Ювентус се сети отново за Ван Перси

Интер и Лацио също искат нападателя на Юнайтед
Обновена: 9 апр 2015 14:27 | 9 апр 2015 10:00, Красимир Ангелов
0
Ювентус се сети отново за Ван Перси
Снимка: Reuters

Италианският шампион Ювентус ще се опита да привлече нападателя на Манчестър Юнайтед Робин ван Перси през летния трансферен прозорец.

Холандският голаджия беше на прага да облече екипа на "старата госпожа" преди три години, но тогава предпочете да остане във Висшата лига и премина на „Олд Трафорд“ от Арсенал.

В последно време той е измъчван от контузия и се смъкна в йерархията на Луис ван Гаал. Освен това договорът му с "червените дяволи" изтича през юни 2016 година, което прави лятната му продажба още по-вероятна.

Според няколко английски вестника, 32-годишният нападател се е заинтригувал от интереса на няколко италиански клуба. Освен Юве, Интер и Лацио също следят Ван Перси.

Проблем обаче е високата заплата на нападателя – 8 милиона паунда на сезон. Нито един от трите клуба не може да си я позволи, което означава, че футболистът ще трябва да си я намали значително, ако иска да заиграе в Серия А.

Юве, Интер и Лацио спешно търсят ново острие. "Бианконерите" искат да увеличат нападателната си мощ, а Фернандо Йоретне е пред напускане. Не е изключено след края на сезона звездата Карлос Тевес да се върне в Бока Хуниор.

Сред вариантите за "черно-белите" са още Единсон Кавани (ПСЖ), Радамел Фалкао (Манчестър Юнайтед) и Пауло Дибала (Палермо).

"Нерадзурите" пък са се насочили към Един Джеко и Стеван Йоветич от Манчестър Сити, докато "орлите" търсят заместник на Мирослав Клозе и проявяват интерес още към Грациано Пеле от Саутхемптън.

Още футболни новини четете в Gol.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари

Спонсорирани публикации