Упадъкът на българското село – заради демографския проблем

Вили Лилков: Трябва да се инвестира в малките и средни фермерства
Обновена: 17 апр 2015 14:03 | 17 апр 2015 12:18,
17
Упадъкът на българското село – заради демографския проблем
Снимка: bgonair.bg

Упадъкът на българското село е свързан с упадъка на регионите в България. Това коментира в сутрешния блок на телевизия и радио България Он Ер депутатът Вили Лилков от Реформаторския блок. По думите му единствените сериозни инвестиции се получават по линия на европейските фондове.

Според Лилков трябва да се инвестира в селата, които са близо до общинските центрове. Необходимо е особено внимание към запазването на младите хора в селата.

По думите му инвестициите трябва да са насочени към насърчаване на малките и средните фермерства. България има огромен потенциал за отглеждане на био продукти, допълни още той.

Чуйте целия разговор във видеото на bgonair.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


17
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
българското село западна след като седесето развалиха текейсетата и хората си загубиха работата и още по зле ще става иван костов ал. божков те са ликвидаторите на селото и на текейсетата
12
2
 
5
 
! Отговори
111 преди 9 години
В София има богат културен живот, но ако не си падаш по концерти, театрални постановки, опера, балет и т.н., предполагам не губиш нищо. Аз всяка седмица ходя на поне 2 подобни събития. На село само ще тъпея, дори и TV не гледам. Вече 10 години. За мен селото е пълна скука, хваща те една потиснатост. Хубаво е, че има хора като теб. Дано останеш с това мислене, когато детето ти стане по-голямо.
11
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До 111Аз не живея в СОФИЯ, защото там нищо интересно няма ... освен пари, някави пари, силно казано Пари!Живеех на около 3600 км от БГ, защото такива като Вас ми развалиха идеята да остана у "нас"!Сега имам къща на 45 км от "ГОЛЕМИЯ" град в БГ!Там си възпитавам детето (2 години и 8 месеца) с другите "8-9 етнически неграмотни деца" и се старая да няма "етнически неграмотни деца"!"Селски съседи" - А то градските са по-добри? И Т.Д...........
10
8
 
12
 
! Отговори
111 преди 9 години
Ако ти затрябва лекар или бърза помощ - просто умираш. Курсове за децата по нещо смислено - забрави. Ако си някое хипи с дете, ще ти е супер. Ще обработвате градината и ще живеете 50 години назад с удоволствие, преструвайки се, че наглата съседка е мила жена. Вечер в повечето села е тъмно, хора - няма осветление. Мен лично ме е страх. Затова живея в София и даже при роднини не обичам да ходя на село.
9
10
 
12
 
! Отговори
111 преди 9 години
Повечето села са доста запуснати. Кой иска да живее на подобно място вече? Проблемите -нахални и досадни селски съседи, вечни разправии за мрежи, високи разходи за поддръжка на къща, градина, събота и неделя вместо почивка все се работи по разни градини и ремонти. на село няма забавления, освен клюки и тесногръдие. Чист въздух няма - навсякъде ухае на всичко, но не и на чист въздух. Ако имаш деца, трябва да учат в клас от 25 етнически неграмотни деца и 2 други като него - закопаваш си детето.
8
12
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Глупости! Инвестицитте трябва да са насочени само и единствено към София!!!!
7
2
 
14
 
! Отговори
Бай Тошо преди 9 години
Селените отидоа у градо кога превърнах текезесето у АПКата. Тогава тихомълком от кооперативна стана дръжавна собственост земята. Селенинът го намириса тва и ойде у градо - те тва е ! Он без собственост не копа.
6
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Откри топлата вода !!!Браво !!!Бля-бля--бля !!!!!Дърдорковци !!Дали ще идеш да живееш на село !?!
5
7
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Упадака на българското село, започна още с национализацията на комунистите....... просто топкта като се търкаля става все по-голяма и по-голяма
4
4
 
16
 
! Отговори
Турчин преди 9 години
Много се гъзареете вие, влече ви към града и лъскавото, като пеперуди към свещ. В турските села е пълно с млади семейства и деца. Защо така?
3
4
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
По селата няма сигурност, това е основната причина. Там вилнеят едни братя. Скоро ще превземат и градовете и с България ще е свършено.
2
0
 
10
 
! Отговори
Селянин прост преди 9 години
Селото Храни Града Произвежда!!! Лек ден!
1
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Тоя убавец от дронове мина на селска тематика

Спонсорирани публикации