Руски изтребител прелетял на 3 м от самолет на САЩ

Това е станало през май над Черно море, твърди Си Ен Ен
Обновена: 12 юни 2015 14:09 | 12 юни 2015 10:40, Елка Василева
278
Руски изтребител прелетял на 3 м от самолет на САЩ
Снимка: архив, Reuters

Руски изтребител е прелетял през месец май на три метра от разузнавателен самолет на САЩ над Черно море. Това твърди американската телевизия Си Ен Ен в материал, поместен в четвъртък на официалния й сайт, предаде ТАСС.

Според служители от САЩ, говорили пред Си Ен Ен, на 30 май американският разузнавателен самолет се е намирал в международното въздушно пространство над Черно море.

Още по темата

"Руски изтребител е летял до самолета на САЩ на същата височина, после е намалил скоростта и го е следвал, след което е напуснал района", отбелязва телевизията.

Според нея "американският самолет не е правил опити да избегне" сближаване с изтребителя от руската авиация. Си Ен Ен не разполага с данни дали Вашингтон е реагирал на станалото по дипломатически канали, отбелязва ТАСС.

Агенцията припомня изявление на говорителката на Държавния департамент Мари Харф, обвинила през април Москва в "опасни действия", защото руски изтребител Су-27, по думите й, прехванал американски разузнавателен самолет над Балтийско море.

По данни на САЩ е ставало дума за "обикновен полет" в международното пространство. Министерството на отбраната в Москва заяви тогава, че руският пилот не е допуснал "никаква извънредна ситуация", самолетът на САЩ е летял с изключен транспондер, а разузнавателни машини на САЩ могат да изпълняват "обикновени" полети само край границите на страната си.
 

/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


278
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
2
 
11
 
! Отговори
до 6 преди 8 години
Вие да не сте в пубертета?.
8
0
 
17
 
! Отговори
до 6 преди 8 години
Хапчетата........:)
7
2
 
72
 
! Отговори
Tina преди 8 години
И сега какво? Не мога да разбера - тази информация трябва да предизвика паника и страх от Русия ли, какво ли?...Това са "международни води". Колкото право има там да е американски самолет, толкова право има и руският.Още повече, че това е разузнавателен самолет. Нормално е руски самолет да го прихване и да го "предупреди" до къде да разузнава...Аз поне така си обяснявам нещата. Не виждам нищо тревожно в това.Западът пак истерясва...
6
50
 
7
 
! Отговори
до 4 и останалите пе преди 8 години
От такива провокативни действия, имитиращи мъжественост, подплатена от порядъчно количество водка, самовлюбеност и неизживян пубертет...може да възникне и военен конфликт.***...
5
6
 
8
 
! Отговори
Нарин преди 8 години
И руснаците и янките се изпуснали в морето на бай ***
4
10
 
66
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
След като е кацнал американският самолет, екипажът си е сменил обилно напоените памперси.
3
5
 
56
 
! Отговори
филиал преди 8 години
Си Ен Ен е филиал на отдел "Дезинформация" на Цру.
2
2
 
19
 
! Отговори
vesko02 преди 8 години
И кой кого не видя?
1
13
 
113
 
! Отговори
по-спокоен преди 8 години
Винаги се чувствам по-спокоен, когато близо до Европа има руски военни учения, руски бойни самолети, руски танкове, руски бойни кораби и се състои пуск на руски балистични ракети. Защото те осигуряват мира. От края на Втората световна война, руски самолети, кораби и ракети не са бомбардирали никого и не са убивали цивилни. Докато Нато и Сащ се занимават само с разпалване на войни. Нато и Сащ произволно бомбардират, когото си искат и масово убиват мирно население, включително и малки дечица.

Спонсорирани публикации