Експериментът в Dnes.bg: Лабиринт ли е "Красно село"?

Тесни улици, дупки и паркирани коли тровят водачите из квартала
Обновена: 4 май 2016 15:39 | 29 май 2015 08:38,
45
Експериментът в Dnes.bg: Лабиринт ли е "Красно село"?
Снимка: Dnes.bg

След като ви показахме огромните дупки по ул. "Кюстендил" и липсата на тротоар, наш читател отново ни покани в този район. Момчил Матев ни сигнализира, че излизането с кола от квартал "Красно село" е трудно и води или до обикаляне и влизане в задръствания, или до правене на нарушения. Проблемите са еднопосочните улици, паркираните коли и лошото състояние на пътната настилка.

Конкретен проблем е трудното излизане от блоковете на улица "Княгиня Клементина". Там районът е гъстонаселен и има много автомобили, а паркоместата са кът. Улицата е еднопосочна от бул. "Гоце Делчев", но след ул. "Дебър" става двупосочна. Движението в двете посоки по нея обаче е практически невъзможно – от дясната страна са паркирали коли и трудно биха могли да се разминат два автомобила. Водачите трябва да се изчакват, но не всички са толкова диалогични.

Още по темата

За да може от тази точка на квартала да се излезе на бул. "Гоце Делчев", трябва да се обиколи целия квартал – шофьорите стигат почти до Шесто районно управление. Изминава се цялата ул. "Княгиня Клементина", за да се излезе на ул. "Хубча", която е успоредна в обратната посока. Там обаче има отново двупосочен участък, по който колите трудно биха могли да се разминат заради спрелите коли.

Нашият читател ни съобщи, че на ул. "Княгиня Клементина" (в частта, която в момента е двупосочна) от общината слагат знак, който забранява влизането. Но след 2-3 месеца знакът безследно изчезва и липсата му позволява двупосочното движение по улицата.

Друг проблем в района е задънената ул. "Дечко Йорданов". В момента тя прилича по-скоро на запусната алея, отколкото на улица. Тя е препречена и от улични кашпи, които са я превърнали в паркинг. В частта, по която все пак могат да минават коли, са зейнали огромни дупки, а честите валежи ги превръщат в гигантски езера.

Според Момчил Матев, ако тази улица бъде отворена, ще се облекчи значително трафикът в квартала. Той е подал сигнал по въпроса и до общината, но отговорът е бил, че участъкът не е в регулация.


45
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ужас е тоя район от София. Заради *** общинари и далечната уяла се кметица цял квартал е блокиран. И аз съм писал писма, но дори не отговарят.
1
1
 
4
 
! Отговори
Красноселец преди 7 години
А Момчо Президент! Оле! Оле! Оле!

Спонсорирани публикации