Лувърът удължи рекламата на "Тракийските царе"

Интересът е огромен, изложбата жъне успехи в Париж
14 май 2015 16:35,
20
Лувърът удължи рекламата на "Тракийските царе"
Снимка: Булфото, ахрив

Лувърът удължава с още две седмици рекламната кампания в парижкото метро за изложбата "Епопея на тракийските царе - археологически открития в България" заради големия интерес към експозицията, съобщиха от Министерството на културата, цитирани от БТА.

На всички възлови станции в метрото в Париж, където всеки ден минава огромен поток от хора, има монтирани реклами за българската изложба, в която са включени 1629 експоната от 17 български музея.

На рекламните пана и постери на станциите на парижкото метро е бронзовата глава на тракийския цар Севт III от фонда на Националния археологически институт с музей при БАН - шедьовър на античното изкуство и основен акцент в експозицията ни в "Лувър"-а.

От Министерството на културата отбелязват, че интересът към нашето културно наследство, представено в залите на крилото "Ришельо" в Лувъра, продължава да е много голям. Сред многото посетители на изложбата с археологическите открития в България тези дни са били и членове на културна делегация от Хърватия.

Между първите, разгледали забележителната експозиция, още преди официалното й откриване, беше и прочутият американски режисьор, продуцент и сценарист Джордж Лукас.

Много споделяния за изложбата ни има и във Facebook страницата на музея, която има над един милион посетители. Специализираното списание за изкуство и култура "Exponaute" също публикува специално резюме за изложбата.

Съкровищата на траките, бронзовата глава на тракийския цар Севт III и най-новите археологически открития в България ще бъдат в Париж до 20 юли 2015 г.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


20
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
0
 
0
 
! Отговори
Ispolin4eto преди 8 години
До колкото помня, по изказвания на на Рашидов, след това съкровищата заминават за Ермитажа в Русия. После е планирана разходка в мюсюлмански държави и изобщо на това нещо му предстои в следващите няколко години да е извън страната.
12
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До BbКак разбра ?
11
0
 
2
 
! Отговори
Bb преди 8 години
Nikakva polsa i pe4alba sa. BG ot luvara nula
10
1
 
4
 
! Отговори
bravos преди 8 години
да рекламират и че след това изложбата се връща в нашият КВАДРАТ 500, а защо не 1300 не разбрах, и защо точно квадрат, а не многоХъгълник например. Чакаме посетители много и туристи, туристи от цял свят да се дивят на Тракийските ни прадеди. Както сега ги зяпат в Лувъра.
9
3
 
21
 
! Отговори
IND преди 8 години
Хаха типичните представители на мрънколандия и немаугодиландия... не сме получили пари, ако пък бехме получили пари щехте да мрънкате, че сега пак ще заграбват за наша сметка..Това е реклама за страната ни пред цял свят! Запознавайки света с историята и съкровището после може да очакваме повече приходи от туризъм, но е по-лесно да си хейтър...
8
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Между другото според басните на Веждито, Франция ще ни предостави свои съкровища за изложба у нас. Да видим дали това ще се случи.
7
3
 
3
 
! Отговори
до 1 преди 8 години
Държавната застраховка е само гарант, застраховките при транспорта и престоя се поемат от Лувъра. Само че това, че няма да получим никакви пари ми се струва грозно, да не говорим и за пропуснатите ползи на 17-те ни музея, предоставили съкровищата.
6
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
За първи път в историята си Лувъра отваря врати за чуждестранна изложба, а ние имаме привилегията да представим на света постиженията на тракийската цивилизация, мисля че това е най-важното.
5
3
 
6
 
! Отговори
me преди 8 години
Той интересът може и да е голям, но при положение, че заглавието на изложбите е "Влияние на елинистичното изкуство върху траките" според вас какво им остава в главите на хората като си тръгнат - че траките са били велика цивилизация, защото са създали тези красоти или че елините са били велика цивилизация, защото са "повлияли" тези красоти (каквото и да значи това). Още повече че наистина, ние няма да получим нищо от тази изложба, нито дори и реклама. И всеки риск е за наша сметка. Браво Вежди!
4
5
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
На запад не ни тачат,защото знаят,че България е комунистическа странна и комунистите управляват банките,икономиката и са обвързани с мафията,която е създадена от техните среди.Чрез изложбата някои французи ще разберт,че има такава държава в Европа.Но дали ще си променят мнението и ни оценят едва ли.
3
9
 
10
 
! Отговори
зико преди 8 години
Този път с колко ли ще олекне съкровището. От откриването му до сега теглото му е намаляло доста. Божидар Димитров казва че може да е от кантарите. Дали някой му вярва. Има 14 негови дубликата по света. Дали някой знае кое е истинското.
2
16
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
А бе май не е толкова огромен интереса, щом удължават рекламната кампания...
1
25
 
31
 
! Отговори
тес преди 8 години
"Интересът е огромен, изложбата жъне успехи в Париж", но според договора на ръждито България няма да получи и лев от приходите. Дори транспорта е за наша сметка. А за застраховката чухте ли - ако съкровищата изчезнат България ще получи обезщетение от ...себе си!!! ЗАТВОР ЗА ПРЕСТЪПНИКА-МУЛТАК ВЕЖДИ РАШИДОВ!!!

Спонсорирани публикации