Руски изтребител прелетял на 3 м от самолет на САЩ

Това е станало през май над Черно море, твърди Си Ен Ен
Обновена: 12 юни 2015 14:09 | 12 юни 2015 10:40, Елка Василева
278
Руски изтребител прелетял на 3 м от самолет на САЩ
Снимка: архив, Reuters

Руски изтребител е прелетял през месец май на три метра от разузнавателен самолет на САЩ над Черно море. Това твърди американската телевизия Си Ен Ен в материал, поместен в четвъртък на официалния й сайт, предаде ТАСС.

Според служители от САЩ, говорили пред Си Ен Ен, на 30 май американският разузнавателен самолет се е намирал в международното въздушно пространство над Черно море.

Още по темата

"Руски изтребител е летял до самолета на САЩ на същата височина, после е намалил скоростта и го е следвал, след което е напуснал района", отбелязва телевизията.

Според нея "американският самолет не е правил опити да избегне" сближаване с изтребителя от руската авиация. Си Ен Ен не разполага с данни дали Вашингтон е реагирал на станалото по дипломатически канали, отбелязва ТАСС.

Агенцията припомня изявление на говорителката на Държавния департамент Мари Харф, обвинила през април Москва в "опасни действия", защото руски изтребител Су-27, по думите й, прехванал американски разузнавателен самолет над Балтийско море.

По данни на САЩ е ставало дума за "обикновен полет" в международното пространство. Министерството на отбраната в Москва заяви тогава, че руският пилот не е допуснал "никаква извънредна ситуация", самолетът на САЩ е летял с изключен транспондер, а разузнавателни машини на САЩ могат да изпълняват "обикновени" полети само край границите на страната си.
 

/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


278
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
109
22
 
4
 
! Отговори
нч 3 метра преди 8 години
някой *** руски командир е заповядал на пилота
108
31
 
5
 
! Отговори
двгт преди 8 години
АЗИАТСКИТЕ МИЗЕРНИЦИ СЕ ПРАВЯТ НА ЕРБАБ ПРЕД РАЗУЗНАВАТЕЛЕН САМОЛЕТ.....НЯКОЙ ДРОГИРАН ПОЛКОВНИКЫ...А РУСОФИЛЧЕТА! ЩЕ ВИ ТРЯБВА МНОГО ТОАЛЕТНА ХАРТИЯ НА БЛИЗОЫ ЧЕ ОТ КЕФ СЕ НАЦАПАХТЕ......А ДАЛИ ЩЕ СА ТОЛКОВА СМЕЛИ ДА ПРИБЛИЖАТ НЯКОЙ НОРМАЛЕН БОЕН САМОЛЕТ? ТЪПИЩИНАТА НА РУСНАЦИТЕ ВИНАГИ Е БИЛА ПРЕУРИТЕТ. КАТОНА ВСЯКА ЕДНА АЗИАТСКА НАЦИЯ! МНОГО ПРОМИТИ МОЗЪЦИ В ТАЗ СМАХНАТА ДЪРЖАВА МАНИПУЛИРАНА ОТ РУСИЯ ВЕЧЕ ДЕСЕТИЛЕТИЯ НАРЕД. ПО-УМНИТЕ ИЗБЯГАХА НА ЗАПАД. ПРОСТОТИЯТА ОСТАНА В БГ ....
107
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Стил "TOP GUN" ли :) - да подъжат международните отношения ...:)
106
7
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
От края на Втората световна война, руски самолети, кораби и ракети не са бомбардирали никого и не са убивали цивилни.
105
7
 
7
 
! Отговори
А дано преди 8 години
Аве, *** оставете "Днес" на мира. Има и други сайтове, какво се се заяли с "Днес" ?
104
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Браво!
103
4
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен 139Всичко е вярно но по този начин:КРАВАРИТЕ обичат да правят такива изпълнения -да прелитат над самолети, които не могат да им направят нищо, да убиват беззащитни жени и деца, да размахват ядрената тояга, да заплашват България, да спира енергийните и проекти.....така е!
102
5
 
24
 
! Отговори
Маги преди 8 години
"Руски изтребител е прелетял през месец май на три метра от разузнавателен самолет на САЩ..."А обратното твърдение вярно ли е?Разузнавателен самолет на САЩ е прелетял през месец май на три метра от руски изтребител...
101
6
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Агресора налагащ демокрация извършвал "обикновен разузнавателен полет",пък "лошия" взел че го прихванал и се побъзикал с него на 3 метра разстояние.
100
4
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Хората са си го казали правилно.....разузнавателни машини на САЩ могат да изпълняват "обикновени" полети само край границите на страната си...кво дири на майната си там а?за памБерси до румънско ли е ходил???щото обикновенно хамериканците там сменят пълните с нови...
99
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Ха-ха-хамного си стоял на слънце - Прибирай се веднага!
98
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Мурзилката с *** Су-27 е накарал "обикновения кравар" да се окози,щом после чак Държавния Департамент и СъНъНъ да съобщават "изтичащата информация".
97
1
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
руски изтребител Су-27, прехванал американски разузнавателен самолет над Балтийско море...Ако беше над Хавай нямаше ли да е по-интересно?От това изречение е ясно кой е натрапник и кой се отбранява!
96
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Пълненето на памперси да започне сега!!!!
95
22
 
9
 
! Отговори
Че преди 8 години
Руския летец е бил толкова пиян, че изобщо не е видял американския самальот!
94
14
 
4
 
! Отговори
мачо пикчо преди 8 години
Краварите много добре пасат руските нафиркани крави! Евала, ашкулсум, машалла!
93
5
 
14
 
! Отговори
антиседераст преди 8 години
Много *** коментари на дрогирани ***.
92
0
 
28
 
! Отговори
ГЕНЕРАЛ ГАДОРЯН преди 8 години
Те руските пилоти даже нафиркани, карат по добре самолетите от краварите. За смелостта им хич няма и да говоря.
91
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Значи американският самолет е прелетял на три метра от руския самолет.
90
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
namrazih prokletite hamerikanzi. do koga ste prastat takiva "obiknoveni" poleti. ve4e tova ne e parvijat slu4ai na razuznavame i proba na ruskite reakzii. Hi4 da vi njama, mrasni janki!