Руски изтребител прелетял на 3 м от самолет на САЩ

Това е станало през май над Черно море, твърди Си Ен Ен
Обновена: 12 юни 2015 14:09 | 12 юни 2015 10:40, Елка Василева
278
Руски изтребител прелетял на 3 м от самолет на САЩ
Снимка: архив, Reuters

Руски изтребител е прелетял през месец май на три метра от разузнавателен самолет на САЩ над Черно море. Това твърди американската телевизия Си Ен Ен в материал, поместен в четвъртък на официалния й сайт, предаде ТАСС.

Според служители от САЩ, говорили пред Си Ен Ен, на 30 май американският разузнавателен самолет се е намирал в международното въздушно пространство над Черно море.

Още по темата

"Руски изтребител е летял до самолета на САЩ на същата височина, после е намалил скоростта и го е следвал, след което е напуснал района", отбелязва телевизията.

Според нея "американският самолет не е правил опити да избегне" сближаване с изтребителя от руската авиация. Си Ен Ен не разполага с данни дали Вашингтон е реагирал на станалото по дипломатически канали, отбелязва ТАСС.

Агенцията припомня изявление на говорителката на Държавния департамент Мари Харф, обвинила през април Москва в "опасни действия", защото руски изтребител Су-27, по думите й, прехванал американски разузнавателен самолет над Балтийско море.

По данни на САЩ е ставало дума за "обикновен полет" в международното пространство. Министерството на отбраната в Москва заяви тогава, че руският пилот не е допуснал "никаква извънредна ситуация", самолетът на САЩ е летял с изключен транспондер, а разузнавателни машини на САЩ могат да изпълняват "обикновени" полети само край границите на страната си.
 

/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


278
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
189
0
 
3
 
! Отговори
Dublin преди 8 години
Скоро станет ясно, что за штурвалом был сам Путин... Вообще распоясался...
188
2
 
1
 
! Отговори
Петър Папазов преди 8 години
Днес 3 метра- утре по-малко. Нали целта е в крайна сметка да се сблъскат.
187
1
 
5
 
! Отговори
Коко преди 8 години
очаквам статия, български разузнавателен самолет се размина на косъм със самолет на бреговата охрана в международни води близо до Сан Франциско. та питането ми е, колко гориво е нужно на българския самолет да стигне до американския тихоокеонски бряг и нуждае ли се от презареждане ?
186
1
 
9
 
! Отговори
антиседераст преди 8 години
Доста постни коментари с износени фрази написани от недоизклатени дрогирани ***.
185
13
 
7
 
! Отговори
do 234 преди 8 години
Нашите русофили карат западни коли, телефон,камера, пералня, хладилник, ютия, прахосмукачка,климатик,телевизор западни марки,слушат западна музика, гледат западни филми, а седнали да плюят запада по нета, който също далеч не е сделан в русия. Е за какви хора говорим?
184
4
 
18
 
! Отговори
шоп преди 8 години
Днес, това не е новина! За пореден път американските пилоти в американския разузнавателен самолет са били шокирани от изневиделица появилият се до тях руски изтребител. Голям рев ще има пак колко непрофесионално са се сближили руснаците.Опитите да се представи за героизъм американските провали е смехотворен!
183
10
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Те нашите /гладни атакисти/ русофили даже не се усещат, като използват марки като "Памперс ". Дори рекламират омразния има запад, защото толкова обичат България, че забравят български. Хехе, кой бил краваря
182
11
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ама чак смешно ми става като се замисля какви *** са нашите русофили. Разминали са се руски и американски самолет и вече голяма радост, голяма гордост хах. Какво толкова се развълнувахте другари? Какво се е случило? Някакъв руски героизъм ли какво?
181
14
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
На всички ни писна от платени проруски коментатори! И на всичкото отгоре една скалъпена новина виси дни наред! Ако беше истина, щяха да цитират телевизията! Аман от руска наглост!
180
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Fen!Ataka, na sledvashtata euroviziq shte bade pobeditellka!A na vtoro mqsto, mislq che shte e Konchita Vurst!
179
5
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Краварския пилот дали се е припотил, здраво вкопчен с 2 ръце в лоста за катапултиране...
178
1
 
16
 
! Отговори
взгляд преди 8 години
почти всички соментари страдат от примитивизъм просто сащ са в шок от системата хибини демонстрирана при облитането на краицера доналд кук напълно елиминира ПРО напъните са да научат нещо но този път не я включиха руснаците само леко ги уплашиха
177
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ребята, как е пилота на безпилотния самолет ?
176
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
А гащите на говедарския пилот показаха ли по СиЕнЕн? :))Нещо в жълтокафяв оттенък? ;)))А? Говедарите са толкова ***, та не могат да загреят:-На Наполеон му попречила зимата-на Хитлер му попречила зиматаИ на тях тогава, и на Запада сега им пречат...руснаците. Брех тая Русия, да я вземат мътните - пълна с руснаци! :))))
175
14
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
22 900 000 са под чертата на бедността в русия 181 $ към 200 лв.
174
0
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ето, те са им го казали с няколко думи: "а разузнавателни машини на САЩ могат да изпълняват "обикновени" полети само край границите на страната си"Какво търсят американски самолети постоянно в Балтийско море, в Черно море, в Охотско море, в Южнокитайско море? Кой е провокаторът?
173
1
 
6
 
! Отговори
Брат Вурст преди 8 години
Обикновен разузнавателен полет и разминаване на 3 метра. Тия "бибипци" си играят с огъня. Мерят си "бибипите" и ако стане инцидент ще почнат да растат ядрени гъби. Да го "бибитат" и казаците и краварите.
172
19
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Тъпите атакисти драскат ли драскат глупости за някоя друга мизерна рубла.Смешници. Опази боже от такива "националисти", които продават при всяка малка възможност България. Ай марш в рашата да припадате с пияните "братушки" в калта и да плюете по запада. България няма нужда от скапани русофили, продаващи за жълти стотинки независимостта на България и икономическите й интереси.
171
0
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
трябва да си обикновенно идиотче за да си мислиш че краварите няма да нападнат някой който е по-слаб от тях - виж историята последните 50 годиниама не им стига вътъка за руснаците - това е истината за години напредзатова впрягат *** в европа да помогнат в ерозирането на русия
170
1
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
А защо не пишете къде е базиран амерканския самолет, освен в България не виждам къде.Което ще рече, че ние сме една от първите точки на атака при вече почти реална ТСВ.

Спонсорирани публикации