Битите – бити! Защо не се жалват, пита психолог

Тодор Тодоров не оправдава обаче полицаите биячи
Обновена: 9 юли 2015 14:24 | 9 юли 2015 09:27,
122
Битите – бити! Защо не се жалват, пита психолог
Кадър: Нова тв

"Не бих бързал да си правя изводи за видеото с полицаите. Полицията е репресивен орган и когато човек окаже съпротива, може да се стигне до такива ситуации", коментира пред Нова тв криминалният психолог Тодор Тодоров по повод предизвикалите обществен дебат кадри, в които полицаи посягат на момче и момиче в столицата.

"За да се стигне до това, вероятно има някаква предистория, която ние не виждаме. Ако хората не подлежат на контрол, защото са неадекватни, тогава полицаите ще викнат и подкрепления. Ако е вярно, че девойката е отказала да си даде личната карта, в този случай полицията трябва да действа", коментира Тодоров.

Още по темата

Що се отнася до факта, че младежите не са подали сигнал за насилие, експертът заяви, че "когато човек се чувства виновен, не се жалва". 

Същевременно психологът изтъкна, че не оправдава униформените за това, което се вижда на кадрите.

"Никой не е обяснил защо чак сега пускат това видео. Начинът, по който това видео стана известно, малко го опошлява", изтъкна той.

По негово мнение различни хора и структури могат да имат изгода от реакциите, които предизвика видеото, като това може да е свързано и с полицейските протести.

"Представете си сега те продължат да протестират за по-добри условия на труд, при положение, че цялото общество е настръхнало", каза той.

Във връзка с убийството на 16-годишния Георги в Борисовата градина той заяви, че извършителят вече е имал достатъчно време да прикрие следите си.

"Този човек няма как да няма подобни предишни прояви. Можеше да се пусне телефон, на който хората, които са били жертва на подобни нападения в паркове, анонимно да дадат данни за нападателя си", изтъкна той.

За разпространената от МВР снимка психологът коментира, че по негови данни "нещата отиват натам, че това, което се вижда на лицето на бягащото момче, не е кръв".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


122
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
0
 
17
 
! Отговори
ии преди 8 години
Такси парави обратен завой на булевард Черни Връх, аз карам след него, виждам го че прави глупости и опитвам се да го избегна -> навлизам в насрещното. Той ме удря в преден десен калник.Полицията: (извикана от майката) беше написала протокола, без да вземе мойта схема и обяснение -> аз съм виновен. Нищо че съм бутнат отстрани на посоката ми на движение в насрещното. ;)Никога повече вера на еничери.
11
16
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ако съм на мясторо на полицайте които сега са уволнени, щях да открия тия наркоманизирани *** и заедно с дилърът им да ги завра там където не грее слънце.
10
3
 
15
 
! Отговори
Добрев преди 8 години
Този трябва да сискъса дипломата на психолог веднага !! Ако найстина беше психолог щеше лесно да стигне до разумноот зключение защо не са се жалвали !!!??!? УВОЛНЕНИЕ И ЗА ТОЗИ ПСЕВДО ПСИХОЛОГ !!
9
3
 
17
 
! Отговори
Милицай преди 8 години
Да дойдат да ми се жалват от колегите? Още от вратата ги почвам -бой,бой докато си спомнят,че те са искали да набият полицаите.Какви безумия пише този "психолог".Че той е за психиатър! И после не всички мицифайки били такива - всички са - как от 6 те участващи един не каза на биячите-хайде не бийте момичето , ще изясним после въпроса, а те бой,белезници ринтици,забележете ритници по паднало момиче-това вече е садизъм и трябва сериозно да се провери дали не са садисти мицифаите-съд в Страсбург!
8
6
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Тази битата бе отврат. Пияна като г...започна с обиди и простотията на палицаите и пиянството на тъпанарката се сблъскаха. Кой по-най, кои сме ние, коя съм аз.....българска простотия в различни измерения. Тази простотия ни убива вече столетие.
7
2
 
8
 
! Отговори
нищо лично преди 8 години
Не се жалват, защото ги е страх или са им вземали страха
6
17
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
За дрогираните, нагли и безчовечни седерастки *** , само бой до смазване.
5
7
 
25
 
! Отговори
Aeon преди 8 години
Тодоров, дано и теб да те арестуват по този начин, да видим на кого ще се жалваш!
4
6
 
32
 
! Отговори
Аз преди 8 години
Какъв е смисъла да дава мнение зависим "специалист"... !? Всички знаем какъв ще е резултата да се жалваш в полицията от...полицията...ще те разкарват месеци наред насам-натам да даваш обяснения, ще ти скъсат нервите и загубят времето, за да се окаже накрая, че няма данни за нарушение или по-хубаво - че ти си виновен...А колкото до "предисторията" - каквото и да се е случило, 6 човека полицаи да ритат момиче на земята, че и подкрепления да викат...Закривайте МВР, няма смисъл от него!
3
5
 
35
 
! Отговори
Тракийски преди 8 години
В полицейска държава да се жалваш от полицията ? Колко гениално ? На кой да се жалват ? На бившите ченгета в изпълнителната власт, на бившите военни в изпълнителната власт или на бившите агенти на ДС в изпълнителната власт ?
2
5
 
27
 
! Отговори
Мите Опилски преди 8 години
Тоя ако е психолог ,то Тиквата е каратист.
1
12
 
46
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Тодоров, *** скопен, на кого да се жалват - на биячите си ли бе, да ти *** майката и *** скапан!

Спонсорирани публикации