Писмо до убиеца на Георги: Спиш ли спокойно?

16-годишно момиче със своите задочни въпроси
Обновена: 9 юни 2015 14:03 | 9 юни 2015 08:20, Александър Попов
75
Писмо до убиеца на Георги: Спиш ли спокойно?
Снимка: Булфото, архив

Вече седмица полицията издирва убиеца на 16-годишният Георги, който бе наръган смъртоносно с нож в Борисовата градина в София на 2 юни. Има различни версии, излизат информации за заподозрени след преглед на видеокамерите, но засега няма уличен за тежкото престъпление.

Още по темата

Момиче, представило се като Ваня, на 16 години, атакува убиеца на Георги в социалните мрежи с въпроси какво може да доведе до такова тежко престъпление на нейния връстник.

"Аз съм на 16 години, обикновено българско момиче. Искам да те попитам, простичко - спиш ли спокойно, убиецо? Спиш ли изобщо, след това, което направи. Аз не зная млад ли си, стар ли си? Аз не зная имаш ли деца, роднини, приятели. Аз не зная нито как изглеждаш, нито как се обличаш, нито с какво се занимаваш. Аз зная, че ти си убиец. Гаден убиец. Изверг. Аз зная, че сега стоиш в своята миша дупка и трепериш да не те заловят. Защото си подъл, защото си страхлив и най-вече, защото си убиец. Няма по-голям грях от това да убиеш дете. Убиецо на деца.

Защо го направи? Как ти даде сърце да отнемеш живота на едно 16 годишно момче? Защо не му позволи да изживее мечтите си, да се радва на детството си, да вижда слънцето и небето, да диша, да обича? Защо? Какво хладнокръвие ти трябваше да убиеш посред бял ден, на оживено място? Пари ли ти трябваха? Колко-пет, десет, петнадесет? Толкова ли струва животът? На толкова ли го оцени? Или искаше да отмъстиш за някоя криво казана дума. Комплекси ли избиваш, вадейки ножа? Знаеш ли изобщо колко хора нарани? Семейството на това момче никога няма да бъде същото.

Знаеш ли майката колко пъти ще си припомня последното обаждане на своето дете: "Мамо, наръгаха ме". Искаш ли днес ти да си на нейното място? Питал ли си се някога защо си толкова жесток? Бит ли си като малък, тъпкали ли са те, не са те уважавали, крещели са ти, че си неудачник, нямал си пари за скъп телефон?

Дори и да е така, никой няма право да убива. Аз зная, че в момента четеш написаното. Аз зная, че си дребна душа, която е разкъсана от собствената си незначителност. Аз вярвам, че ще те открият и ще си получиш заслуженото - рано или късно. Аз вярвам? Вярвам в доброто, вярвам, че хората можем и трябва да се обичаме, вярвам, че има друг свят, от който Георги те гледа и те пита: ЗАЩО? Но ти в какво вярваш, убиецо? Не ти ли се разкъсва сърцето, когато чуеш думите:

"Мамо, наръгаха ме". Та той беше само на 16.

Плачеш ли убиецо, плачеш ли за собственото си падение. Аз плача, но не за теб".

Ваня, 16-годишна

Криминалисти и психолози определиха убиеца - жесток, без капка човещина. Според полицията той със сигурност е импулсивен и избухлив, ще нападне отново, ако не бъде спрян.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


75
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
49
0
 
4
 
! Отговори
до 63 преди 8 години
ти имаш ли представа какъв *** си, ти си фактологическа грешка на майка си и баща си
48
0
 
11
 
! Отговори
gv преди 8 години
Лошото е че момчето загина...А за спането..Максимчо Ставийски нали спи спокойно...
47
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Престъпление и наказание. Достоевски. Незнам дали Ваня е чела романа. Но ако не го е чела и мисли така. Браво. А който не мисли като нея и не я подкрепя за писмото да прочете романа. Не да гледа филм. Или да чете анализи. Да прочете книгата
46
4
 
1
 
! Отговори
Bubbles преди 8 години
До Анонимен(44)Тук там трепят по някой по политически причини, но някой да излезе ей така с ножа и да почне да коли, такова чудо няма.
45
17
 
2
 
! Отговори
zlatko преди 8 години
Prosto momiche! Mnogo prosto
44
3
 
13
 
! Отговори
kiki преди 8 години
До ЕйКак може да наречеш написаното,глупости.Що за човек си?И на кого трябва да се извини?
43
1
 
6
 
! Отговори
joker преди 8 години
"Най-великият трик на дявола е било внушението в това да вярваме, че той не съществува".Кевин Спейси
42
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Требе да се върне смръртното наказание, народа иска смрърт.
41
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Хубаво писмо мило момиче! Дали може да подейства на "***" като убиеца? Такива трябва да бъдат унищожавани като ***! Нима т.н. "ПОЛИЦИЯ" не знае, кои носят ножове? Нима не може масово да извърши претърсване поне във всички малцинствени групи?
40
29
 
9
 
! Отговори
Ей преди 8 години
Ваня, а ако се докаже, че е убит при самозащита, ще се извиниш ли? На убиеца, на нас , че ни занимаваш с глупости, на роми и имигранти...
39
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Убиеца е ***, който е ненужен на света. Не мога да разбера защо е отменено смъртното наказание. Всеки човек който е отнел чужд живот трябва да се прости със своя. Така измислен закона дава права на ***, а отнема на нормалния човек. Вместо хората да бръщолевят глупости за новия паметник на Самуил е по-добре да искат законодателни промени за да не се размножават престъпниците и да не им се осигурява комфорт за злодеянията. Не може да си хуманен към някаква *** твар.
38
1
 
28
 
! Отговори
анонимен преди 8 години
На 90% вярвам,че убиеца е от тези които са защитавани неправителствените организации у нас .Тук в момента българите нямат права емигрантите и един *** етнос у нас имат права защитавани от тези организации и от запада и живеят с чуството,че на тях всичко им е позволено а българите са длъжни да ги хранят и дават помощи.
37
17
 
8
 
! Отговори
Andromeda преди 8 години
Писмото е хубаво, но ненужно, за съжаление .. А доколкото знам, последният разговор той е провел с приятелката си, не с майка си , като ще пишем писма , да ги пишем .
36
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Да - всеки ден !неудобните на Ким биват разстреляни със зенитно оръдие.с радост бих постъпил по същия начин с вас комунистите !...Само дето после разстреляния със "зенитно" оръдие после се оказа жив и здрав и го даваха по телевизията.
35
9
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Соросоидче да си чуло някога за убийство в КНДР?Хахаха, ти вече прекали!!!В С.Корея няма убийства!!! ХахахаКак ви промиват мозъците, направо не зная.
34
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Соросоидче да си чуло някога за убийство в КНДР?.................Да - всеки ден ! неудобните на Ким биват разстреляни със зенитно оръдие.с радост бих постъпил по същия начин с вас комунистите !
33
0
 
45
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Писмо до убиеца на Георги: Спиш ли спокойно?............предвид българското разследване и правосъдие ... със сигурност си спи спокойно убиеца
32
3
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ваня е написала хубаво писмо, но замисляла ли си е дали този човек изобщо знае български? Още по-малко ще прочете нещо в интернет.
31
13
 
8
 
! Отговори
Bubbles преди 8 години
До Анонимен(39)Соросоидче да си чуло някога за убийство в КНДР?А за кражба?Няма и да чуеш.
30
9
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Хайде пък сега капитализмът ни бил виновен.Държавите ,където има най-малко насилие с какъв обществен строй могат да се похвалят.Ааа, може би Северна Корея ,вярно бе.Съвсем забравих.Давайте с бодри крачки назад във времето.

Спонсорирани публикации