Експериментът в Dnes.bg: Лабиринт ли е "Красно село"?

Тесни улици, дупки и паркирани коли тровят водачите из квартала
Обновена: 4 май 2016 15:39 | 29 май 2015 08:38,
45
Експериментът в Dnes.bg: Лабиринт ли е "Красно село"?
Снимка: Dnes.bg

След като ви показахме огромните дупки по ул. "Кюстендил" и липсата на тротоар, наш читател отново ни покани в този район. Момчил Матев ни сигнализира, че излизането с кола от квартал "Красно село" е трудно и води или до обикаляне и влизане в задръствания, или до правене на нарушения. Проблемите са еднопосочните улици, паркираните коли и лошото състояние на пътната настилка.

Конкретен проблем е трудното излизане от блоковете на улица "Княгиня Клементина". Там районът е гъстонаселен и има много автомобили, а паркоместата са кът. Улицата е еднопосочна от бул. "Гоце Делчев", но след ул. "Дебър" става двупосочна. Движението в двете посоки по нея обаче е практически невъзможно – от дясната страна са паркирали коли и трудно биха могли да се разминат два автомобила. Водачите трябва да се изчакват, но не всички са толкова диалогични.

Още по темата

За да може от тази точка на квартала да се излезе на бул. "Гоце Делчев", трябва да се обиколи целия квартал – шофьорите стигат почти до Шесто районно управление. Изминава се цялата ул. "Княгиня Клементина", за да се излезе на ул. "Хубча", която е успоредна в обратната посока. Там обаче има отново двупосочен участък, по който колите трудно биха могли да се разминат заради спрелите коли.

Нашият читател ни съобщи, че на ул. "Княгиня Клементина" (в частта, която в момента е двупосочна) от общината слагат знак, който забранява влизането. Но след 2-3 месеца знакът безследно изчезва и липсата му позволява двупосочното движение по улицата.

Друг проблем в района е задънената ул. "Дечко Йорданов". В момента тя прилича по-скоро на запусната алея, отколкото на улица. Тя е препречена и от улични кашпи, които са я превърнали в паркинг. В частта, по която все пак могат да минават коли, са зейнали огромни дупки, а честите валежи ги превръщат в гигантски езера.

Според Момчил Матев, ако тази улица бъде отворена, ще се облекчи значително трафикът в квартала. Той е подал сигнал по въпроса и до общината, но отговорът е бил, че участъкът не е в регулация.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


45
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
22
0
 
6
 
! Отговори
СеляВин преди 8 години
Песен от от детските ми години, когато в квартала /и в цяла София/ се живееше доста по добре.Апапите на Красно село са тука,и те са гроги, умират от скука ....
21
12
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
КРАСНО село - комунистическо гето!
20
0
 
15
 
! Отговори
Местен преди 8 години
Истината е, че бивши кметове и известни мутри, разваляха, променяха регулации, затваряха улици с цел да могат да строят нови блокове на иначе неподходящи места, без да се съобразяват с нищо.Местата ползващи се за паркинги и зелени площи се застроиха "законно"! Направиха така, че хората живеещи там да няма къде да си оставят колите,да не могат да влязат и излязат от там безпроблемно, а да не говорим за непознаващите района преминавйки от там често стигат и до физически сблъсък.
19
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Красно Прекрасно СЕЛО
18
5
 
3
 
! Отговори
Иво преди 8 години
Аз защо нямам проблеми там? Тази ако беше тръгнала в обратна посока щеше да излезе на Борис . Проблемът е от колите на собствениците, плюс някоя "журналистка", караща насрещно в еднопосочна улица! Местата за паркиране са малко, отделно точно тази улица се използва от всички паркиращи заради пазара Красно село.
17
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До набюдателВие карта на София имате ли? Можете да видите дали това са покрайнитите , вместо да се изказвате неподготвен.
16
14
 
8
 
! Отговори
набюдател преди 8 години
купил си евтин апартамент в покрайнините на София с лоша инфра структура и сега искаш да му дигнеш цената като някой ти оправи проблема в квартала !!!Вижте колко Неправилно паркирали коли има където развалят инфраструктурата на тротоарите няма ред и виждаме как се кара по тротоара от самият клип
15
7
 
11
 
! Отговори
рота преди 8 години
От къде си бе момче? - От Красно село! Абе, хубаво момче си ама си от село...
14
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
"Тесни улици, дупки и паркирани коли тровят водачите из квартала"И след като водачите са отровени, какво им е състоянието, живи ли са, здрави ли са, никой не казва.
13
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До АнонименИмето Красно село е дадено от великия ни писател Иван Вазов през 1903г. А Вие от кое село сте по точно?
12
1
 
8
 
! Отговори
Grom преди 8 години
Виена е по-малка - и по площ, и по население. Но има доста повече линии на метрото и трамваи, работещи до късно, та да не ти се приисква да се качиш на кола.В София след 22:30 употребата на ГТ е пожелателна. Даже и през деня има автобуси, които са на по 20-30 мин. Ако ще чакам 30 мин. и после ще пътувам още 30, то за 40 общо защо да не си запаля колата?Ако се крадеше по-малко от платеното паркиране и разни други работи, София също би могла да има по-голям бюджет и по-малко проблеми.
11
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
И Сиднито преяло с некви водорасли:)
10
8
 
6
 
! Отговори
от Сидни Ав$тралия преди 8 години
ахахаха какво е това екскурзия до Бангалур Индия ли? Някво гето некъв кИнеф. И от къв зор си пропиляваш живота там че и другите тръгна да информираш?Поздрави от Сидни Ав$тралия едно от най развитите места и най цивилизовани с уникално консервирана природа и еко среда навсякъде около нас. Едни от най високите стандарти на живот в света, по висок от този на Американците с около 10%, инфраструктура, живеем на широко караме много американски марки, безплатна здравна система, чистота и красота
9
8
 
9
 
! Отговори
студент от София преди 8 години
Някой има ли представа колко пари е бюджета на София. Виена има 11 милиарда евро годишен бюджет и е сравнително колкото София и по население и по площ . София има 500 000 000 евро годишен бюджет . Другари асфалт не се яде , ама струва много пари. За 25 години малко ли се направи в града .
8
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Само Красно село да беше....
7
3
 
9
 
! Отговори
Идеен преди 8 години
Предлагам кметицата на София да я направим президент( той и ББ обеща жена за този пост) та да се сдобием с някой по-кадърен кмет.
6
1
 
11
 
! Отговори
Пипи преди 8 години
Подобно е положението в Разсадника. За да тръгнеш към бул. България трябва задължително обратен завой или 2 км до най-близкото кръстовище. Тези, които отговарят за организация на движението в София са абсолютни некадърници.
5
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
до 3... Сбъркал си си тревата за чая момче. На общината, а не на немски инвеститори е работа да преместят три кашпи.
4
21
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Какво очаквате от място наречено КРАСНОЕ при това и СЕЛО.
3
1
 
9
 
! Отговори
ЦК на либерастите преди 8 години
Проблема на гетото си е за самото гето , така че да го ***** данъкоплатците!Ако на пазара "Красно Село" бяха дошли инвеститори КЛАС А да направят немска бакалия или МОЛ , мафиотите щяха да източат общината по силата на закона за насърчаване на инвестициите Чл.2. и да им оправят всички квартални улици и тротоари в радиус от 500 метра както е при мол България , Кауфланд , Била и навсякъде къде има финансови анархисти !Либерастите вече са събрали мозъчен тръст да реши как да унищожи района

Спонсорирани публикации