Москва скръцна: НАТО да не приема Грузия и Украйна

Алиансът всъщност издигал "Желязната завеса" в Европа
Обновена: 29 юли 2015 14:06 | 29 юли 2015 12:47, Бойчо Попов
387
Москва скръцна: НАТО да не приема Грузия и Украйна
Александър Грушко. Снимка: Ройтерс

Разширяването на НАТО към Грузия и Украйна може да има „катастрофални последствия“ за Европа, заяви руският постоянен посланик в алианса Александър Грушко, участвайки в предаване на телевизия  LifeNews.

„Всяка политическа игра около присъединяването на Грузия и Украйна към НАТО може да има големи геополитически последствия за цяла Европа“, посочи Грушко, цитиран от AFP. 

„Надявам се, че Брюксел и другите европейски столици напълно разбират опасността от тези игрички. Всичко това ще има катастрофални последствия“, добави той.

Грушко предупреди още Украйна за опасността от влизането ѝ в НАТО, като подчерта, че присъединяването на страната „ще раздели украинското общество“ и „ще разпали напрежението в международните отношения“.

Анексирането на Крим от Москва през март миналата година и последвалото насилие в източната част на Украйна доведе до и обтягане на и без това напрегнатите отношения между Русия с НАТО, като всяка страна обвинява другата в намеса във вътрешните работи на страните от бившия Съветски съюз.

Грушко обвини НАТО, че издига "Желязната завеса" в Европа чрез разгръщане на войските си и провеждане на военни учения в близост до източната граница на Русия - ход, който според военния алианс е насочен само към възпиране на Москва.

По-рано през тази година страните от НАТО се договориха да засилят отбраната си с помощта на шест командни центрове в Източна Европа и с нови поделения от 5000 войници. Освен това организацията заяви, че ще провежда непрекъснато военни учения в региона.

В неделя Русия обяви старта на новата си военноморска доктрина за противодействие на онова, което Москва нарича "недопустими"  опити на НАТО да премести военната си инфраструктура в близост до границите на Русия.

Всичко за кризата в Украйна четете в Investor.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


387
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
9
 
40
 
! Отговори
НФБ преди 8 години
Русия да не вярва на сълзи..Сащ копаят нейния гроб....Сащ иска срещу зелена тоалетна хартия да сложи ръка на ресурсите на Русия и да удари после Китай. ..БРИКС е опасен за Сащ и неговата хегемония...Сащ е световен лихвар а Русия и Китай днес искат нови правила и по справедлив финансов ред..Не искат да си дават ресурсите срещу зелена тоалетна хартия. .искат реални инвестиции и диверсикация..
4
8
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Така представяна информацията дава доста радост в душите на сороститутките ;) дерзайте ***!
3
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
PARVO PREDUPREGDAVA POSLE PUSKA ATOMNITE BOMBI--AZ NISHTO NE GUBIA NIAMAM BOGATSTVA NE ME INTERESUVA,NEKA VSICKO DA GORI.
2
41
 
13
 
! Отговори
alexandroff преди 8 години
Хихихи, голям кеф! Ако украинците изиграят този номер и влезят в НАТО пияндурите ще бъдат буквално принудени да се изнесат от Украйна, иначе рискуват военна конфронтация с НАТО, което пък би означавало край на руската империя на злото.
1
23
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
че те само това правят дрънкат оръжие , защото нямат друго

Спонсорирани публикации