Пхенян успял да миниатюризира ядрени оръжия

Постигнали максимална точност на попадение на ракетите
Обновена: 20 май 2015 14:05 | 20 май 2015 11:56, Елка Василева
82
Пхенян успял да миниатюризира ядрени оръжия
Снимка: архив, Reuters

Северна Корея обяви, че е успяла да миниатюризира ядрени бойни глави и "не съветва никого да отправя предизвикателства срещу мерките за укрепване на националната бойна готовност на страната", съобщиха Франс прес и ТАСС.

Още по темата

"Отдавна сме преминали на етапа на намаляване на размерите и диверсифициране на нашите способности за нанасяне на ядрен удар", заяви Държавният комитет за отбрана в комюнике, разпространено от севернокорейската агенция КЦТА.

"Ние сме стигнали също до етапа на гарантиране на максимална точност на попадение на нашите ракети със среден и голям обсег на действие", се добавя в комюникето.

Държавният комитет за отбрана, ръководен от севернокорейския лидер Ким Чен Ун, също така критикува САЩ за това, че са осъдили успешното изпитание, както Пхенян твърди, на балистична ракета от подводница в нарушение на резолюции на ООН.
 

/БТА/

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


82
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
42
2
 
15
 
! Отговори
Georgi Georgiev преди 8 години
За Тъпанaрa пишещ 74 коментар.Господин Никой, аз работя в мразения от много простаци USA. Без дa искам да се хваля , просто фakти . Моята седмична заплата преди облагане с данъци , e $2400. Допълнително получавам, както следва. Пенсия $121 за всеки 1700 часa заработени. Четири седмици платенa ваканция , ежегодно . $240 седмично Компаниятa депозирa на фондовата борса, за мен да осребря, когато се пенсионирам. Фирмена кола , застраховка, регистрация, поддръжка и карта зa бензин. Фирмен телефон. Пъленo здравно осигуряване за мен и семейството ми.
41
0
 
14
 
! Отговори
Д-р Менгеле преди 8 години
Пропуснали са да обявят,че са най-великите неврохирурзи в света,след като са монтиралижироскопи в главите на пилотите на ракетите!
40
0
 
15
 
! Отговори
СМЕРШ преди 8 години
Дано е вярно това,което съобщават,защото в региона няма никакъв баланс,след като САЩ са съюзници на Ю. Корея,а Китай охлади отношенията си със Севера. А Резолюцийте на ООН....тях и Израел твърде не ги спазва,с обяснението за оцеляване на държавата си,въпреки гаранцията на САЩ,която наистина е сериозна. А за Пхенян от никъде няма гаранция за нищо,даже напротив.
39
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
И що да не пуска ?
38
7
 
19
 
! Отговори
истината преди 8 години
Качество на живот, 2015та:България 47-мо мястоРусия 92-о мястоПоне две десетилетия са назад от нас Руснаците, а тия данни са от Руски сайт.
37
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ха ха ха, ***. За какво си мечтаят говедата - в Америка с 4500 долра. Някой от америка с такава заплата изобщо няма и да помисли да пуска тик коментари колко му е заплатата.
36
7
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До АнонименА ти оти не одиш у Америка мияч на *** за 1000 долара. Опаа, не можеш а? Що така - границата е затворена за *** като теб. ------В Америка съм на $4500, за мияч на *** Русия там дават добри заплати от по 34 000 рубли.
35
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
до Генерал ГадорянРакетиките на ИД ги продават САЩ, даже не ги продават ами им ги предиставят
34
1
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До *** Чен ШнурА ти оти не одиш у Америка мияч на *** за 1000 долара. Опаа, не можеш а? Що така - границата е затворена за *** като теб. Американците влизат свободно в България и се разпореждат като господари, но за презряните ***, за крепостните селяни границите са затворени. А имат дововор с ЕС за свободно придвижване, но за българите не го спазват, презират ни и открито ни плюят в сурата, а *** им се кланят и им лижат задниците.
33
1
 
15
 
! Отговори
Jurassic Park преди 8 години
Сегодня в нашей комплексной бригаде Прошел слушок о бале-маскараде. Раздали маски кроликов, Слонов и алкоголиков, Назначили все это в зоосаде.
32
1
 
22
 
! Отговори
Ким Чен Грух преди 8 години
Фермата за костенурки да бъде електрифицирана !
31
3
 
20
 
! Отговори
Пут Чен Шнур преди 8 години
До Анонимен 65Ми оти не одиш там да участваш в безкрайния прогрес?Виждал ли си нощни снимки на Корейския полуостров от космоса? Много са показателни ;-)
30
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До АнонименКато нямат телевизори как няма да се увеличи населението ?
29
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Абе вашите работодатели уж се разбраха, че няма вече да плащат за ***, вие чий дирите още тук??? Въпросът е отнесен и към двете зомбирани страни.
28
3
 
23
 
! Отговори
Лумпенщилцхен преди 8 години
БВП на кореец:- комунистическа Корея: $1 200 (по $100 на месец)- капиталистическа Корея: $24 400 (20 ПЪТИ повече)Аве... що нема ни един от въздишащите по цоца да е заминал за КНДР, а? И що на дрогарете уж цоциалисти-рублофили децата и милионите им все на Запад?
27
4
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
По новия закон за валутните депозити в РФ, щастливия руски гражданин ще може освен в рубли да разкрива депозити и в севернокорейски донги и монголски тугрици.
26
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Manhattans average weekly wages grew to $2,749, the highest among the nations 339 large counties. Queens led the four other New York City boroughs with a weekly wage of $911, which was 11 percent below the national average of $1,027.--------***, не знам четете ли английски, това са данни от бюрото по труда и са за СЕДМИЦА, не за месец.
25
6
 
25
 
! Отговори
до 52 преди 8 години
Господин русофил, а да ти е известно, че в Русия всички си намалиха заплатите с 10% спрямо 2014 год. включително и вожда Путин? 32 руб беше долара, преди година. С големи мъки управляващата върхушка в Москва поддържа курс 50-55 рубли за долар в момента, но всичко е за сметка на резервните фондове които се топят със скорост 5 милиарда долара на седмица. Вчера е внесен закон в думата, според който руснаците няма да имат право на влогове във валута и в срок от 6 месеца трябва да ги прех. в рубли.
24
0
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Питат севернокореец:- Как е животът в Кндр?Той:-Не мога да се оплача.
23
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен 49Искаме данни за Магадан. Имам подозрение, че СРЗ в Магадан не е под 60 000 руб.

Спонсорирани публикации