 
! Отговори
И трета да имаше... преди 9 години
..пак щяха да я нагласят както им приляга!
13
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Вратата на пилитската кабина се отваря навътре към самолета.Ако се разхерметизира пилотската кабина налягането в нея спада и става нещо като вакуум-откъм пасажерския салон налягането е по-високо и вратата не може да се изтегли и отвори от там. Пилотът в кабината остава без кислород дори с маска,защото наляганвто в белия дроб не може да нагнети кислород от маската.Та,имало ли е пукнатина на стъклото на пилотската кабина?
12
0
 
7
 
! Отговори
бай иван преди 9 години
до 10: има технология, която може поеме контрола над самолета. нарича се Талибан. трябват ти 2-3 талибани в самолета и контрола е поет.
11
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Така,какъв е изводът:1.Пилотите от Луфтханза повече няма да стачкуват.2.Частните мозъчни тръстове,които защитават големите корпорации отърваха пореден клиент и застраховател.3.Медиите за пореден път свършиха дезинформационната си задача.4.Франсетата за n-ти път доказаха,че са гола вода.5.Истината е,че с пукнато стъкло на пилотска кабина е много вероятно полетът да не достигне целта си.
10
7
 
7
 
! Отговори
Масов убиец преди 9 години
Наистина страшна трагедия! Този психопат, масов убиец, терорист... отне живота на 150 души и почерни много семейства. Не знам неговите роднини как ще живеят с тази тежест оттук нататък. За всички те ще са родителите на психопата, който в пълно съзнание изби толкова невинни!Чудя се дали не съществува технология, която да може да поеме контрол над самолета?
9
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Увеличил скороста при снижение на самолета чрез настройка на автопилота,която пък била зададена от преди това при височина на полета 11600 м.,а пък се разбил в скалата на 2700 м. надморско ниво със скорост 700м/ч,тогава каква е била скороста или зададената скорост на полета преди снижението,а тя може да бъде доказана и от кутията и от наземните служби за контрол след като са го предупреждавали за такъв проблем,а само се чувало дихание и по туй го определят че бил той,а не някой друг,а отпечатъци
8
0
 
7
 
! Отговори
180 преди 9 години
Никой ли не си прави труда да разбере какво всъщност превежда, да попита някой, който има представа от материята, или може би това ви казва Google Translate?
7
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
да управляват самолетите от централата, като дронове.пилотите да са на земята, а самолета да се разделя на капсули при падане, които да са снабдени с няколко големи парашута. имало е такива проекти в края на 90-те, но големите компании, са ги отхвърлили като много скъпи. в днешно време вече е напълно възможно, също и от финансова гледна точна.
6
8
 
5
 
! Отговори
еврогеец преди 9 години
Тия една лъжа не могат да скроят като хората!Или съзнателно правят фалове за да покажат, че нещо не е на ред,защото залога е огромен!
5
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Имах си аз да кажат, че от втората кутия се разбира, че Лубиц не е виновен. Представете си каква излагация ще бъде. Затова трябва да се подържа основната версия, то е ясно.
4
0
 
35
 
! Отговори
Pepe преди 9 години
За пореден път Ви правя забележка за неграмотен превод и никакво осъзнаване на това, за което пишете!Пилотът не снишава самолета до 30м, защото както всички знаем се е разбил в Алпите на 1600м надморска височина, а не в Морето. Пилотиращият НАСТРОЙВА автопилота за снижение с край 30м. Разликата е фрапантна, моля ви!!
3
1
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Какво стана с черната кутия на МН17
2
4
 
26
 
! Отговори
me преди 9 години
Четвъртък не беше ли вчера? Те вече да не ги разшифроват само с поглед? Щото то така започна да се получава. Явно черните кутии на Луфтханза се разчитат в пъти по-бързо от останалите.

Спонсорирани публикации