Студената ръка на ледената кралица

Меркел разплака бежанче, социалните мрежи изригнаха
Обновена: 17 юли 2015 14:15 | 17 юли 2015 09:00,
198
Студената ръка на ледената кралица
Снимка: YouTube

С горчиви сълзи бе полята срещата на германския канцлер Ангела Меркел с бежанци от палестинската автономия, съобщава Асошиейтед прес.

Тийнейджърка, която се казва Рим, сподели, че четири години е учила в Германия и вече знае отлично немски и английски. Девойката допълни, че много би искала да продължи обучението си, но семейството й е принудено да напусне страната, тъй като е било временно пребиваващо.

Меркел обаче попари мечтите на момичето с думите: "Разбирам, но политиката е нещо твърде сложно. Хиляди палестинци живеят в бежански лагери в Ливан. Ако сега ние кажем: "Всички вие можете да дойдете и да останете тук", ние просто няма са се справим с подобна ситуация".

Думите на канцлера предизвикаха поток от сълзи у малката Рим, а Меркел веднага скочи и се опита да успокои момичето, погали го по главата и му каза, че тя е "свършила добра работа", но думите й не стигнаха, за да спрат стичащите се сълзи.

Видеото от срещата набра популярност в интернет, а в социалните мрежи се появиха коментари, че поведението на канцлера не е било нито подобаващо, нито е успяла да успокои момичето с правилно поведение и добри думи.

В Twitter дори се появи коментар, че Меркел е погалила детето "със студената ръка на ледена кралица".

По повод на случилото се депутатът от опозиционната партия "Зелени" Катрин Гьоринг-Екарт протестира и заяви, че „грешките в политиката на правителството към бежанците не могат да се отстранят с едно погалване“.

Журналистът Феликс Зийберт-Дайкер от в. "Зюддойче цайтунг", който е бил модератор на форума, на който се разигра случката, пък заяви, че Меркел е реагирала човешки, и че е нямало как тя да прегърне детето и да му каже, че семейството му може да остане в Германия.

Вижте видеото от срещата

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


198
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
94
8
 
19
 
! Отговори
До 118 преди 8 години
"Ще извинявате, но Русия не е толерастка държава и не приема *** и пульо."То, че все едно някой се е запътил на там.
93
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Така де, а не като меката кралица боковица
92
10
 
12
 
! Отговори
Тирирам преди 8 години
Ще извинявате, но Русия не е толерастка държава и не приема *** и пульо.Приела е над милион бежанци от Украйна.
91
4
 
15
 
! Отговори
До 113 преди 8 години
Те нашите русофили говорят много, но и те самите не биха отишли да живеят в Русия.
90
3
 
18
 
! Отговори
западен политик преди 8 години
Хората не разбират, че тя е абсолютно права. По същия начин трябва ЕС да се осъзнае и да използва бежанците за да укрепим пазара на труда и социалните системи в ЕС. Последните години квалифицираната работна ръка от бедните държави в ЕС замина на запад и развива техните системи, така че те трябва да прокарат закони задължаващи емигрантите да са принуждавани да работят в бедните икономики като у нас или да си ходят. Така хем ще се реши проблема с катастрофалното положение у нас, хем и с бежанците.
89
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Анти-Меркел мишлетата трябва да ся наясно, че с такива пошли постановки няма как да дискредитират личност от калибъра на Меркел
88
7
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Абе как ни един кьорав, сакат, дори НЕНОРМАЛЕН не се запъти към Русия, а там нашите русолизци казват, че живота бил толкова хубав, толкова било евтино, Путин им давал повече пари от коклкото било нужно.. Много прости това бежанците,налитат към Германия като скакалци....А в Германия...малей... мизерия,капитализъм, няма демокрация,помощите само 1000Е, народа го експлоатират от сутрин до вечер, заплатите спрямо Русия-мизерни....Ами така е, като не гледат руска телевизия и не четат руски вестници
87
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
PALESTINZITE SA TERORISTI I NE BIVA DA BADAT PRIEMANI V EVROPA. TAZI PALESTINKA E 100% BADESHTA TERORISTKA.
86
2
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Меркел си е права, просто не става така....
85
7
 
12
 
! Отговори
муспи преди 8 години
Меркел е трябвало да каже, че евреите ви докарват в Европа, уж един ден да се возите на мерцедеси и живеете в къщи с басейни. Целта е Европа да стане като страните от които бягате, тогава ще се заемат и с вас - задължителна ваксина срещу пособия! Това е Новият Ред за който се борят евреите, свят на диваци. Сега от нас до вас все достига нещо - тогава няма да ни има.
84
3
 
14
 
! Отговори
ТТТЮ-2 преди 8 години
бил съм там по времето на Садам-живееха доста сносно..Сега всички знаем какво е там.Същото е и със Сирия-преди войната имаха сносно ниво на живот.НО на някои "умни" политици им скимна,че Садам и Асад са тоталитарни диктатори-разпалиха конфликти там--и в СЛЕДСТВИЕ на тези конфликти,потока на бежанците е безумно голям.Същото става сега и с Либия-Италия едвам се опраавя с бежанците.ТА да се получи тази ситуация с бежанците-са виновни"големите"политици--бежанците са само следствие на тяхното безумие
83
4
 
9
 
! Отговори
ТТТЮ преди 8 години
До Стига тъпизми....напълно си прав..НО-запитай се,защо се е стигнало до тази ситуация-не говорим конкретно за това момиче.А изобщо за политиката на Запада и най-вече САЩ към по-слабите държави.Трезво погледнато-точно тези богати западни държави донасят нещастието на такива като това момиче-Ако там не им бяха донесли демокрацията-щеше да има мир и спокойствие-говоря за целият регион.Доста от размирните страни сега,преди живееха изключително добре.Ще ти дам пример Ирак--бил съм там..
82
1
 
16
 
! Отговори
Заем вместо помощ преди 8 години
Защо приемащите имигранти държави не дават помощите като заем, който приетият е длъжен да върне и то като започне връщането по-скоро рано, отколкото късно? Да няма право да отказва предложена работа, която му е по силите. И да дължи невърнатите пари, дори ако напусне страната. Убедена съм, че поне наполовина проблемите с имиграцията ще отпаднат автоматично.
81
4
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Детето естествено не е виновно. Иска му се да живее на място богато, уредено и красиво. Навярно и вече съзнава, че като жена няма да има същите права в едно ислямско общество. Казвали са му, че ако говори добре немски и английски ще се впише в европейската среда и ще бъде добре прието. Сигурно вече си е създало приятелчета там и се чувства уверено. Желанията му са съвсем естествени, но всеки носи кръста на своята народност и родина и й служи според силите си. Разбира се, силите й са детски.
80
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
я да дойдат в хасково, добрият и гостоприемен българин ще ги посрещне с хляб и сол
79
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
"Ако сега ние кажем: "Всички вие можете да дойдете и да останете тук", ние просто няма са се справим с подобна ситуация"."Фрау Меркел, вземете да кажете и на бежанците така.
78
17
 
16
 
! Отговори
РЕАЛНО преди 8 години
""""Меркел разплака бежанче, социалните мрежи изригнаха"""""........Меркел със слугинската си политика към САЩ,разплака цяла Европа...те седнали за някаква малка лигла да ми пишат...
77
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
аз прочетох че я погалила по дупето със студената ръка ледената кралица
76
6
 
32
 
! Отговори
някой от Германия преди 8 години
Прочетете пак, че малката лигла не бяга от страна с военен конфликт. А като искат да живеят нормален живот да се хванат да работят и да се интегрират, както правят всички останали... а да забравих, те са специални - там исляма и шериата не им го позволяват нали така? Там им го говорят от горе да не работят а само да се плодят и да точат социалната система на работещия немец. За това и нас ни мразят като отидем там, нищо че работим - за тях ние сме същите като тая ревяща девойка.
75
2
 
7
 
! Отговори
До 88 преди 8 години
Уау, ти откри нова история а? А майката коя е? Сталин? За справка Хитлер се самоубива през 1945 а Меркел е родена 1954(няма да коментирам 'небезисвестния' като избор за прилагателно за Хитлер')

Спонсорирани публикации