Берое ще рискува в Дания, за да продължи

Не съм усетил умора в играчите, увери Петър Хубчев
Обновена: 21 юли 2015 14:06 | 21 юли 2015 13:40, Красимир Ангелов
1
Берое ще рискува в Дания, за да продължи
Снимка: БТА

Треньорът на Берое Петър Хубчев заяви преди излитането на тима за Копенхаген за двубоя-реванш срещу датския "Брьондби", че старозагорци ще трябва да рискуват, ако искат да продължат в следващия кръг. В първия мач между двата тима датчаните спечелиха с 1:0 с гол в края.

"Като знаем резултата от първия мач трябва да бъдем по-агресивни когато се защитаваме и разбира се много по-често да атакуваме. Така или иначе трябва да вкараме гол, ако искаме да продължим. Ще рискуваме премерено", заяви Хубчев, цитиран от пресцентъра на "Берое". Наставникът добави, че няма да прави много промени в състава за предстоящия мач.

"Ако сравняваме отбора с този от миналата година – в някои мачове има 7 човека, които за първи път играят и са от тази година в "Берое". Ясно е, че когато двама или трима липсват от един отбор и са заменени от други се говори, че е нов отбор. Какво да кажем за такъв брой. Преди всичко време ни трябва. Лично за мен не ни стига малкото време, което имахме за подготовка", посочи Хубчев.

На въпрос дали липсата на гол в първите два мача може да се отдаде на това, че в тази фаза именно има най-много нови попълнения и най-много нови футболисти в момента, Хубчев отговори: "Точно. Ако така разсъждаваме, момчетата от съвсем скоро играят заедно. Не знаят какво точно трябва да правят в определения момент. Както казахме, времето ще работи за нас."

Наставникът посочич, че не е усетил да има умора в неговите футболисти. "Лично също имах някакви притеснения, но не съм го усетил нито в тренировка, нито в мача. Ако вземем последния мач с "Монтана" не знам кой отбор изглеждаше по-уморен. Имаше 5-6 схващания на краката и нито едно от тях не беше на футболист на "Берое". Не съм усетил умора, но имам някакви такива притеснения. Разбира се, че за кратко време трябва да изиграем още няколко важни мача и умора ще има", каза още треньорът на "Берое". Той добави, че студеното време в Дания е плюс и завърши с това, че няма контузии и всички в тима са здрави.

Селекцията на Хубчев ще има две занимания на датска земя. Официалната тренировка преди мача ще бъде точно 24 часа преди началото на срещата на „Брьондби стейдиъм". Двубоят пък е в четвъртък, 23 юли, от 20 часа българско време.

В групата за двубоя попаднаха 20 футболисти:

вратари: Благой Макенджиев, Илко Пиргов

защитници: Иво Иванов, Веселин Пенев, Владимир Зафиров, Георги Динков, Венцислав Василев, Венелин Филипов, Атанас Зехиров

полузащитници и нападатели: Игор Джоман, Елиаш Да Силва, Евертон Джилио – Том, Иван Коконов, Георги Божилов, Спас Делев, Антон Огнянов, Неманя Милисавлевич, Георги Андонов, Жуниор Мапуку и Станислав Костов;

Още за родните евроучастници може да откриете в Gol.bg
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
0
 
1
 
! Отговори
Марков преди 8 години
Успех момчета!!!

Спонсорирани публикации