Ислямска държава разработва "мръсна бомба"

Австралия: Екстремистите вербуват опитни учени
Обновена: 9 юни 2015 14:07 | 9 юни 2015 07:56, Анисия Иванова
17
Ислямска държава разработва "мръсна бомба"
Снимка: архив Reuters

Австралийският външен министър Джули Бишоп заяви, че действащата на териториите на Сирия и Ирак терористична групировка Ислямска държава се опитва да се сдобие с радиологично оръжие, известно още като "мръсна бомба", предаде ТАСС.

В превзетите градове в Ирак и Сирия джихадистите събират в медицински учреждения и научни центрове радиоактивни вещества, което "предизвиква опасения, че те се стремят да направят голяма мръсна бомба", твърди Бишоп, цитирана от австралийския в. "Острелиън".

В края на миналата седмица Бишоп съобщи също за опити на ИД да се сдобие с химическо оръжие. За тази цел екстремистите вербуват опитни учени и специалисти, включително от западни страни, заяви австралийският външен министър. По данни на австралийските власти джихадистите вече са използвали хлор при нападения в Ирак.

(БТА)


17
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
1
 
6
 
! Отговори
Нарин преди 4 години
Какъв християнски или мюслюмански свят всичко е за пари страдание за обикновените хора с алчните управници които инак са големи християни или мюслюмани
7
2
 
3
 
! Отговори
До 11 преди 4 години
Не чакат, а нарочно го прявят. За да понамалее ненужното според някой другари население.
6
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Кога християнските държави ще се обединят и ще изтрепят тая ***?! Не виждат ли, че колкото повече изчакват и не вкарат сухопътни войски, толкова по-лошо става за целия свят! Хиляди християни вече са изклани от джихадистите, какво още чакат, да дойдат в Европа ли?! А част от тях вече са в Европа и само чакат деня и часа да започнат атаките, през това време вербуват нови и нови членове в сатанинската си секта, наречена ислямски джихад!
5
18
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
А Путин защо се крие като миш и не участва в международната коалиция срещу тия ненормалници джихадистите от ИД?! Защо вместо срещу ислямска държава праща войници да убиват християните в Украйна?! Някой може ли да ми каже защо го прави?
4
1
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
А защо щатите не направят пустинна Буря-2. Значи Саддам го обесиха само по обвинения за оръжия за масово поразяване. А тези джагали, дори започват да произвеждат такова.
Двойни стандарти на наглите американци.
3
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Никаква ислямска държава не е това оръжие интернет далавери с органи и антики всичко за пари е няма как да не рухнат скоро ще се самоизядат за тез милиони зелени хартийки
2
0
 
20
 
! Отговори
Синди от Столипиново преди 4 години
Синди , в Столипиново дори канализация нямате ти за бомби говориш. Пий си хапчетата и всичко ще е на ред.
1
2
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Еми ако спрът западните фирми да купуват петрол от джихадистите--както например американската фирма "Фелтекс"...няма да имат пари за оръжие и бомби....

Спонсорирани публикации