Битите – бити! Защо не се жалват, пита психолог

Тодор Тодоров не оправдава обаче полицаите биячи
Обновена: 9 юли 2015 14:24 | 9 юли 2015 09:27,
122
Битите – бити! Защо не се жалват, пита психолог
Кадър: Нова тв

"Не бих бързал да си правя изводи за видеото с полицаите. Полицията е репресивен орган и когато човек окаже съпротива, може да се стигне до такива ситуации", коментира пред Нова тв криминалният психолог Тодор Тодоров по повод предизвикалите обществен дебат кадри, в които полицаи посягат на момче и момиче в столицата.

"За да се стигне до това, вероятно има някаква предистория, която ние не виждаме. Ако хората не подлежат на контрол, защото са неадекватни, тогава полицаите ще викнат и подкрепления. Ако е вярно, че девойката е отказала да си даде личната карта, в този случай полицията трябва да действа", коментира Тодоров.

Още по темата

Що се отнася до факта, че младежите не са подали сигнал за насилие, експертът заяви, че "когато човек се чувства виновен, не се жалва". 

Същевременно психологът изтъкна, че не оправдава униформените за това, което се вижда на кадрите.

"Никой не е обяснил защо чак сега пускат това видео. Начинът, по който това видео стана известно, малко го опошлява", изтъкна той.

По негово мнение различни хора и структури могат да имат изгода от реакциите, които предизвика видеото, като това може да е свързано и с полицейските протести.

"Представете си сега те продължат да протестират за по-добри условия на труд, при положение, че цялото общество е настръхнало", каза той.

Във връзка с убийството на 16-годишния Георги в Борисовата градина той заяви, че извършителят вече е имал достатъчно време да прикрие следите си.

"Този човек няма как да няма подобни предишни прояви. Можеше да се пусне телефон, на който хората, които са били жертва на подобни нападения в паркове, анонимно да дадат данни за нападателя си", изтъкна той.

За разпространената от МВР снимка психологът коментира, че по негови данни "нещата отиват натам, че това, което се вижда на лицето на бягащото момче, не е кръв".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


122
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
92
0
 
1
 
! Отговори
111, преди 8 години
До До всички Б"о&qЗащо пожелаваш на хората лоши неща?За да достигнат "половината от неговия професионализъм, ... ум и безпристрастност", нацията трябва хептен да затъпее и деградира. Аз пожелавам на хората да стоят далеч от тези му "достойнства", понеже нивото им е далеч под морското равнище. Гравитира нейде около Мариянската падина.
91
1
 
4
 
! Отговори
Shark преди 8 години
до 113. Ами така ще е, след като обикновените граждани си мълчат и не подават жалби при полицейски произвол. Ако един полицай знае, че ще бъде съден при подобни действия от негова страна доста ще се позамисли дали ще го прави, нали така. И е наясно че ще бъде дисциплинарно уволнен и ще загуби камарата заплати при пенсиониране. Друго ще е, нали. Да, ама ние не си знаем правата, или не желаем да ги упражняваме. Докато не започнем да си търсим правата няма да спрат да ни унижават разни властимащи
90
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Господин психолог, някога имали ли сте съприкосновение с органите на реда? Когато се легитимирате, вече сте колега и проблемите са ви решени. А знаете ли какво им е отношението към обикновените граждани? Полицията не е за да помага на гражданите а за да ги тормози и пази престъпниците.
89
6
 
2
 
! Отговори
До всички Б"о&q преди 8 години
Психологът Тодоров е"криминален",не защото е симеоновси "изтърсак",а защото е специализирал подобен вид психология! Дългогодишен служител на Института по психология на МВР,с решаващ принос в разкриването на множество тежки криминални престъпления!Утвърден специалист при полиграфските изследвания.На изтърсаците,които го критикуват пожелавам да постигнат поне половината от неговия професионализъм,трезв ум и безпристрастност!
88
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Бой и тормоз на пияните кучета!
87
8
 
6
 
! Отговори
Александров преди 8 години
Ще Ви кажа г-н полицейски психолог защо не са подали жалба. Ако аз или някой от семейството ми бъде обект на такова полицейско насилие, няма да се занимавам с безсмислени жалби до Иванчо срещу Иванчо, просто си събирам багажа по най-бързия начин и напускам страната веднъж завинаги.
86
5
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Този психолог може да си скъса дипломата, защото с този морал освен в полицията или в някоя партия (да съветва как да се лъже по-адекватно) никъде няма да го вземат. Макар че дори и лъжата не му се отдава.
85
5
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Първо се запитах какъв е този "психолог", после видях, че е криминален такъв и всичко си дойде на място. Ами той все пак работи с/за полицията как да се изкаже другояче. Имам чувството, че дори и да бяха скачали върху тях по 10 куки с кубинките, щеше да каже, че са реагирали при самозащита, понеже се почувствали заплашени и че хлапетата са заслужавали да бъдат убити.
84
7
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ГРЕШКА СТАНАЛА У ЗАГЛАВИЕТО- НЕ Е ПСИХОЛОГ, АМИ ПСИХОПАТ. ВСИЧКО СЛЕД ТОВА СИ ИДВА ТОЧНО НА МЯСТОТО.
83
7
 
10
 
! Отговори
Стамат преди 8 години
И аз това питам: защо не се оплакват?!
82
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Тоз' психолог и фантаст си пада- предположения разни, съчинения разнообразни. И какъв *** въпрос задава- защо не се били жалвали. Ми ясно защо, господине и ако бяхте наистина психолог, щяхте да се досетите- защото нямат доверие в институциите и защото са се изплашили от нови посегателства. Като гледам как размахват юмруци и шутове тия тапири, как да не се изплашат хората?
81
4
 
8
 
! Отговори
паоло ебльо преди 8 години
*** тъпия психолог ...
80
4
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
"Битите бити! Защо не се жалват, пита психолог", за да не ядат повече бой бе утропко нищожна...да ти пикам и на дипломата ченгеджийска
79
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Какъв е тоя психолог, бре?Некой изтърсак от школата в Симеоново, дет е бил толко ***, че не е успял да стане милиционер, та се е преквалифицирал на психолог.Още в първото изречение е изразил грешно мнение.Полицията НЕ Е репресивен орган!!!!Полицията отговаря за поддържането на обществения ред и оказване на съдействие на ГРАЖДАНИТЕ и институциите.Репресивен орган беше в едно друго време, ама то явно фуражките все още си милеят за него.
78
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Разделям събитията на две - вина на потърпевшите и вина на полицаите. Затова е абсурдно да се търси оправдание на полицаите, чрез каквито и да е последващи действия от страна на арестуваните! Полицаите са ВИНОВНИ за своите действия! А дали потърпевшите са се оплакали или не, е несъоносимо към действията на полицаите.
77
3
 
26
 
! Отговори
Гражданка преди 8 години
В нашия блок станаха много кражби, разбивания на мазета, тавани...Първите два пъти повикахме полиция, после се отказахме да го правим. Доказаха ни, че няма смисъл - нито разкриват нещо, нито те предпазват! Градината ни е опустошавана непрекъснато и какво?! Дето се казва, бог -високо, цар - далеко ! Само ще си загуби времето човек да се жалва, а колко нерви ще изхаби още... Така е, псевдо психоложе!
76
11
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
*** балкански това сомо заслужавате да ви тупат като мръсни килими
75
1
 
7
 
! Отговори
www преди 8 години
До СлучаенТочно това имах предвид. Не продължих с жалбите и на един по-късен етап ми се изхилиха, че "тогава съм имал виновно поведение". Чакайте, бе! Аз работя, регистриран съм, наел съм хора, плащам им осигуровките, плащам си и данъците, тогава немалко като обем, нападат ме на работното ми място и...Следователят отказва да запише моите показания точно, прави ключови пропуски. Нападателите бяха с по няколко съдебни процедури, за преписки да не говорим. Нали съм данъкоплатец, ***** му!!!???
74
2
 
22
 
! Отговори
Избягал преди 8 години
Защото няма закони другарю психолог! Ония "полицаи" които изнасилиха и видео заснеха момиче търсещо помощ от тях , още са на работа ньли ?!така е в *** другарю! Им двамата знаем че ти си "психолог " колкото аз съм космонавт!
73
3
 
26
 
! Отговори
Случаен преди 8 години
Преди четири години имах нещастието да попадна на такси-бакшиш. Беше ми приложен психически тормоз да платя около 80 лева от летището до автогара София. Набрах полицията и познайте кой дойде, дежурните полицаи от автогарата. ДА ама НЕ, не ме защитиха, а казаха да си платя. Стояха и гледаха докато оня бакшиш ме тормозеше. Да явно беше, че са комбина. Затова аз питам,на кого да се оплачат хората, като полицаите са алчни и корумпирани. Бог да пази всички пострадали, защото полицията е.........

Спонсорирани публикации