НАТО и Украйна заедно във воено учение през есента

Нямало да се борят с руската пропаганда
Обновена: 25 юни 2015 13:34 | 25 юни 2015 12:46,
138
НАТО и Украйна заедно във воено учение през есента
Снимка: Reuters, архив

Наесен НАТО и Украйна ще предприемат съвместно практическо учение. Това съобщи на пресконференция генералният секретар на пакта Йенс Столтенберг, съобщава БТА.

На днешното заседание на комисията НАТО-Украйна е било решено държавите от алианса да обменят с Киев данни за въздушното движение. Решено е било също да бъде разширено присъствието в бюрото за връзка на НАТО в Киев.

Предстои трудна работа по реформирането на украинските служби за сигурност, необходимо е търпение. НАТО увеличава практическата си помощ за Украйна, с пари и със съвети. В последните дни започнахме проекти за защита на въздушното пространство и за повече сигурност на комуникациите. Споразумяхме се по принцип за нов тръстов фонд за обезвреждане на самоделни взривни устройства и за разминиране, съобщи Столтенберг.

НАТО и Украйна няма да се борят с руската пропаганда, като прокарват обратна пропаганда, а с факти, защото истината в крайна сметка ще победи, заяви генералният секретар в отговор на въпрос. Той определи украинската криза като най-сложната в момента.

Украинските отцепници са тежко въоръжени и са обучени от Русия. Призоваваме Русия да спре агресивните си действия в Украйна, заяви Столтенберг. По неговите думи Украйна е изправена пред невиждана икономическа криза. Забележително е как страната се справя в това положение, коментира той.

По неговите думи нарушаването на примирието продължава. Не би било полезно да обявим споразуменията от Минск за мъртви, те са най-добрия път за мирно решаване на конфликта. Многократно примирието бе нарушено, има много проблеми, но няма друга възможност да продължим подкрепата за мирните усилия. В противен случай се боя, че обстановката би се влошила допълнително, искаме да избегнем това, поясни Столтенберг.

Всяка държава има правото да избира сама своя път - на неутралитет или на участие във военен съюз, заяви той, попитан дали би могло Украйна да влезе в НАТО. Такова решение би трябвало да бъде взето в страната кандидат и от страните от пакта. Никой друг няма право на вето или намеса в подобен процес. Днес Украйна е изправена пред необходимостта от реформи, ще оценим заявката й за присъединяване към пакта, както оценяваме исканията на всяка друга държава, ако получим подобна заявка, посочи генералният секретар.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


138
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
34
0
 
7
 
! Отговори
Смехория преди 8 години
меки китки (ОTAN-ци) се правят на мъже!пълна карикатура!
33
14
 
4
 
! Отговори
AZ преди 8 години
Руските войски в Украйна са много по-малка заплаха от руските интернет *** които промиват мозъка на хората и тровят обществото. Там е истинската война и там трябва да се наблегне.
32
14
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До zeusна обучение в ленинград ли беше, че те нямаше известно време? Или си бил на почивка в Крим?
31
1
 
20
 
! Отговори
Наблюдаващ преди 8 години
До Григорий РаспутинКъде видя Русия да напада Украйна? И кога Русия или СССР са си "разигравали коня по цял свят"? Нещо ги бъркаш със САЩ, май.Колкото до похватите на Гьобелс - огледай се в Украйна, доста са задобрели след уроците на новите си повелители. Всеки ден тонове фейкове с щипнати оттук-оттам снимки и видеоклипове отпреди 1-5 години. Хайде *** да облъчваш някъде другаде.
30
19
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен 24русия няма самолетоносачи, щото не може да си ги направи. Нема деньги и акъл :)
29
1
 
17
 
! Отговори
zeus преди 8 години
До Григорий РаспутинНяма за какво да си го разиграват, имат огромна територия и повече от половината природни изкопаеми на планетата. От друга страна кухата икономика на САЩ не може да работи без да заграби нечии ресурси, а долара се крепи само от петрола, иначе си е зелена хартийка без никакво покритие. Грузия и Украйна бяха организирани от САЩ, Русия само защити интересите си в региона, крайно време е краварите да свикнат с това.
28
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До искаме мир!а хурка не искате ли?
27
11
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Наблюдаващми бегай в ленинград на обучение
26
1
 
18
 
! Отговори
Наблюдаващ преди 8 години
"НАТО и Украйна няма да се борят с руската пропаганда, като прокарват обратна пропаганда, а с факти..."Не знам за "руската пропаганда" какво имат предвид, но какво ще правят с тоновете украинска и собствена пропаганда, ако тръгнат да разчитат само на факти?
25
8
 
5
 
! Отговори
до Распутин преди 8 години
Знаеш много добре на чия страна са бившите ЗКПЧ-та,партийни секретари и пр. от личен опит.
24
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Нато са обратни - срещу този факт с каъв факт ще се бори швестера на снимката?
23
1
 
15
 
! Отговори
ех какви времена ! преди 8 години
ПО-старите , дето сме живели по соц-времето са се просълзяваме от умиление щото патоса на статията е оня стария , романтичния само дето участниците са с разменени роли!
22
2
 
18
 
! Отговори
адската машина преди 8 години
Най-голямата опасност за мира и стабилността в Европа представлява фашистката хунта в Украйна! Не Русия, а усилията на Ес, Нато и Сащ, да възродят фашизма в Европа, 70 години след Хитлер, са адската машина, която всеки момент може да избухне и да покрие цяла Европа с кафявата чума!
21
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
"НАТО и Украйна няма да се борят с руската пропаганда, като прокарват обратна пропаганда, а с факти, защото истината в крайна сметка ще победи"Хаха ! с клипчетата и интернет не могат се преборят явно! :)*** *** от Киев искали да режат сателитни чинии да не можели гражданите да гледат руска телевизия :) :) :)
20
2
 
16
 
! Отговори
искаме мир! преди 8 години
Искаме мир, а не Нато!
19
3
 
10
 
! Отговори
погр ебален агент преди 8 години
Ако Столтенберг иска да прави себе си на ***, това си е негова работа. Но имам нещо против и нас да ни правят на ***. По заповед от Фашингтон, т.н. "ЕС" и т.н. "Нато" водят война срещу Русия! И с помощта на тази (антиевропейска и проамериканска) война, според Столтенберг, "ЕС" и "Нато" искат да подобрят отношенията си с Российската Федерация!?
18
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
NATO (OTAN за обратните :) ) трябва да побърза че до есента може да няма Украйна!
17
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Самолетоносача се използва за атакуване на чужди територии а не за защита...Затова и Русия няма такива.Виж САЩ имат много но и политиката им е такава-завоевателна и грабителска.
16
3
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Тоя распутин е баси платения ***. Направо ме убива от смях с коментарите си.:D Не знам как ги избират тролчетата от американското посолство , ама коментарите са им на ниво първи клас.
15
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
САЩ = обикновен фашизъм.

Спонсорирани публикации