НАТО и Украйна заедно във воено учение през есента

Нямало да се борят с руската пропаганда
Обновена: 25 юни 2015 13:34 | 25 юни 2015 12:46,
138
НАТО и Украйна заедно във воено учение през есента
Снимка: Reuters, архив

Наесен НАТО и Украйна ще предприемат съвместно практическо учение. Това съобщи на пресконференция генералният секретар на пакта Йенс Столтенберг, съобщава БТА.

На днешното заседание на комисията НАТО-Украйна е било решено държавите от алианса да обменят с Киев данни за въздушното движение. Решено е било също да бъде разширено присъствието в бюрото за връзка на НАТО в Киев.

Предстои трудна работа по реформирането на украинските служби за сигурност, необходимо е търпение. НАТО увеличава практическата си помощ за Украйна, с пари и със съвети. В последните дни започнахме проекти за защита на въздушното пространство и за повече сигурност на комуникациите. Споразумяхме се по принцип за нов тръстов фонд за обезвреждане на самоделни взривни устройства и за разминиране, съобщи Столтенберг.

НАТО и Украйна няма да се борят с руската пропаганда, като прокарват обратна пропаганда, а с факти, защото истината в крайна сметка ще победи, заяви генералният секретар в отговор на въпрос. Той определи украинската криза като най-сложната в момента.

Украинските отцепници са тежко въоръжени и са обучени от Русия. Призоваваме Русия да спре агресивните си действия в Украйна, заяви Столтенберг. По неговите думи Украйна е изправена пред невиждана икономическа криза. Забележително е как страната се справя в това положение, коментира той.

По неговите думи нарушаването на примирието продължава. Не би било полезно да обявим споразуменията от Минск за мъртви, те са най-добрия път за мирно решаване на конфликта. Многократно примирието бе нарушено, има много проблеми, но няма друга възможност да продължим подкрепата за мирните усилия. В противен случай се боя, че обстановката би се влошила допълнително, искаме да избегнем това, поясни Столтенберг.

Всяка държава има правото да избира сама своя път - на неутралитет или на участие във военен съюз, заяви той, попитан дали би могло Украйна да влезе в НАТО. Такова решение би трябвало да бъде взето в страната кандидат и от страните от пакта. Никой друг няма право на вето или намеса в подобен процес. Днес Украйна е изправена пред необходимостта от реформи, ще оценим заявката й за присъединяване към пакта, както оценяваме исканията на всяка друга държава, ако получим подобна заявка, посочи генералният секретар.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


138
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
54
10
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Браво Украйна, прогресивните хора те подкрепят!Колкото по-далече от тези главорези, толкова по-добре!
53
3
 
8
 
! Отговори
До 59 преди 8 години
Такава беше договорката бе тиквар.Разтуря се СССР и Варшавския договор ,а НАТО се задължи на не приема страни граничещи с Русия.Естествено ,че нарушиха договорката и докараха НАТО на границата на Русия.И според теб Русия трябва да сто и да гледа и да се надява.А и краварите и еврогейците се надяваха да слагат пиендета като Елцин за президенти и да ограбят всичко.Така както направиха с нашата страна.За това Путин им бърка в задните части и то с шишарка
52
1
 
4
 
! Отговори
Наблюдаващ преди 8 години
До Григорий РаспутинКакво бил признал "ВВП", че не разбрах?
51
11
 
2
 
! Отговори
Аз до 62 преди 8 години
Прав си... Ако *** си беше седял в руските граници и не късаше парчета територия от съседите си на НАТО щяха да му ръждясат оръжията. Нямаше да има нужда от НАТО. Така, че *** е доста глупав и недалновиден. Той направи голяма услуга на американците. Сега скандинавските държви ще се уплашат за целостта си и те ще влязат в НАТО. Путин е доста глупав цар с две думи. Върна силата на САЩ
50
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До AZ Радвай се ,че я има Русия,дори и с Путиновата диктатура,иначе САЩ,ще се разпищолят съвсем
49
5
 
3
 
! Отговори
до 55 преди 8 години
Ми аз в интернет само фанатични русофили виждам Само някви изкуфели дето хвалят путин. Не съм видял някой да хвали Обама.... Така че само руска пропаганда виждам :-)
48
7
 
2
 
! Отговори
до 56 преди 8 години
И какво дава право на руснаците да определят другите държави в какви съюзи да влизат ? Украйна е отделна държава не е собственост на русия. Така, че Украйна може да си влиза в НАТО, ЕС, Между-галактическия Съюз и където другаде си поиска ............
47
5
 
2
 
! Отговори
до 52 преди 8 години
Като каза Ердоган да не забравяме че руската атака и турската ДПС управляваха заедно. Като допълнение и Ердо говори като путин антилебирално и антиевропейски. Двамата се съюзиха за патока. Така, че като говориш за Ердоган имай предвид че той е един от малкото дружки на ***.
46
2
 
11
 
! Отговори
не наясно преди 8 години
Горбачов предаде източна Европа със уговорката НАТО да не се разширява на изток.Сега НАТО е на границите на Русия и ако може ще продължи още напред.Какво трябва да правят руснаците?
45
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До AZКото пооправим текста ти ...принципно си прав!---"Американската пропаганда е най-голямата заплаха за България. Това промиване на мозъци, хората да пречупват всичко през американския интерес вместо през българския, това чуждопоклонничество, това зачитане на Америка повече от България........ Американофилствотоо е Секта, не може ти да обичаш чужда държава повече от своята. Нямаш интерес да го правиш."----
44
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Американска техника и войници са на границата с Русия на 3000км от САЩ ,а тия говорят за Руска заплаха и агресивност на Русия.А какво да правят драги кравари и еврогейци. Да ви отворят границата и да ви поканят да грабите богатствата и .Естествено е ,че Русия има право и ще вземе мерки да се защити и да отреже мераците на някои болни мозъци за световно господство.Така ,че когато руска армия и техника се появи на границана на краварника тогава ще говорите ,че е агресивна-Сега просто взима мерки
43
8
 
3
 
! Отговори
какво ли? преди 8 години
Ами руската пропаганда - това са троловете на ***, само в тоя сайт пишат поне 30 трола. Това, че хвалят *** денонощно не ме дразни, никой не се връзва на истеричните простотии на болното диктаторче. Обаче това, че плюят по България ги прави най-долните червеи, все пак тия *** пишат на български, т.е. в най-лошия случай са от смесени бракове. Егати жалките душички!!!
42
0
 
6
 
! Отговори
Манго преди 8 години
До Анонимен 45чичи Сам ли ти каза така да напишеш малчо?Ердоган, чобан Ердоган му диктува, какво да казва на резака.
41
2
 
8
 
! Отговори
НФБ преди 8 години
До погр ебален агентсащ и нато изиграха веднъж Русия... но това няма да се повтори...Днес двойката Русия/Китай и БРИКС ще променят света и финансовата доминация на сащ.долара е пътник.Русия и Китай вече не инвестират в сащ..сащ спешно се нуждаят от инвеститори но дори принцовете от залива предпочитат да инвестират в страните си..африканските политици също разбраха че вложенията им в сащ не са сигурни ...винаги могат да им откажат визи..да ги обявят за диктатори...
40
0
 
2
 
! Отговори
бате любо преди 8 години
Пише се военно!!!!
39
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До AZ от 45Ма си зубър!най - умното на чичи Сам ли тука?
38
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Съвместно учение,хм,ами то Русия няма ,за какво да се намесва,хохли и кравари,ще се самоизбият при "приятелски огън"
37
18
 
6
 
! Отговори
От AZ до 45 преди 8 години
Руската пропаганда е най-голямата заплаха за България. Това промиване на мозъци, хората да пречупват всичко през руския интерес вместо през българския, това чуждопоклонничество, това зачитане на русия повече от България........ Русофилството е Секта, не може ти да обичаш чужда държава повече от своята. Нямаш интерес да го правиш.
36
1
 
9
 
! Отговори
Слама за Украйна преди 8 години
До Григорий РаспутинЯ дай неква конкретика че тия паранормални изказвани са ми като шепот от отвъдно - неразбираеми!
35
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До AZ чичи Сам ли ти каза така да напишеш малчо?

Спонсорирани публикации