ЧЕЗ подменя 30 000 електромера всеки месец

Така се гарантира точността при отчитане
Обновена: 22 апр 2015 14:04 | 22 апр 2015 13:25, Екип на Bulgaria On Air
8
ЧЕЗ подменя 30 000 електромера всеки месец
Снимка: bgonair.bg

Над 30 хил. електромера се подменят всеки месец изцяло за сметка на ЧЕЗ. Това посочи в сутрешния блок на телевизия и радио България Он Ер Илиян Мутафчиев от Дирекция мерене и управление на данните на ЧЕЗ. Това е законово определена дейност за гарантиране на точността при отчитане на устройствата, допълни още Мутафчиев.

По думите му в рамките на 3 месеца всеки потребител се проверява от трима различни служители. По този начин гарантираме достоверността на получените данни, изтъкна експертът.

Ако клиентите на дружеството имат съмнения относно техническата изправност на електромера си, може да направят проверки на място или устройството да се изпрати в независима лаборатория.

Чуйте целия разговор с Илиян Мутафчиев във видеото на bgonair.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


8
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Това са инвестициите на чез -подмяна на касовите апарати.СПОКОЙНО -ЗИМАТА ПАК ЩЕ ДОЙДЕ И ЩЕ ВИ ПИТАМ ТОГАВА КАКВО ОПРАВДАНИЕ ЩЕ СЕРВИРАТЕ НА НАРОДЕЦА.КАК СТАНА ТАКА ЧЕ БИВШИ КОМУНИСТИ КУПИХА НАЙ-АПЕТИТНОТО ПАРЧЕ ОТ БАНИЦАТА. И ЛАПАНЕ НАГОТОВО.ЗАЩО МИСЛИТЕ ДОЙДЕ ЕНЕРГОПРО -ЩОТО РАЗБРАХА ЧЕ ЛАПАНИЦАТА Е ГОЛЯМА-РАЗБИРАЙ ОГРОМНА.
5
0
 
2
 
! Отговори
Електромер преди 8 години
Гарантиране точното крадене на хората.
4
0
 
3
 
! Отговори
Стоилов преди 8 години
Ако на всички в енергийно-мафиотската система им се преразгледат"инвестиционните"разходи и се коригират от непредубеден и неподкупен експерт, цената на тока у нас ще бъде такава каквато е за износ - около 6-8 стотинки на киловат!!!!Но не!Енергино-еничарско-депутатската мафия,която има много фотоволтаици няма изгода от това народа да бъде добре,нахранен и спокоен!Те искат за всички-стрес и психическо малтретиране! Време е да вкараме в лагерите едно цяло народно събрание мафия!Това е добро за там!
3
0
 
4
 
! Отговори
Стоилов преди 8 години
ДКЕВР-е един еничарски орган(поне полов да бе)който изцяло обслужва-еничарсско депутатско-енергийната мафия!Къде отидоха протоколите за хиляди нарушения от източвачите ерепета?Знаете ли на какви часови ставка актуват"инвестициите си"тези източвачи?ЕВН е плащало при изграждането на измислените си когенерации по около 16 лева на час и то на по-под-изпълнителите!А на измислените герои от сименс-българия,които нямат нищо общо със сименс сигурно по над 30 лева? А средната часова ставка е била на 2,40
2
1
 
12
 
! Отговори
Стоилов преди 8 години
Защо никой не казва какви са електромерите, одобрени ли са за ползване у нас, минали ли са изпитване през НЕЗАВИСИМА лаборатория за установяване на изправността им? Защото те и от другия източвач ЕВН сменяха електромери, но сложиха такива които не са одобрени за ползване, няма ги в списъка на одобрените измервателни средства, не дават протоколи за съответствие на хората, и няма протоколи от НЕЗАВИСИМА лаборатирия! На подадените десетки сигнали навсякъде - понеже на никой не му пука , няма отзиви
1
3
 
10
 
! Отговори
zeus преди 8 години
За чия сметка да са, те са си тяхна собственост. Иначе за по-точно отчитане не съм сигурен, но определено след смяната сметките набъбват, те и заради това ги сменят ;)

Спонсорирани публикации