Руски изтребител прелетял на 3 м от самолет на САЩ

Това е станало през май над Черно море, твърди Си Ен Ен
Обновена: 12 юни 2015 14:09 | 12 юни 2015 10:40, Елка Василева
278
Руски изтребител прелетял на 3 м от самолет на САЩ
Снимка: архив, Reuters

Руски изтребител е прелетял през месец май на три метра от разузнавателен самолет на САЩ над Черно море. Това твърди американската телевизия Си Ен Ен в материал, поместен в четвъртък на официалния й сайт, предаде ТАСС.

Според служители от САЩ, говорили пред Си Ен Ен, на 30 май американският разузнавателен самолет се е намирал в международното въздушно пространство над Черно море.

Още по темата

"Руски изтребител е летял до самолета на САЩ на същата височина, после е намалил скоростта и го е следвал, след което е напуснал района", отбелязва телевизията.

Според нея "американският самолет не е правил опити да избегне" сближаване с изтребителя от руската авиация. Си Ен Ен не разполага с данни дали Вашингтон е реагирал на станалото по дипломатически канали, отбелязва ТАСС.

Агенцията припомня изявление на говорителката на Държавния департамент Мари Харф, обвинила през април Москва в "опасни действия", защото руски изтребител Су-27, по думите й, прехванал американски разузнавателен самолет над Балтийско море.

По данни на САЩ е ставало дума за "обикновен полет" в международното пространство. Министерството на отбраната в Москва заяви тогава, че руският пилот не е допуснал "никаква извънредна ситуация", самолетът на САЩ е летял с изключен транспондер, а разузнавателни машини на САЩ могат да изпълняват "обикновени" полети само край границите на страната си.
 

/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


278
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
169
4
 
6
 
! Отговори
Вуте преди 8 години
А може би просто са искали да направят бартер-руска водка за американски цигари.
168
1
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ПИЛОТА ДА БЛАГОДАРИ ЧЕ РУСНАКА НЕ Е ВЛЯЗЪЛ В КАБИНАТА МУ
167
0
 
33
 
! Отговори
Военен преди 8 години
Споко, само се изпробва нов високотехнологичен памперс за военни, кото превръща екскрементите в самолетно гориво...
166
1
 
54
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Пък се и оплакват...Е,това вече е върха на наглостта .Все едно някой да влезе в двора ми с нечисти мисли и аз да го сплаша и той да се оплаче.Претрепвам го без да ми мигне окото .Това не ти е да летиш над Либия ,Ирак и т.н и да показваш мускули.На руснака не му пука кой си и що си...ще те отнесе като сляп делфин щамандура ,защото имат железни топки за разлика от колегите си от САЩ
165
0
 
49
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
боли ги Русняците за американците . Имат ядрено оръжие за всички американци , за да се изтрие тая държава от лицето на света , тя е причинила най-много злини на човечеството.
164
0
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Единият въоръжен другият с фотоапарати и камери може да снима как го свалят само !
163
16
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
А пък аз съм гледал няколко съветски филма, в които показват как руснаци се радват и хвалят на свои приятели, че пушат MARLBORO!(Единият от тях е - "Служебен роман").
162
1
 
27
 
! Отговори
Укропрадио преди 8 години
Американски военен пилот изпробвал нов вид пампетрс - парашут, произведеното гориво от него ще се продава на властите в Киев.34021
161
0
 
19
 
! Отговори
Ай стига бие преди 8 години
"Руски изтребител прелетял на 3 м от самолет на САЩ"Верно ли бе ? И той к'воо?
160
1
 
41
 
! Отговори
циник преди 8 години
Американските военни след среща с руски военни масово подават рапорти за уволнение, в лошия случай си купуват памперси на червени точки.
159
1
 
47
 
! Отговори
историк преди 8 години
Почетете историята на Съединените щати, как завоюват територии, как се конституират като държава, и как налагат на кандидатите за гражданство да учат измислената от тях история, как набутват местното население в резервати и как третират *** пре 18 и 19 в. като роби, това ли е нашият цивилизационен избор, тази американска мечта?
158
0
 
52
 
! Отговори
нормален преди 8 години
Може ли някой спокойно, без да обижда никого, да ми обясни какво прави американски самолет по границата или във въздушното пространство на Русия? Хора бъдете толерантни или този, който е по-богат, ще определя, какво да правят по-малките или по-слабите, ако това е демократията, не ви я ща. Няма значение дали става въпрос за Русия или Америка.
157
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Американски самолет прелетял на 3 км. от руски изтребител !
156
0
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ами ,какъв го дири американски военен самолет в Черно море???
155
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
По-точно на 3 метра 24 сантиметра и 7 милиметра...За по-тъпо не мога да се сетя;)
154
19
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До СтефанТо само българите сме будали да се гъзим на американците и да плащаме 4 пъти по скъп ток от техните централи които ги откраднаха от нас. Браво на братушките.за кое браво? Че ни продават най-скъпите горива на света ли?
153
0
 
4
 
! Отговори
Румбо преди 8 години
Имаше навремето един филм-"Случай в квадрат 36-80", горе-долу същата работа.Но пък да се гледа целия филм заради няколко сцени от по пет-десет минути....Ако пуснат клип с избрани кадри-става.
152
0
 
19
 
! Отговори
тодор преди 8 години
Добре ,че не бях аз пилота руснак,защото щях да го направя на факла ,горяща докъто пада.
151
0
 
9
 
! Отговори
Пфу преди 8 години
До Стефан--194;А руснака да вземе да свали грездея на американеца.
150
22
 
10
 
! Отговори
Пфу преди 8 години
До Гатанка--184;Абе обясни ми колко пъти ни е освободила Русия че не съм на ясно?През Руско -турската война ние бяхме по--свободни от освободителката.Имахме собственост и пътувахме свободно. Руснаците бяха КРЕПОСТНИ. До 1960 г нямаха паспорти. Свобода дава свободен народ.Русия преследваше имперските си интереси. Платихме и 32,5 тона злато. След ДЕВЕТИ ни натресе ПЕЩЕРНИЯ комунизъм.

Спонсорирани публикации