Пхенян успял да миниатюризира ядрени оръжия

Постигнали максимална точност на попадение на ракетите
Обновена: 20 май 2015 14:05 | 20 май 2015 11:56, Елка Василева
82
Пхенян успял да миниатюризира ядрени оръжия
Снимка: архив, Reuters

Северна Корея обяви, че е успяла да миниатюризира ядрени бойни глави и "не съветва никого да отправя предизвикателства срещу мерките за укрепване на националната бойна готовност на страната", съобщиха Франс прес и ТАСС.

Още по темата

"Отдавна сме преминали на етапа на намаляване на размерите и диверсифициране на нашите способности за нанасяне на ядрен удар", заяви Държавният комитет за отбрана в комюнике, разпространено от севернокорейската агенция КЦТА.

"Ние сме стигнали също до етапа на гарантиране на максимална точност на попадение на нашите ракети със среден и голям обсег на действие", се добавя в комюникето.

Държавният комитет за отбрана, ръководен от севернокорейския лидер Ким Чен Ун, също така критикува САЩ за това, че са осъдили успешното изпитание, както Пхенян твърди, на балистична ракета от подводница в нарушение на резолюции на ООН.
 

/БТА/

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


82
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
15
 
24
 
! Отговори
генерал преди 8 години
Подтвърждавам! Абсолютно точни са! Където паднат, няма отклонение дори от милиметър. То не винаги съвпада с там където са се целели естествено .... дори обатното - винаги се различава с километри
1
10
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
gruh gruh gruh...

Спонсорирани публикации