Студената ръка на ледената кралица

Меркел разплака бежанче, социалните мрежи изригнаха
Обновена: 17 юли 2015 14:15 | 17 юли 2015 09:00,
198
Студената ръка на ледената кралица
Снимка: YouTube

С горчиви сълзи бе полята срещата на германския канцлер Ангела Меркел с бежанци от палестинската автономия, съобщава Асошиейтед прес.

Тийнейджърка, която се казва Рим, сподели, че четири години е учила в Германия и вече знае отлично немски и английски. Девойката допълни, че много би искала да продължи обучението си, но семейството й е принудено да напусне страната, тъй като е било временно пребиваващо.

Меркел обаче попари мечтите на момичето с думите: "Разбирам, но политиката е нещо твърде сложно. Хиляди палестинци живеят в бежански лагери в Ливан. Ако сега ние кажем: "Всички вие можете да дойдете и да останете тук", ние просто няма са се справим с подобна ситуация".

Думите на канцлера предизвикаха поток от сълзи у малката Рим, а Меркел веднага скочи и се опита да успокои момичето, погали го по главата и му каза, че тя е "свършила добра работа", но думите й не стигнаха, за да спрат стичащите се сълзи.

Видеото от срещата набра популярност в интернет, а в социалните мрежи се появиха коментари, че поведението на канцлера не е било нито подобаващо, нито е успяла да успокои момичето с правилно поведение и добри думи.

В Twitter дори се появи коментар, че Меркел е погалила детето "със студената ръка на ледена кралица".

По повод на случилото се депутатът от опозиционната партия "Зелени" Катрин Гьоринг-Екарт протестира и заяви, че „грешките в политиката на правителството към бежанците не могат да се отстранят с едно погалване“.

Журналистът Феликс Зийберт-Дайкер от в. "Зюддойче цайтунг", който е бил модератор на форума, на който се разигра случката, пък заяви, че Меркел е реагирала човешки, и че е нямало как тя да прегърне детето и да му каже, че семейството му може да остане в Германия.

Вижте видеото от срещата

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


198
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
54
2
 
19
 
! Отговори
Уляна преди 8 години
Нещо стандартите ни са много различни - в България плюем емигрантите и се чудим как да ги изгоним, но дружно плюем и германците, че не ги искат. А защитниците защо не вземете по едно, две семейства в къщите си на издръжка, да докажете колко сте благородни и превъзхождате лошите германци и Меркел
53
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Браво на Меркел, добре го е казала. Тя Европата не може до безкрай да приема бежанци. Много по-добре е да се помогне на държавите на място, но както трябва, като се спрат конфликтите и се помогне за развитието им напред, а не да се разхвърлят бежанци по света. Но това си е Утопия направо, никога няма да стане...
52
1
 
7
 
! Отговори
Дженъри преди 8 години
Дали да живеем колкото ни е писано, ден эа ден или да се подготвяме???:-))) А може би вече сме эакъснели???!!!
51
1
 
12
 
! Отговори
до 123 преди 8 години
Как да ги спре ,когато на практика Африка и Близкият изток са под властта на паравоенни формирования с цел ислямизиране и избиване на християни .В Африка е кошмар .Ако Германия и Америка действат по- решително ще ги обявите за хитлеровци и кръстоносци ...А *** от западните общества на практика помагат на ислямистите с подобни истерични атаки срещу собствените си лидери .
50
2
 
14
 
! Отговори
Федор преди 8 години
Обърнете внимание къде се развива действието - Росток, където уж била Меката на неонацистите в Германия. Кое палестинско дете, респ. семейството й, би искало да остане там, където има неонацисти? Какво излиза тогава - че няма никакви неонацисти, ами всичкото са глупости и пропаганда. Хващат се за единични случаи и бият тъпана.
49
6
 
5
 
! Отговори
31633 преди 8 години
В този сайт коментират неграмотници, комунисти, простаци и всякакви ***, тук-таме по някой свестен, чийто коментари никой не чете.
48
6
 
8
 
! Отговори
123 преди 8 години
Германия и другите "велики сили" могат да помогнат чрез спиране на конфликтите в районите , от където бягат тези хора. По принцип никой не иска да напуска родния си край, но когато покрай тебе колят, разстрелват и пускат бомби, няма как да останеш-естествен инстинкт за самосъхранение! Виновни са, че разпалиха там войни и сега им сърбаме попарата. Тези хора трябва да се върнат по родните си места и там да си оправят живота, а не Европа да ги храни!!!
47
3
 
7
 
! Отговори
майорски 2 преди 8 години
защо не показват за тези хора който работят ...и защо не покажат/пресметнат ...че накрая излиза по на сметка да си безработен в германия ...да ти осигурят една соц. квартира ...да ти дадат 400 евро соцялни...а пък после да се хванеш на черно и да искаращ поне 500-800 евро ....затова се напълва в германия с гета ..защото политиката им е смотана
46
3
 
6
 
! Отговори
ryy преди 8 години
До АнонименГЛУПОСТИ и ДИВОТИИ за Меркел, написани от Анонимчо!Да си избиваш КОМПЛЕКСИТЕ, като плюеш другите е присъщо на ДРЕБНИТЕ И ЗЛОБНИ душици!
45
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Даже учудващо топла реакция за Германка.
44
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Много добре си реагира. Да си промени политиката по време на предаването ли? Да дава обещания които не могат да се изпълнят? Да се поучат от нея нашите хубосници и да поставят собствения си народ винаги на първо място.
43
1
 
8
 
! Отговори
майорски 1 преди 8 години
Даа-а-а-а-а-а има фили за българи отишли тук и там в Германия ...живеещи на помощи...заселили цели квартали и уж превърнали ги в Гета....а защо не показват тези германци филми за българите които работят в германия ...и как за 1000-1300 евро се скапват от работа плащат квартира по 400-500 евро ...яденето им излиза около 300-400 евро ...и накрая на месеца след като се скъсват от работа спестяват по 200-300 евро....
42
14
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Меркел е сантанинско изчадие !!!! Не можели да помогнат , могат могат , имат ресурсите да прекратят войната в близкият изток ама са подлизуркувци на САЩ и за това си затварят очите и бездействат !!! ДАНО ГОРИШ В АДА ДЪРТА ВЕЩИЦЕ !!!
41
12
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Меркел е сантанинско изчадие !!!! Не можели да помогнат , могат могат , имат ресурсите да прекратят войната в близкият изток ама са подлизуркувци на САЩ и за това си затварят очите и бездействат !!! ДАНО ГОРИШ В АДА ДЪРТА ВЕЩИЦЕ !!!
40
5
 
8
 
! Отговори
LBN преди 8 години
А г-жо Меркел, как така 4-милионен Ливан, може да има 700 000 палестински бежанци (които бяха причина за гражданската война там) от 1948г. насам и над 1 000 000 сирийски от 2011, а вашите съюзници от Арабския п-в не могат???
39
2
 
15
 
! Отговори
а преди 8 години
Разбазикаха арабите за някой долар повече и сега им сърбат попарата.Кой знае дали братята на това момиче не се сражават за ислямска държава
38
1
 
25
 
! Отговори
sisco преди 8 години
Е какво значи че поведение на кацлеката не било подобащо, какво трябва да каже на едно разплакано дете, нормалное да се опита да го успокои, нормално е да не успее, все пак то е било разтроено, но едва ли някой очаква да скочи да го прегърне и да му каже, ама разбира се, че може да останете, всички могат да останат, няма проблеми. Сега колкото да е тъжна историята, реакцията и си е била възможно най-нормалната...
37
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До АнонименАз не ги дразня, но съм първи братовчет с Джон Кери. Оня като му писне и почва с ракетите. Питай Бойко за братовчет ми.
36
5
 
22
 
! Отговори
Аз преди 8 години
Старата бойна брадва разплака възрастен мъж като Ципрас и разказа играта на цяла Гърция - колко му е да разреве и арабчето, дето като го върнат, ще говори немски и английски само с телевизора в харема.
35
2
 
36
 
! Отговори
Федор преди 8 години
А какво да направи Меркел? Да й каже като Борисов - ами то в Германия принципно има закони, ама сега ше ги заобиколиме и за тебе ше направиме изключение, че имам нужда малко от ПР, разбираш ли. И освен това да и даде примерно 20 000 Евро от джоба на данъкоплатеца?Е, в Германия не става, защото НАИСТИНА всички са равни пред закон и дори Бундесканцлерът не може да си позволи да нарушава това правило. Затова и на Меркел през ум не й минава да се опита лично да се намеси в този конкрететн случй.

Спонсорирани публикации